Klaus Iohannis

Sondaj favorabil pentru PSD și lovitură primită de președintele Iohannis

7057
(reînnoit 18:20 08.11.2017)
Un rezultat surprinzător, care ar trebui să-l alerteze pe Iohannis, în schimb mașina politică PSD-ALDE merge înainte, chiar dacă unii ”pasageri” nu se simt bine

BUCUREȘTI, 8 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. IMAS a dat publicității sondajul lunar, în care se înregistrează câteva cifre remarcabile. La partide, PSD  rămâne cu 39%, la fel ca luna trecută, în schimb partenerul de coaliție, ALDE, crește cu două procente, ajungând la 10.2%. Rezultă că guvernarea beneficiază de o susținere de aproape 50%, fără redistribuirea resturilor rezultate din indecizie și fără sprijinul din umbră al UDMR și al minorităților.

Situația se prezintă deci extrem de bine pentru PSD, care a fost atacat vehement, atât în media, cât și în spațiul public, dar mai ales lovit prin liderii săi — în principal prin Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu. În plus, atitudinea din ultima perioadă a controversatului premier Tudose a adus critici partidului chiar din zone favorabile până acum.

Starea de lucruri este rea pentru PNL care, în ciuda prezenței unui lider istoric în fruntea partidului, Ludovic Orban, pierde 2 procente. Sigur, victoria de la Hunedoara poate aduce o creștere luna viitoare, dar deocamdată prestația neconvigătoare a PNL trage partidul în jos. De asemenea, evidenta fractură dintre aripa democrată, vizibilă prin agresiva Raluca Turcan, și cea liberală, fără personalități dispuse să iasă la rampă, este greu de susținut electoral. PNL ar avea, conform sondajului IMAS, 29.3%.

Așa cum menționam, ALDE urcă două procente, ajungând la 10.2. Pe lângă prestația specifică lui Tăriceanu, apreciată de electoratul anti-Iohannis, a apărut puternic în problema justiției avocata Steluța Cătăniciu, bine mediatizată de Antena 3.

USR scade dramatic, ajungând la 5.5%, deci aproape de pragul parlamentar, fapt care poate fi pus pe seama incoerenței și lipsei de substanță a mesajului, a controverselor și chiar a bătăliilor dintre lideri — dar și a rupturii de massa electorală care a lansat acest partid, protestatarii #REZIST. Probabil că, în această situație de eșec continuu a USR, va apărea o nouă formațiune libertariană.

În privința personalităților, sunt două scăderi previzibile — Liviu Dragnea și Mihai Tudose. Liviu Dragnea a devenit o țintă a întregii Opoziții, a străzii și a mass media aferentă, dar și a FB, deci scăderea era previzibilă (18.7% în septembrie, 15% în octombrie). Avantajul este că PSD nu e partid de lider, Dragnea nu e o locomotivă, iar PSD, iată se menține la cote constant-ridicate.

Mihai Tudose a avut o prestație slabă, controversată, mai ales față de proprii colegi pe care i-a numit "penali", dar, pe de altă parte, a încasat loviturile firești pentru un partid de guvernământ. Se poate anticipa o continuare a scăderii procentelor sale de încredere (acum ar avea 18%) în următoarea perioadă — iar dacă va atinge o cotă suficient de scăzută, e posibil să fie necesară pentru PSD schimbarea sa.

Președintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, este cotat la 23%, ceea ce îl îndreptățește să devină simbolul matur al Coaliției, chiar dacă mai scade sau crește ușor în perioada următoare.

Cea mai importantă lovitură o primește însă primul om  al statului, Klaus Iohannis pierzând două procente (de la 41.7%, la 39.7%) în ultima lună, fără a exista motive aparente.

Mai grav este că sondajul IMAS îl plasează pe Iohannis sub pragul critic de 40%, limita psihologică de la care se pune problema posibilei concurențe. La peste 40%, personalitatea respectivă dă senzația unui alergător solitar, dar sub această limită simte suflul plutonului. Deci, Iohannis scade — iar motivele pot fi penetrarea ideii de "stat paralel", care l-ar susține pe Iohannis și pe care Iohannis l-ar proteja. 

Sau, motivul scăderii lui Iohannis poate fi, la fel ca în cazul USR, depărtarea de stradă, cea care i-a adus procente la începutul anului. Cert este că sondajul arată că Iohannis a coborât din turn, iar bătălia s-ar putea duce pe metereze.

De menționat că ROmnibus, studiul lunar al IMAS este realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane, prin metoda CATI (apelare telefonică), marja de eroare fiind de +- 3%. IMAS este condus de cunoscutul sociolog Alin Teodorescu.

7057
Tagurile:
sondaj, studiu, Partide politice, PSD, Klaus Iohannis, România
Тема:
Klaus Iohannis (200)
Tematic
Somație pentru excluderea lui Șerban Nicolae din PSD
Azi noapte, Radu Tudor a făcut o criză: "PSD e violent anti-american"
Senatorii PSD subminează comemorarea luptătorilor anticomuniști
Brexit, instrument de campanie electorală în Diasporă pentru PSD? Cazul Negrescu
Furtuna - gata să omoare un demnitar PSD
Lovitură grea pentru PSD-ALDE, ar putea pierde enorm!
Update - Sondajul lui Gâdea – rezultate incredibile! PSD, cădere totală!
Șoc în politică: Liviu Pleșoianu s-ar putea retrage din PSD! (video)
ALDE preia inițiativa de la PSD - devine vârful de lance al Coaliției
Crescută de Vadim, Olguța e total nemulțumită de șovăiala CEx PSD
Liviu Pleșoianu, revoltă totală: "Dragă Stolo" s-a întors în noaptea asta la PSD
"Dezvăluitorul" lui Ciutacu: "Dragnea e mort. PSD-ul e îngropat"
Elena Udrea

”Dacă o omoram pe Kovesi” - Elena Udrea, reacție fulminantă!

67
(reînnoit 15:44 27.01.2021)
După ce procurorii au cerut pușcărie grea pentru ea și Ioana Băsescu, Elena Udrea are o reacție fulminantă, în care vorbește și de implicarea lui Traian Băsescu.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Acum puțin timp, Elena Udrea  a reacționat după ce ieri procurorii au cerut pedepse uriașe pentru ea și pentru Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte al României.

În primul rând, Elena Udrea, de profesie avocat, îi acuză pe procurori că ”au amestecat intenționat lucrurile, ca să îl implice pe fostul Președinte”.

”Acuzațiile se refera NU la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune,  ci la CAMPANIA PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU PARLAMENT UNICAMERAL ȘI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300!!!!!, desfășurat în aceeași perioada cu alegerile prezidențiale”, arată Udrea..

Deci, Elena Udrea pune o întrebare logică, argumentată cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului: ”Cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino și tu la Referendum”???? ”

Apoi, o a doua ”considerație” a Elenei Udrea se referă la cuantumul pedepselor cerute:  ”spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședință le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!”.

Deci, subliniază Elena Udrea – ”nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu indemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus ca fiind tema consultării populare din 2009”.

În aceste condiții, Elena Udrea pune o întrebare ”pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țara asta”:

”Cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????”, întreabă Elena Udrea revoltată!

Mai mult, Elena Udrea are o reacție care va umple ”prima pagină” a știrilor de azi:

”Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA”.

În final, Elena Udrea pune o problemă care ar trebui să dea de gândit multora, nu doar judecătorilor și persoanelor menționate:

”Dacă prin absurd, beneficiarul panourilor cu mesaj privind Referendumul ar fi Traian Băsescu, așa cum zic procurorii Bulancea și Kovesi, oare ea, care aștepta cu înfrigurare în sufrageria lui Oprea să câștige Traian Băsescu alegerile, ca să o mențină în funcția de Procuror General și apoi să o pună șefă DNA, nu e la fel de beneficiară?”, încheie Elena Udrea reacția transmisă pe Facebook.

67
Tagurile:
Elena Udrea, Laura Kovesi
Tematic
Elena Udrea, prima reacție după ce s-a infectat cu COVID-19
E oficial: PNL va colabora cu gruparea lui Udrea și ”Petrov”
Elena Udrea a recunoscut, a vorbit de… ”Iubita lui Băsescu”!

Загрузка...
Anca Dragu

Demers populist al Președintei Senatului amestecă funcțiile

121
(reînnoit 14:48 27.01.2021)
Populismul strident conduce România: Președinta Senatului folosește înalta funcție pentru a-și îndeplini o obligație pe care o avea ca parlamentar – un demers populist și o propunere care nu țin seama de realitatea internațională

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Propusă surprinzător în fruntea Senatului, fără a avea nici un fel de experiență parlamentară, Anca Dragu a fost aleasă în înalta funcție, a doua ca importanță în stat.

Cu alte cuvinte, dacă președintele României este în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, președintele Senatului preia interimar funcția cea mai înaltă a statului.

Ce face Anca Dragu în această funcție? Cam ce fac și ceilalți exponenți ai PLUS (acum USR-PLUS) – acțiuni populiste.

De exemplu, în calitatea sa de președinte al Senatului anunță că acordă audienţe online și că acestea încep joi, prima sesiune urmând să se desfăşoare joi, între orele 16,00 - 18,00.

”Dăm startul sesiunii de audienţe online începând cu joi, 28 ianuarie, între orele 16,00 - 18,00”, a anunţat, pe Facebook, Anca Dragu, inițial greșind și scriind că joi este… 26 ianuarie.

Președinta Senatului transmite și că persoanele interesate se pot înscrie completând un formular, pentru care indică o adresă.

Surpriză, aceea nu este o adresă a președintelui Senatului – ci a cabinetului parlamentar  al Ancăi Dragu, cu siglele USR și PLUS!

Cu alte cuvinte, Anca Dragu își îndeplinește obligația de a avea activitate pe cabinetul parlamentar folosind funcția de președinte al Senatului!

Pentru cei care nu știu, fostul președinte al Senatului, Nicolae Văcăroiu, senator de Argeș, avea o activitate serioasă în județ, la cabinetele parlamentare – și făcea asta în contul activității de parlamentar, nu de președinte al Senatului.

În schimb, Anca Dragu spune că își dorește ”un dialog deschis, onest şi transparent cu cetăţenii şi exact asta voi face, săptămânal pentru a afla direct de la fiecare dintre voi cum ne putem îmbunătăţi activitatea ca instituţie”.

Anunț populist, pentru că nu poți afla ”de la fiecare” poți ”îmbunătăţi activitatea ca instituţie” – o instituție complexă, a cărei funcționare a fost pusă la punct de minți luminate ale parlamentarismului și după toate standardele internaționale. Și, nota bene, despre care Anca Dragu nu știe mai nimic, decât din cărți, nu din proprie experiență!

”Numai în acest fel consider că putem restabili încrederea cetăţenilor români în Parlament„, continuă la de populist Anca Dragu, un personaj numit pur politic, fără a fi la vreun nivel acceptabil de competență sau pregătire pentru această funcție. Păi chiar numirea este un motiv ca încrederea în noul Parlament să scadă!

În schimb, Anca Dragu mai lansează un mesaj populist – ”Ştiu că împreună putem să dărâmăm toate zidurile dintre Parlament şi cetăţeni şi să construim o Românie mai bună!”.

Deci în condițiile incidentelor de la Paris, Washington, Haga, Amsterdam, Berlin – Anca Dragu crede că măsura dărâmării zidurilor este una normală? Sau poate activitatea clanurilor din București - chiar lupte prin fața Parlamentului – o fi vreun argument! Oare nu era mai normal să se consulte cu SPP și SRI înainte de a propune asemenea aberații populiste?

De altfel, aberația populistă a fost promisă de USR-PLUS în campania electorală, iar acum Dragu este întrebată: ”Ați spus c-ați avut două întâlniri legate de doborârea zidului comunist din jurul Palatului Parlamentului. Ce măsuri se vor lua, concret? Sunt șanse să vedem acest parc Uranus promis de USR PLUS până în 2024?”

Și iată ce răspunde Anca Dragu: ”Am avut aceste întâlniri și intenționez să am și altele pe această temă. Îmi propun să îi consultăm pe toți cei implicați. Dorința mea este ca până în 2024 atât zidurile fizice, cât și cele virtuale dintre Parlament și cetățean să dispară”.

Deci, preocupări demne de al doilea om în stat – și care arată câtă încredere pot avea românii că populismul strident a ajuns la putere în România!

O întrebare: oare cei din USR-PLUS au fost în stare să ridice ceva concret, în toată activitatea lor politică, măcar ceva de nivelul gardului pe care vor să îl dărâme?

121
Tagurile:
Senat
Tematic
Proiect generos aprobat de Senat – recunoașterea eroului martir al Națiunii române
Ultimele modificări la legea carantinei care intră astăzi la vot în Senat
Acum: S-a votat în Senat proiectul Autonomiei Ținutului Secuiesc
Tăriceanu spune clar când va trece legea carantinei de Senat
Lovitură de teatru în Senat, s-a dat peste cap ”Starea de alertă” – liberalii au luat foc!

Загрузка...
Заседание Высшего Евразийского экономического совета

Peskov: Putin i-a explicat lui Biden situația cu Navalnîi

0
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin i-a explicat colegului său american Joe Biden situația cu Alexei Navalny atunci când a ridicat acest subiect în timpul conversației telefonice.

BUCUREȘTI, 26 ian - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin i-a explicat colegului său american Joe Biden situația cu Alexei Navalny atunci când a ridicat acest subiect în timpul conversației telefonice cu o zi înainte, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Conversația telefonică dintre președinții Rusiei și Statelor Unite a avut loc marți. Părțile au discutat subiecte de actualitate ale relațiilor internaționale și ale agendei bilaterale, inclusiv posibilitatea cooperării între țări în lupta împotriva coronavirusului, retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul Cerului Deschis, extinderea tratatului strategic START-3 și altele subiecte.

"În ceea ce privește acest subiect, da, a fost ridicat de președintele Statelor Unite ale Americii. Explicațiile necesare au fost date de președintele Putin", a spus Peskov, spunând dacă subiectul cu Alexei Navalnîi a fost ridicat în această conversație.

Ca răspuns la observația că Casa Albă a scris despre acest lucru, iar că în serviciul de presă de la Kremlin, a apărut un mesaj corespunzător și apoi șters, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a obiectat: „Am avut un singur text care a fost publicat imediat”.

Când a fost rugat să clarifice dacă Putin și Biden au o înțelegere reciprocă asupra acestei chestiuni sau dacă pozițiile lor sunt foarte diferite, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a repetat: "Clarificările necesare au fost prezentate din partea noastră".

 

0
Tagurile:
Joe Biden, Aleksei Navalnîi, Dmitrii Peskov

Загрузка...