Ilan Laufer

Ministru român - atac dur la ambasadorul Canadei: Imixtiune în politica internă

678
(reînnoit 14:46 13.12.2017)
Ministrul Mediului de Afaceri din România a venit cu atacuri dure în adresa ambasadorului Canadei, după acesta și-a exprimat îngrijorarea față de modificarea legilor justiției

BUCUREȘTI, 13 dec — Sputnik, Octavian Racu. Ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a venit cu o serie de critici în adresa ambasadorului Canadei, Kevin Hamilton, și anume îl acuză de imixtiune în politica internă a României.

Marți, Hamilton și-a exprimat îngrijorarea față de modificările la legile justiției și că "înţelege pe deplin nemulţumirile oamenilor care ies în stradă".

"Sunt, și eu, la rândul meu, "îngrijorat" de modul și felul în care va depășiți atribuțiile pentru care ați fost acreditat să reprezentați țara dumneavoastră, Canada, pe teritoriul României", a scris ministrul român într-un mesaj publicat pe Facebook.

Potrivit lui Laufer, prin declarația și comportamentul său, diplomatul canadian se implică în politica interna a României, ceea ce este strict interzis prin Convenția de la Viena, Constituția României și legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic și consular al României, precum și să "f) să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic".

De asemenea, ministrul l-a acuzat pe ambasadorul Canadei de dezinformare și de instigare la o ruptură în societatea românească. În afară de aceasta, Laufer este nemulțumit de susținerea pe care diplomatul a acordat-o manifestanților.

"Care protestatari? Unii sunt pro, alții sunt contra! Aceste afirmații nu doar "par", ci sunt lozinci lipsite de fond și formă! Eu, fiind "îngrijorat", v-am menționat clar cu subiect și predicat care este articolul și legea pe care dumneavoastră le încălcați cu aceste afirmații nefericite și anticonstituționale", a scris Ilan Laufer.

Făcând referire la legislația românească cu privire la statutul misiunilor diplomatice ale României (Legii 269/2003, art 51 (1)), Laufer a sugerat că mandatul ambasadorului canadian ar trebui să înceteze în urma declarațiilor făcute.

Ministrul a subliniat că forul suprem care urmează să decidă forma finală a legilor justiției este Parlamentul, "ales în mod legitim și constituțional".

 "În România există toate instrumentele democratice necesare pentru o dezbatere amplă pe marginea legilor justiției, iar forumul suprem care va decide forma finală, nu sunt nici protestatarii pro sau contra acestor legi, nici ONG-urile, nici ambasadele străine, ci doar Parlamentul ales în mod legitim și constituțional!", a conchis Ilan Laufer.

678
Tagurile:
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, declaraţie, Legile justiției, ambasador, Ilan Laufer, românia, Canada
Tematic
Tudorel Toader, pe poziții în fața ambasadorilor
Se întâmplă acum: Tudorel Toader, sub presiunea a 10 ambasadori!
Pleșoianu îl termină pe Hans Klemm - îl face de doi bani în fața lui Trump!
Liviu Pleșoianu începe în forță: dezvăluire tare despre manipularea străină
Mesaj extraordinar al lui Liviu Pleșoianu: "Bruxelles și SUA să înțeleagă!"
Pleșoianu îl face de doi bani pe Tudose - acuzație dură
Pleșoianu - tupeu total, intră peste americani la ei acasă!
Liviu Pleșoianu, curaj maxim - îi face praf pe americani!
Liviu Pleșoianu - reacție dură față de atitudinea PSD
Pleșoianu - război deschis cu ONG și sorosiști - replică puternică!
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu cel mai curajos mesaj, marele adevăr nespus!

82
(reînnoit 08:05 02.06.2020)
”Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”

BUCUREȘTI, 2 iun  - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum ne-a obișnuit, deputatul Liviu Pleșoianu are o atitudine originală, cu totul diferită de a celorlalți politicieni. Și de ”Ziua Copilului”, Pleșoianu a punctat un aspect despre care NICI UN parlamentar NU a spus ceva: copii sacrificați pe altarul războiului și al cheltuielilor aberante pentru înarmare!

Lor le-a urat ”La mulți ani mai buni” Liviu Pleșoianu, copiilor ”fără vină, născuți printre ruinele așa-zisei civilizații omenești!”.

”La mulți ani mai buni, copii fără vină, aruncați în mijlocul conflictelor demente ale unei specii care își ratează într-un oribil mod menirea”, scrie Pleșoianu. ”La mulți ani mai buni, copii fără vină, suferinzi de foame, boală și rană într-o lume alcătuită din miliarde de adulți care nu se revoltă când TRILIOANE de dolari merg anual către armament, către MOARTEA voastră, iar nu către VIAȚA voastră!”.

Și da, Liviu Pleșoianu are dreptate când spune ”Nu meritați suferința asta, milioane de copii fără vină!”. Ce merită însă cei care se fac vinovați de suferința acestor copii?

”...10 minute, căutare pe google: "children war photos". Atât. Asta ne e specia, atât am putut. Suntem CU TOȚII responsabili! TRILIOANELE de dolari pentru MOARTE sunt din BANII NOȘTRI!”, scrie Pleșoianu – repet, singurul Parlamentar care a cerut, chiar la nivelul României, ca o parte din fondurile pentru înarmare să se trimită către Sănătate.

Liviu Pleșoianu face de data asta mai mult – face un legământ, care poate părea destul de ciudat:

”Din acest moment, NU mă mai interesează decât oamenii care vor să se implice activ, în România și în orice altă țară, pentru a salva destinul umanității”, scrie Pleșoianu, argumentând că ”Orice altceva e cumplită pierdere de vreme...”.

În plus, numai văzând imaginea postată, îți dai seama de marele adevăr spus de Liviu Pleșoianu. Dar… ce folos? Știm cu toții, omenirea merge mai departe, în același sens al autodistrugerii. Evenimentele din SUA sunt o dovadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82
Tagurile:
Liviu Pleșoianu

Загрузка...
Klaus Iohannis cu Ionuț Stroe și alți miniștri

Surpriză: CINE ar fi trimis POZA compromițătoare cu Orban. Ipoteză șoc: Operațiune?

214
(reînnoit 07:01 02.06.2020)
”S-a aflat și acest lucru, cine a făcut fotografia, cum a ajuns ea în presă și sigur că întrebarea de fond este dacă acolo a fost prostie sau pur și simplu este o operațiune”

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Subiectul care a inflamat opinia publică este poza cu Ludovic Orban și câțiva miniștri, într-o ipostază care sfidează total legile și reglementările pentru Pandemie impuse chiar de ei. În plus, s-a anunțat, pe surse, că se întreprinde un fel de anchetă pentru a se afla ci a transmis imaginea.

Premierul Orban a negat că s-ar face o asemenea anchetă dar, desigur, e greu de presupus că liberalii nu vor să știe cine a gafat – sau ce ”cârtiță” au la cel mai înalt nivel.

Ei bine, agenția PS News susține că ”a aflat cine a făcut de fapt poza cu Orban şi miniştrii” și a transmis aseară o știre din care rezultă o surpriză: nu ar fi vorba de Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, așa cum s-a vehiculat inițial, ci ”surse politice” au declarat că ar fi vorba despre Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului!

Adică ministrul care are un antecedent de gafeur – apărând în direct la o televiziune în… chiloți!

”Potrivit surselor, ministrul ar fi trimis poza „din greșeală” unei persoane din Craiova care îl cunoștea pe Cristian Vasilcoiu”, scrie PS News

Deși pare mai degrabă un zvon, informația a fost preluată și anunțată de Antena 3, chiar în emisiune top a postului, ”Sinteza zilei”. Faptul pare semnificativ, pentru că Mihai Gâdea a găzduit cei mai mulți miniștri în ultima vreme – și e greu de crezut că transmitea un ”zvon” fără să aibă o confirmare. Sau?… Atenție cum completează Mihai Gâdea știrea:

”Ei bine s-a aflat și acest lucru, cine a făcut fotografia, cum a ajuns ea în presă și sigur că întrebarea de fond este dacă acolo a fost prostie sau pur și simplu este o operațiune - dacă, de fapt, cineva este nemulțumit de ce se întâmplă în Guvernul Orban și a distribuit această imagine în mod intenționat”.

Interesant, nu? O ”operațiune”? O intenție de a prăbuși imaginea lui Orban? Totuși, acolo se află și Aurescu, personaj cheie pentru multe jocuri, atât ale lui Iohannis, dar mai ales internaționale! Se află Virgil Popescu, ministrul cel mai apreciat de parlamentari, inclusiv de Opoziție, fost coleg cu Ciolacu pe la academia cu grade! Cine să facă un ”joc” împotriva unor personaje atât de grele?

Mihai Gâdea a mai adăugat doar o frază, dar semnificativă și ea: ”Nu știu să vă răspund în seara aceasta, dar e limpede că există aceste două variante”. Cu alte cuvinte, cunoscutul realizator întărește posibilitatea variantei ”intenției”.

Să mai menționăm că, până la ora publicării acestui articol, nici Stroe, nici Cristian Vasilcoiu nu au dezmințit sau comentat informația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

214

Загрузка...
Ion Cristoiu

Cristoiu: ”Căderea lui Ceaușescu parcă e copiată acum în America”

0
(reînnoit 08:24 02.06.2020)
Ion Cristoiu a explicat că nu-l mai agreează pe Donald Trump… din cauza ambasadorului Adrian Zuckerman!

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul jurnalist Ion Cristoiu a făcut o remarcă extrem de interesantă: ”În SUA, parcă e copiată căderea lui Nicolae Ceaușescu”.

Ion Cristoiu, unul dintre cei mai atenți cercetători ai evenimentelor din Decembrie 1989 din România, subliniază apropierea principală dintre așa zisele proteste din SUA – și evenimentele din Timișoara revoluționară.

În emisiunea „Subiectiv”, realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, Ion Cristoiu a scos în evidență două aspecte, care pot fi considerate asemănări între cele două evenimente violente.

Primul - în America ”nu sunt proteste, sunt violențe - e haos, haosul de la Timișoara!”, spune Cristoiu. ”La Timișoara erau incidente care nu aveau legătură cu protestul  - spartul geamurilor, al vitrinelor – trebuiau să creeze imagine de haos”.

Al doilea: ”Povestea cu mersul în buncăr (a lui Trump, n.n.) îmi amintește de ceea ce s-a numit ”fuga lui Ceaușescu” – dar Ceaușescu n-a fugit, a fost evacuat – pentru că aici Trump a făcut o mare greșeală: imaginea, pentru sistemul american, este că președintele se teme!”, a spus Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu a ținut să spună că nu-l mai agreează pe Donald Trump… din cauza ambasadorului Adrian Zuckerman!

”Nu-l agreez de când credeam că trimișii lui vor fi luptători împotriva statului paralel… și s-a dovedit că sunt mai paraleli decât statul paralel!”, a declarat Ion Cristoiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Donald Trump, Nicolae Ceaușescu, America, Proteste, SUA

Загрузка...