Intrare în Duma de Stat a FR

Parlamentul rus interzice accesul tuturor jurnalistilor americani

179
Duma de Stat a precizat că va suspenda toate vizitele jurnaliștilor care lucrează pentru mass-media din Statele Unite. Acesta este răspunsul la mișcările ostile ale Congresului SUA față de televiziunea RT America

BUCURESTI, 1 dec — Sputnik. Rusia isi exprimă atitudinea față de inadmisibilele atacuri asupra valorilor democratice, a libertății de exprimare și a dreptului de a primi informații obiective, a declarat vineri deputatul Olga Savastyanova pentru RIA Novosti, potrivit RT.

Duma de Stat va examina interdicția de intrare miercuri, în sesiune plenară, astfel ca ea să intre în vigoare înainte de sfârșitul săptămânii viitoare. De asemenea, parlamentarii federali intenționează să aprobe o recomandare adresată legislativelor regionale ruse de a introduce măsuri similare.

Savastyanova a subliniat că mișcarea a fost una de răspuns după ce RT America a fost lipsită de acreditare din partea Congresul Statelor Unite.

Conform reglementărilor actuale, orice reporter străin trebuie să primească o acreditare la Ministerul Afacerilor Externe pentru a lucra în Rusia. Odată primit, acest document acordă acces liber in Parlament.

La sfârșitul lunii noiembrie a acestui an, un comitet al Congresului SUA a revocat acreditarea RT America pe Capitol Hill, citând statutul de agent străin. Cu puțin timp înainte, Departamentul de Justiție al SUA a cerut companiei RT America să se înregistreze ca agent străin sau să se confrunte cu o pedeapsă severă, cum ar fi înghețarea activelor și arestarea șefului companiei. Pe 10 noiembrie, RT America (înregistrată oficial ca T & R Productions LLC) a fost recunoscută ca agent străin la Departamentul de Justiție.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Евгения Новоженина

Rusia a răspuns printr-un proiect de lege care obliga organizațiile mass-media care operează în Rusia, dar care sunt finanțate din străinătate, să se înregistreze ca "agenți străini". Legea se aplică oricărei organizații străine care operează cu sau fără înregistrare ca societate și este implicată în răspândirea materialelor tipărite, audio, audio-video sau de orice alt conținut pregătit pentru un grup nelimitat de oameni. Condiția de a fi recunoscută drept "mass-media străină care execută funcțiile unui agent străin" este descrisă ca "primirea de fonduri monetare sau alte bunuri din state străine, agenții guvernamentale, organizații străine și internaționale, cetățeni străini și persoane fără cetățenie sau alte persoane care acționează în numele cetățenilor și organizațiilor străine".

Proiectul de lege nu menționează nici un fel de companii sau țări, dar la jumătatea lunii noiembrie Ministerul rus al Justiției a notificat în mod oficial nouă instituții mass-media finanțate de SUA, inclusiv Voice of America și Radio Europa Liberă / Radio Liberty, despre eventuala necesitate de a se conforma noii legislații.

179
Tagurile:
interdicție, acces, jurnaliști, Rusia, SUA
Tematic
Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT
Cum "a îndrăznit" șeful diplomației germane să acorde un interviu pentru RT
Zaharova: Sputnik și RT prezintă un punct de vedere alternativ
„Sputnik” și „RT” vor deveni subiect de dezbatere în Parlamentul European
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

86
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

86
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...
Mircea Geoană

Tragedie în familia lui Mircea Geoană: doliu uriaș

1948
(reînnoit 16:13 28.11.2020)
Secretarul general adjunct al NATO a anunțat, în urmă cu scurt timp, pe pagina sa de Facebook, faptul că asupra sa s-a abătut o mare nenorocire. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, trece prin clipe de mari încercări. Mama acestuia s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut chiar de Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi ne-a părăsit pentru totdeauna, iubita mea mamă, Elena Iuliana Geoană. Un om bun, blând și iubitor, o soție, mamă, bunică și o prietenă fără pereche. Se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi”, a scris secretarul general adjunct al NATO.

Acesta este convins că toți oamenii care au cunoscut-o vor avea un cuvânt bun de spus și vor rosti o rugăciune în amintirea ei.

”Dumnezeu să o așeze între Cei Drepți și să ne ajute să trecem prin aceste clipe de mare tristețe și durere”, a încheiat Geoană.
1948
Tematic
Maria Zaharova a avut dreptate – Geoană confirmă! Intenția NATO în România, dată în vileag
Ciolacu, în conducerea ONU?! Doi cunoscuți analiști îl asociază cu Mircea Geoană
ProstăNATO Geoană, între declarații aberante și trădare a intereselor României

Загрузка...
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

0
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

0
Tagurile:
Paris

Загрузка...