În imagine apare ambasadorul SUA în România, Hans G. Klemm, care pozează cu drapelul secuiesc

Klemm, o nouă declarație șocantă și cinică despre România

1670
(reînnoit 16:27 27.11.2017)
Klemm face o afirmație revoltătoare prin cinism - dar și nouă declarație șocantă, dorind să stabilească relații cu... părți ale României!

BUCUREȘTI, 27 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aflat într-o vizită la Reșița, ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, s-a întâlnit cu oficialități județene și locale, prilej cu care a considerat nimerit să facă o afirmație incredibilă: "România are o contribuție mai mare ca a Angliei", a spus Klemm, referindu-se la nucleul dominației SUA din Orient, Afganistan.

"România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan, este o contribuție mai mare ca cea a Angliei, o misiune pe care SUA o apreciază foarte mult, unde soldații luptă împreună, încercând să aducă stabilitate în acea țară", a delacrat Klemm, preluat de Agerpres.

"Rolul României este foarte, foarte, important, în acest moment", a spus Klemm, o declarație de un cinism aparte dat fiind tratamentul pe care "importanta Românie" îl suportă în relația cu SUA, începând cu situația vizelor și terminând, iată, cu plata în avans a rachetelor Patriot — nu în sistem offset ca Polonia.

Desigur, despre rațiunea prezenței militare americane acolo nu se pune problema… Cum nici despre faptul că traseul drogurilor către Europa occidentală începe în Afganistanul ocupat de SUA (NATO) și se desfășoară prin țări controlate de NATO, după cum reiese și din rapoartele prezentate de DIICOT.

Dar afirmația cea mai șocantă abia cum urmează:

"Am discutat despre cum putem să strângem legăturile dintre SUA și vestul României, în ceea ce privește activitatea economică" a mai spus Klemm, o idee care derapează din contextul constituțional. De când un stat, chiar dacă e vorba de SUA, poate stabili sau "strânge legături" cu "o parte" a unui alt stat, după criterii care nu țin de structura legală, constituțională a acelei țări? 

Cum adică "legăturile dintre SUA și vestul României"? A împărțit cumva SUA România în unități teritoriale de care noi nu știm încă? Sau asta e, de fapt, intenția? Pe când o fotografie cu "steagul vestului României", Hans Klemm?

La rândul său, președintele CJ Caraș Severin, după ce și-a lăudat județul ca fiind "cea mai frumoasă parte a României" (?!) — subiectivism local de înțeles, am spune — a dat-o în bărcile istoriei:

"1 Decembrie 1918 nu era posibilă fără declarația președintelui Woodrow Wilson, care făcea referire la autodeterminarea popoarelor", a spus Silviu Hurduzeu, președintele CJ, care a continuat "Această declarație, împreună cu jertfa soldaților români din Primul Război Mondial au făcut posibilă Marea Unire".

Evident, lăsând la o parte aberația atribuirii SUA unui rol în crearea României mari — SUA având chiar o atitudine ostilă atunci — este o blasfemie să pui jertfa soldaților români alături de o declarație interesată a unui politician care a generat începutul imixtiunii americane în Europa.

Poate că Silviu Hurduzeu va afla cum Woodrow Wilson contesta "revendicările teritoriale ale României", cum numea marea unire. Va afla și cum Ionel I.C. Brătianu l-a numit în plină conferință pe președintele SUA "un impostor care presează România", mobilul acestuia fiind obţinerea de avantaje pentru Standard Oil în bazinul petrolier românesc din Valea Prahovei.

Dar până se va documenta Silviu Hurduzeu, poate ne va răspunde Hans Klemm la o simplă întrebare:

Când și prin ce act oficial au recunoscut SUA România Mare? Răspuns nostru este… NEVER! Dar poate are Hans Klemm vreo replică.

Nu putem încheia fără a menționa că Hans Klemm a vorbit, în contextul evocării Revoluției din 1989, despre "sprijinul pe care SUA l-au acordat României în perioada de tranziție". Nu e nevoie să înșir acum o listă de "sprijin" pentru a demonstra încă o dată cinismul reprezentanului SUA.

1670
Tagurile:
relații, vestul țării, contributor, declarație, Hans Klemm, Romania, SUA
Тема:
Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (50)
Tematic
Răzvan Savaliuc îl face praf pe ambasadorul Hans Klemm
Declarație șocantă: "Hans Klemm - şantajat de Liviu Dragnea"
Sondaj: Sunteți de acord cu schimbarea ambasadorului Hans Klemm?
Hans Klemm, atacat de cetățeni pentru propaganda "anticorupției"
Ministru făcut praf de cetățeni după întâlnirea cu Hans Klemm
Renate Weber este audiată la Comisia juridică a Parlamentului în vederea revocării din funcția de Avocat al Poporului, miercuri, 16 iunie 2021

Renate Weber, revocată de Parlament

78
(reînnoit 16:45 16.06.2021)
Plenul reunit al Parlamentului a revocat-o astăzi cu 247 de voturi pentru și 32 de voturi împotrivă pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Avocatului Poporului a fost revocat astăzi prin votul plenului reunit al Parlamentului, dar PSD promite că va ataca decizia la CCR.

Senatorii şi deputaţii au respins, în fapt, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, dar lucrurile nu se vor opri aici pentru că președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat deja de ieri că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama la Comisia Europeană acest demers.

Și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a arătat astăzi că nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului şi a confirmat că PSD va ataca la CCR decizia Parlamentului în cazul Renatei Weber.

"Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară doreşte şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu. De la începutul acestei guvernări, v-aţi luat la trântă cu toată lumea - cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, cu agricultorii, mai nou cu copiii şi zilele acestea urmează să daţi o ordonanţă de urgenţă de anulare a majorării alocaţiilor. Practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător", a arătat Simonis care este motivul luptei majorității parlamentare cu Renate Weber.

În schimb, președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban spune că plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării.

”Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării", a justificat Orban decizia după şedinţa plenului reunit.

Orban a anunțat, de asemenea, că săptămâna viitoare va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, în așa fel încât noul avocat al poporului să fie numit până la finalul sesiunii parlamentare.

78
Tagurile:
Renate Weber

Загрузка...
Adrian Năstase

Năstase vorbește de căderea Guvernului cu sprijinul lui Cîțu

409
Fostul premier Adrian Năstase cataloghează drept ”ingenios” un posibil plan al echipei lui Cîțu de a da jos Guvernul Cîțu pentru a renegocia pozițiile din Guvern

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Adrian Năstase își începe postarea făcând trimitere la atacurile la adresa președintelui PNL Ludovic Orban și care ar fi legate de faptul că acesta a cedat USR/PLUS trei ministere importante.

Năstase spune că echipa care îl sprijină pe Florin Cițu ar fi găsit modalitatea de a se reveni la masa negocierilor. Invocând surse apropiate de foștii membri PDL, Năstase descrie în postarea sa posibilitatea ca moțiunea de cenzură să fie votată, ”urmând ca noul premier (tot Cîțu) să angajeze noile negocieri pentru a oferi doar 1-2 portofolii, dintre cele mai puțin importante, USR Plus”.

Și fostul premier acordă un calificativ mai mult decât generos acestui plan, confirmând astfel posibilitatea ca el să aibă și loc. ”Ingenios!”, spune Năstase despre această posibilă mișcare a echipei Cîțu.

409
Tagurile:
cădere, România, Guvern, Florin Cîţu, Cristian Ghinea, Adrian Năstase
Tematic
Adrian Năstase, efect principal și secundar după vaccinare
Adrian Năstase demască ipocrizia lui Cioloș și Rareș Bogdan
Adrian Năstase îl face praf pe Iohannis, arătă cât de ridicol e președintele!

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden, la summitul de la Geneva, 16 iunie 2021

La Geneva au demarat negocierile în format extins între Putin și Biden

0
(reînnoit 17:29 16.06.2021)
La Geneva au demarat negocierile în format extins, după încheierea discuției în format restrâns între Putin și Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Prima parte a negocierilor dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Joe Biden, într-un format extins a demarat la vila La Grange din Geneva, transmite agenția RIA Novosti.

Mai devreme, Kremlinul menționase că negocierile vor fi alcătuite din trei părți: restrâns și două extinse, cu o pauză de cafea. O sursă apropiată de organizatorii întrevederii a informat RIA Novosti că discuțiile ar putea dura 4 ore și 45 de minute.

Negocierile dintre Putin și Biden în format restrâns au durat aproximativ 2 ore.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, amabsadorul Rusiei în SUA, Anatol Antonov, șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov și viceministrul de Externe, Serghei Reabkov. De asemenea, a fost invitat adjunctul șefului administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev.

0
Tagurile:
Geneva, Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important
Jurnaliștii americani au provocat o busculadă la summitul Putin - Biden
Putin și Biden au făcut un schimb de glume
Întrevederea Putin - Biden la Geneva - Foto

Загрузка...