Tudorel Toader

Tudorel Toader, pe poziții în fața ambasadorilor

611
(reînnoit 22:12 06.12.2017)
Atitudine bizară a ambasadorilor, tăcere ulterior, în schimb Toader declară o normalitate în domeniul Justiției

BUCUREȘTI, 6 dec — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Întânire cel puțin ciudată azi, între 9 și 11, la sediul Ministerului Justiției, 10 ambasadori au avut o întrevedere cu ministrul Toader. Sigur, s-a spus că e vorba de o dicuție pe tema statului de drept și democrației, dar și despre modificările la legile Justiției. Or, în condițiile în care unii ambasadori au exprimat păreri critice, preluând chiar mesaje de la proteste, întânirea pare cu atât mai ciudată.

Cert este că, după orele de discuții, Toader a ieșit sigur pe el și a dat o declarație exterm de clară:

"Ca o primă concluzie, nimeni nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor Justiției în acord cu exigențele constituționale, în acord cu standardele europene, nimeni nu contestă necesitatea adoptării unor soluții echitabile în legile Justiției", a spus Tudorel Toader, citat de Agerpes.

Aceasta ar putea însemna că ministrul Toader și-a impus punctul de vedere, modificând astfel opiniile exprimate anterior de unii ambasadori, ba chiar și de forurile lor superioare, cum s-a întâmplat în cazul comunicatului trimis de la Departamentului de Stat al SUA.

"Vă asigur că n-a existat niciun reproș", a mai precizat Toader, întrebat în acest sens de ziariși. Toader a completat — "A fost o discuție absolut constructivă, o discuție lămuritoare, o discuție care e normal și necesar să aibă loc între instituții".

Sincer, nu pare deloc normal nici ca ambasadorii să-și dea cu părerea în cadrul procesului legislativ al țării în care sunt trimiși, cel puțin în Europa secolului XXI. Nu am auzit nici ca vreun ambasador român să participe la o astfel de presiune de grup asupra legislativului sau executivului unui stat european.

Dar, dacă ministrul Toader consideră că așa e normal, atunci să facă și domnia sa apel la reciprocitate, să participe la dezbateri la Secretariatul de Stat pentru Justiție în SUA, ori la ministerul Justiției în Germania.

Până la ora publicării acestui articol, nici un ambasador nu transmisese vreun mesaj, iar în afară de Toader nici un demnitar român nu a comentat bizara întrevedere.

Reamintim că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a avut azi o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice din zece țări, tematica anunțată în prealabil fiind recentele evoluții legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul și separația puterilor în stat, precum și structurarea statului de drept.

611
Tagurile:
declarații, întâlnire, reacție, ambasadori, Toader Tudorel, România
Traian Băsescu

SRS: ”Băsescu venea la mine la 4-5 dimineața cu sticla de whisky băută pe trei sferturi”

39
Iată cine a ajuns să gestioneze destinele României – și să o implice într-o politică externă agresivă la adresa Rusiei și Chinei - și  cine a creat condițiile apariției ”Statului paralel”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu, fost patron de trust de presă și om politic, este de mult timp locuitor al zonei rezidențiale de la Snagov. Totodată, el a fost unul dintre prietenii lui Traian Băsescu, în perioada dinaintea mandatelor prezidențiale.

Ce legătură este între aceste aspecte – SR Stănescu a povestit într-un interviu ”special”, dat de pe șalupa sa lui Mihai Gâdea, într-un interesant ocol periplu prin fața vilelor din Snagov.  

”Traian Băsescu a fost cel mai fascinat de Snagov - i-a plăcut”, povestește Sorin Roșca Stănescu. ”Nu știu dacă-i iubea pe bogați, eventual îi invidia”.

Pe de altă parte Băsescu, ”prin natura meseriei lui, era apropiat de apă și cred că din acest motiv era pasionat de Snagov”.

”Cât mai eram prieteni și de-abia ajunsese președinte, tot îmi propunea să vină la Snagov să ne plimbăm cu șalupa, dar eu nu acceptam să-l primesc decât singur, iar el insista să vină cu SPP-iștii”, povestește Sorin Roșca Stănescu.

Desigur, chiar și Băsescu trebuia să respecte un minim de protocol, am spune. Dar, atenție la ce urmează, pentru că îl definește în parte pe fostul președinte:

”Înainte să ajungă președinte venea la mine la 4-5 dimineața cu câte o sticlă de whiskey băută aproape pe trei sferturi și povesteam, aici pe Snagov”, a declarat Sorin Roșca Stănescu la ”Sinteza zilei”.

Desigur, chiar dacă pare can-can, este o povestioară care arată cine a ajuns să gestioneze destinele României – și să implice țara într-o politică externă agresivă la adresa Rusiei și Chinei, cu consecințe încă greu de apreciat. Dar, mai ales, cine a creat condițiile apariției ”Statului paralel” – și cine a adus la putere, ”i-a făcut oameni”, pe unii care acum dau lecții la televizor în calitatea de lideri ”liberali”.

Despre asta e vorba în povestirea lui Sorin Roșca Stănescu. Și despre asta…

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
SRS, Traian Băsescu

Загрузка...
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

39
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

39
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...