Rachetă nord-coreeană (arhivă)

Scenariul funest pentru Peninsula Coreeană poate fi prevenit de Rusia și China

170
(reînnoit 14:32 20.12.2017)
Moscova și Beijingul abordează de o manieră asemănătoare situația în jurul programelor militare ale Phenianului și reacției americane

BUCUREȘTI, 20 dec — Sputnik. Statele Unite se află departe, pe celălalt mal al oceanului, iar noi suntem foarte aproape, a subliniat Andrei Denisov, ambasadorul Rusiei în China, adăugând că pozițiile celor două țări, în problematica coreeană, sunt atât de apropiate, încât, practic, coincid.

”Nu numai căutarea unei soluții, ci și capacitatea omernirii de a preveni scenariul cel mai negativ, despre care se vorbește acum, depind de Rusia și China și de conjugarea eforturilor noastre solidare”, a continuat diplomatul.

El a notat că testele nucleare ale Phenianului au loc pe un poligon situat la 100 kilometri de granița cu China, cetățeni căreia sunt expuși la riscuri majore, de altfel, ca și locuitorii orașului Vladoivostopk din Extremul Orient al Rusiei.

Fiind de acord cu faptul că situația este ”extrem de complicată, chiar periculoasă”, Moscova și Beijingul, totuși, văd lucururile ”în mod foarte diferit” de Washington, în special cât privește proporțiile amenințării reale, a specificat Denisov.

Inițiativa Rusiei și a Chinei prevede trei etape: diminuarea presiunii militare prin abandonarea de către Phenian a testelor racheto-nucleare și suspendarea exercițiilor militare americane în regiune, inițierea negocierilor directe Coreea de Nord — Statele Unite și Coreea de Nord — Coreea de Sud, lansarea unui proces multilateral de punere la punct a unui mecanism de pace și securitate în Asia de Nord-Est.

170
Tagurile:
dezastru, prevenire, scenariu, Coreea de Nord, China, Rusia
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (222)
Tematic
Marea Britanie: Coreea de Nord se află în spatele atacurilor WannaCry
Coreea de Sud nu vrea aplicații militare pe teritoriul ei până la încheierea JO
Garantul Păcii Olimpice: Coreea de Sud îl vrea pe Putin la Pyeongchang
Blocarea maritimă a Coreei de Nord de către SUA: o declaraţie de război?
Documente declasificate: SUA au vrut să atace Coreea de Nord încă în 1994
Coreea de Sud pune un preț pe capul lui Kim Jong-un. Aflați suma exactă

Загрузка...