Principesa Elena

Principesa Elena vine cu acuzații dure în adresa fiului său, principele Nicolae

2029
(reînnoit 20:40 09.11.2017)
Principesa Elena îl atacă în termeni duri pe propriul său fiu, principele Nicolae, după scandalul de la reședința regelui Mihai din Elveția

BUCUREȘTI, 9 nov — Sputnik. Principesa Elena revine cu un comunicat prin care condamnă comportamentul fiul său, care a încercat să pătrundă în reședința regelui Mihai I, pentru a-și vedea pentru ultima oară bunicul său.

"Sunt foarte dezamăgită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai, se spune într-un comunicat publicat pe siteul oficial al Familiei Regale.

Principesa Elena a mai adăugat că a, în trecut, a transmis lui Nicolae faptul "că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale".

Potrivit ei, nemulțumirea regelui este provocată de vestea căsătoriei principelui Nicolae. Printr-o scrisoare transmis tânărului, pe 4 august 2017, Mihai I l-ar fi anunțat că "este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani". "Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă", adaugă principesa.

Principesa Elena afirmă că în cadrul unei vizite recente la Aubonne, în luna august, regele Mihai ar fi confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae. Mai mult decât atât, regele Mihai ar fi comunicat de câteva  în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este legat de faptul că "nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României".

În concluzie, principesa Elena atacă dur propriul fiu, acuzându-l de acțiuni "profund greșite, moral și uman", dar și dispreț față de România, popor și principiile Casei Regale.

"Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator", se spune în mesajul adresat de principesa Elena.

Reamintim că ieri Casa Regală a făcut public un incident legat de tentativa principelui Nicolae de a pătrunde forțat în reședința regelui Mihai I, aflat pe patul de moarte. Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Familiei Regale, în urma incidentului, în care au fost implicate șase persoane, a fost rănită una din infirmierele regelui.

2029
Tagurile:
Casa Regală, Familia Regala, Principesa Elena, Elveția, România
Тема:
Casa Regală a României (66)
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu: Revenirea la economie, posibilă numai prin succesul vaccinării

19
Premierul României a îndemnat românii să îi convingă rudele, prietenii și cunoscuții să se vaccineze, afirmând că numai printr-o campanie de vaccinare de succes se poate trece la următoarea etapă, în care atenția să se focuseze pe economie și pe măsurile economice.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Premierul României a declarat că maratoanele vaccinării vor începe în toate municipiile din țară, pe toată vara.

Acesta a subliniat că foarte mulți români s-au vaccinat, dar e important ca ei să își convingă rudele, prietenii, pe toată lumea să vină să se vaccineze.

”Este singura soluție de a trece la următoarea etapă, etapa post pandemie în care ne concentrăm din nou pe economie, pe lucrurile importante. Am fost concentrați pe sănătate, pe pandemie un an de zile, dar trebuie să revenim la perioada post pandemie. Am pregătit măsurile economice, dar trebuie să trecem de această perioadă și numai prin vaccinare, printr-o campanie de vaccinare de succes putem să ajungem mai repede la această perioadă”, a declarat premierul României, Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment, că investițiile sunt în creștere și sunt resurse financiare din PNRR și fonduri europene.

Cîțu a vorbit despre posibilitatea unei explozii economice în următorii ani – locuri de muncă, construcții de autostrăzi, de spitale, adică fix ce nu s-a construit în ultimii 30 de ani.

”Le putem face acum, dar mai avem acest lucru: să trecem peste pandemie și trebuie să ne vaccinăm”, a subliniat Florin Cîțu în cadrul unei declarație făcută după vizita la Centrul de vaccinare drive-through din Suceava.
19
Tagurile:
Suceava, Vaccinare, Florin Cîţu

Загрузка...
Vladimir Voronin

Voronin a explicat de ce s-a unit cu Dodon într-un bloc pentru alegerile parlamentare

79
Comuniștii s-au unit cu socialiștii ca să salveze Moldova, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, joi seara, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Fostul președinte al Republicii Moldova și președinte al Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că socialiștii și comuniștii s-au unit pentru a participa la alegeri în cazul unui bloc electoral.  

"Nu e nimic senzațional în asta (Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor - n.n.). Și noi conștientizăm, și socialiștii, spre satisfacția noastră, conștientizează că există pericolul ca țară să piardă suveranitatea, independența, neutralitatea, noi putem să dispărem de pe harța lumii ca Republica Moldova. Toți privesc lacom la cernoziomurile noastre, toți le doresc să le ia, nu contează prin ce formă, privatizări și altele. În acest condiții, noi am lăsat la o parte tot ce ne diviza, pretențiile noastre pe care le-am avut față de socialiști, față de Dodon. Dumnezeu cu ei! am renunțat la toate acestea. Trebuie să salvăm țara, trebuie să salvăm poporul , trebuie să salvăm Moldova!", a declarat Vladimir Voronin.

În același context, Voronin a lăsat să se înțeleagă că venirea la putere a adversarilor politici ai PSRM și PCRM comportă riscul ca străinii să acapareze pământurile bogate ale Republicii Moldova.

"Acum mulți spun: dar nu mai vine nimeni aici, la sărăcia noastră, dar nu vin ei la sărăcie, ei vin să acapareze pământul nostru. Unica bogăție care a rămas în Moldova este pământul, cernoziomul, cernoziomurile nostru care au cea mai mare bonitate din lume", a declarat Voronin.       

Amintim că joi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot. Pentru înregistrarea blocului au fost 7 voturi ale membrilor CEC, iar 1 vot - împotrivă.

De precizat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au convenit și au semnat crearea blocului electoral pe 12 mai.

Amintim că din data de 14 mai, candidații electorali pot depune documentele pentru înregistrarea în cursa electorală în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

79
Tagurile:
Igor Dodon, Vladimir Voronin

Загрузка...