Premierul britanic Theresa May

O temere pur britanică: situația din Germania ar putea frâneze... Brexit-ul

164
(reînnoit 18:00 20.11.2017)
Criza politică de la Berlin este privită pe malurile Tamisei printr-o optică specială

BUCUREȘTU, 20 nov — Sputnik. Guvernul Regatului Unit este îngrijorat de faptul că situația politică instabilă din Germania este în măsură să influențeze în mod negativ tratativele cu privire la ieșirea Marii Britanii din UE, transmite RIA Novosti cu referire la surse anonime din anturajul cabinetulu londonez.

În prima jumătate a zilei liderii partidului ”Alternativă pentru Germania” au declarat că Angela Merkel trebuie să părăsească postul de cancelar federal după eșecul consultațiilor în vederea formării noului guvern de coaliție.

Tot azi Presedintele german Frank-Walter Steinmeier a calificat criza politică internă drept ”una fără precedent în ultimii 70 de ani”.

”Evident, și la noi, în Britania, există diferite puncte de vedere asupra Brexit-ului. Dar acum problema e alta, apar mari dubii vizând capacitatea Uniunii Europene de a adopta decizii. Va putea oare UE să coordoneze ceva în condițiile în care în Germania este o asemenea situație?”, a specificat sursa.

”Germania este jucătorul-cheie la tratativele privind Brexit-ul, însă acum ei nu pot să clarifice situația politică în propria țară, iar asta va dura. Este un fapt foarte îngrijorător, deoarece în mai puțin de un an și jumătate noi trebuie să ieșim din UE”, a precizat același interlocutor. 

La negocierile dintre Bruxelles și Londra procesul a stopat până a intra în a doua fază în care urmează să fie definită structura viitorului parteneriat dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie.

164
Tagurile:
temeri, termene, criză politică, Brexit, Marea Britanie, Germania
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
Tematic
Brexit: Cum vor putea obţine cetăţenii români statutul de rezident. Noi detalii
Brexit: data până când au dreptul cetăţenii europeni să rămână în Marea Britanie
Brexit. Românii la muncă în UK: vize pe termen limitat, fără acces la beneficii
Brexit, instrument de campanie electorală în Diasporă pentru PSD? Cazul Negrescu

Загрузка...