Călin Popescu Tăriceanu

Lovitură: Tăriceanu îi o lecție de zile mari lui Iohannis

22330
(reînnoit 20:00 02.11.2017)
"Sunteți produsul forțelor subterane, aveți rolul de a executa întocmai planurile oculte ale "statului paralel", fără acesta nu aveți nici o șansă să supraviețuiți politic"

BUCUREȘTI, 2 nov — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atacat virulent de președintele Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu a trimis în cursul serii o scrisoare deschisă în care dă nu doar o replică precisă, ci și o lecție politică teribilă, de la nivelul unei personalități, nu al unui politician de duzină.

Tăriceanu folosește un stil elegant — "Încep prin a exprima regretul meu cu privire la atacul pe care l-ați lansat azi la adresa mea" — pentru a continua desființând demersul și atitudinea lui Iohannis, trecând de la acest caz, la general.

"(Este) total nepotrivit pentru demnitatea unui președinte al țării, atât ca limbaj, cât și ca argumentație. Această manieră de exprimare publică devoalează starea dumneavoastră de nervozitate pe care pot s-o înțeleg, dar nu pot s-o accept, stare generată de o serie de adevăruri despre domnia voastră care nu vă convin, dar care au devenit notorii", a scris Tăriceanu.

Președintele Senatului se referă apoi direct la "zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruța Kovesi", care "fabrică la comandă" dosare, "represalii" cu care "timorează" și "îndepărtează din viața publică adversarii dvs. politici".

Apoi, la afirmația epocală a lui Iohannis "în România nu există nici forțe oculte, nici forțe subterane și nici stat paralel". Epocală prin ridicol, în contextul în care toate părțile bătăliei acuză această realitate, Tăriceanu începe să scoată armele grele: "dumneavoastră sunteți produsul acestor forțe, având rolul de a executa întocmai și la timp planurile oculte ale "statului paralel".

"Doar nu vă închipuiți că ați câștigat alegerile din 2014 pentru inexistente merite politice sau pentru ilegalitățile comise în calitate de primar al Sibiului", punctează la rădăcină Tăriceanu. " Nu. Ați fost ales de "statul paralel" să câștigați alegerile pentru că sunteți șantajabil cu dosare penale și, deci, ușor de manevrat de cei care controlează cu adevărat "statul paralel"".

Făcând o paranteză, Tăriceanu se referă la termenul cel mai folosit de Iohannis "penal" și întreabă direct — "Ce adjectiv credeți că vi s-ar potrivi după ce s-a dovedit că familia dvs. a obținut prin fals și uz de fals niște spații locative valoroase la Sibiu în perioada când erați primar?".

Revenind la problema principală, Tăriceanu precizează că afirmația sa privitoare la "statul paralel" este coroborată cu probe, mărturii argumente, articole — la care Iohannis "în lipsă de argumente și nedorind ca opinia publică să afle mai multe", a ales "metoda absurdă a negării evidenței". Cel mai grav însă — și aici referirea este la obligația constituțională a președintelui — "ați refuzat ca, în calitate de șef al CSAT, să luaţi masuri faţă de faptele grave prezentate la Parlament, deși aveați obligația s-o faceți".Iohannis a apelat la cunoscutul atac al unor moderatori care fac referire la "dosarele lui Tăriceanu", speculând că acestea ar fi motivele pentru care șeful ALDE susține anchetele împotriva abuzurilor instrumentelor de forță.

"Criticile mele consecvente cu privire la practicile abuzive ale DNA, SRI din perioada Maior-Coldea, într-un cuvânt ale "statului paralel"", precizează Tăriceanu. "Dorința dvs., clar exprimată în declarații oficiale, este ca lucrurile să rămână în Justiție așa cum sunt acum. Sunteți mulțumit de activitatea DNA sub conducerea Laurei Kovesi, nu vă deranjează toate abuzurile dovedite, nu vă deranjează încălcarea brutală a drepturilor omului etc.".

Tăriceanu punctează și contradicția dintre exprimarea publică a lui Iohannis și demersurile sale — "Țineți neapărat să fiți în continuare cel care numește în funcții pe șefii marilor Parchete și ai ÎCCJ, ca să puteți controla Justiția — aceasta în pofida declarațiilor prin care pretindeți că vreți o Justiție independentă de politic".

Tîriveanu amintețte că a propus o lege prin care șefii marilor Parchete și ai ÎCCJ "să fie numiți de CSM și nu de vreun factor politic, cum este președintele României", dar Iohannis, pe de parte "declarați că aveți încredere în CSM, dar pe de altă parte, nu vreți să cedați controlul asupra Justiției".

Aceasta este cea mai bună dovadă, spune Tăriceanu, că Iohannis dorește o justiție controlată de el — "în sprijinul perpetuării mecanismelor "statului paralel"".

"Fără acest "stat paralel", nu aveți nici o șansă să supraviețuiți politic", declară tranșant Tăriceanu. "Vă promit, că mă voi lupta în continuare împreună cu toți oamenii de bună credință pentru demantelarea "statului paralel", pentru aflarea adevărului despre mecanismele acestui sistem și a participanților la uzurparea puterii alese democratic la alegeri" — conchide Tăriceanu această scrisoare deschisă, o adevărată lecție pentru Iohannis, dar și pentru partenerii politici.

22330
Tagurile:
Claus Iohannis, Calin Popescu Tăriceanu, România
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Tăriceanu dă de pământ cu ambasadorii marilor puteri!
Șoc pentru procurori - ar putea fi la mâna lui Tăriceanu, adversarul lor!
Dragnea și Tăriceanu - abordare periculos de neserioasă a pensiilor
Viorica Vasilica Dăncilă

Viorica Dăncilă, îl ia de urechi și îl provoacă pe Cîțu!

79
Fostul premier îl pune la punct și îl provoacă pe Florin Cîțu – intervenție tăioasă, dar cu cifrele pe masă – și o provocare pentru PNL

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Fostul premier Viorica Dăncilă nu postează des, dar când o face dovedește că a rămas aceeași femeie curajoasă, prima s-a încumetat să conducă Guvernului României.

De data asta, reacția Vioricăi Dăncilă se datorează declarațiilor liberalilor făcute într-o vizită electorală în Teleorman. ”Obrăznicia actualilor guvernanți întrece orice închipuire!”, scrie Dăncilă.

”Vizita ministrului Cîțu în județul Teleorman a fost făcută în bătaie de joc, pentru a-i certa și umili pe locuitorii județului”, arată Dăncilă, obrăznicindu-l pe Florin Câțu -  ”Un ministru care a prăbușit economia națională n-ar trebui să aibă tupeul de a se arăta cetățenilor și a le da lecții politice, cu autosuficiență și aroganță”.

Viorica Dăncilă le dă o lecție liberalilor – cu cifrele pe masă: ”Când veți reuși dumneavoastră, domnule Cîțu și domnilor din PNL, să duceți economia românească la o creștere de 4%, ca în 2019, în loc de o scădere de 5%, estimată pentru acest an, atunci să mergeți să vă lăudați în fața oamenilor”.

”Până atunci ar trebui să stați ascunși, fiindcă n-aveți niciun motiv de mândrie, ci doar motive de rușine - dacă ați înțelege măcar sensul acestui cuvânt!”, transmite tăios Viorica Dăncilă.

Deci, o provocare pe care fostul premier o aruncă actualului guvern, bazat pe cel mai important indicator!

Cât despre primarul PSD din Alexandria, Victor Drăgușin, cel care a fost atacat de Cîțu în privința fondurilor primite, Viorica Dăncilă spune că acesta ”îi poate da oricând lecții de administrație publică ministrului Cîțu-recesiune” și își exprimă siguranța că ”va câștiga din nou alegerile la primărie și va conduce în continuare orașul cu profesionalism și dedicare, așa cum a făcut-o și până acum”.

Deci, un mesaj punctual, puternic și clar – așa cum au fost discursurile și ieșirile publice ale celei dintâi femei premier, Viorica Dăncilă.

79
Tagurile:
Florin Cîţu, Viorica Dăncilă
Tematic
Tupeu: PSD Ciolacu se laudă cu realizările lui Daea, din perioadele Dragnea și Dăncilă!
Viorica Dăncilă – intervenția zilei! Demonstrație de caracter pentru PSD și clasa politică
Dănuța distruge PNL: legătură activă Nicușor - Dăncilă - PSD

Загрузка...
Rareș Bogdan

Rareș Bogdan își cere scuze… spunând o minciună crasă!

439
(reînnoit 19:14 21.09.2020)
În loc să își pună cenușă-n cap, Rareș Bogdan comite o nouă gafă sau obrăznicie, dar și o mare minciună.

BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Unul dintre cele mai grosolane atacuri din așa zisa politică din România a fost lansat de  controversatul europarlamentar Rareș Bogdan la adresa Avocatului Poporului, Renate Weber. Opinia publică a fost pur și simplu scandalizată – mai ales că e vorba de un atac la o femeie.

”Aceasta nenorocita ordinara, agent de influența împotriva Statului Roman, numita de Dragnea și Tariceanu ca Avocat al Poporului, mizerabila care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 Ianuarie PENSIILE SPECIALE,  prin sesizarea făcută la o Ccr in care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continua ticăloșiilor!!!!”, a scris Rareș Bogdan pe pagina de Facebook.

Azi, Rareș Bogdan a fost întrebat de DC News despre această ieșire – iar personajul a încercat o schemă de scuză… pe formă, dar nu și pe fond. Mai mult, Rareș Bogdan a spus și o minciună.

”Pe fond, atacul meu la doamna Weber a fost corect. (!!) Limbajul folosit a fost excesiv și cer scuze!”, a spus Rareș Bogdan, completând ”Deci, limbajul excesiv nu are ce căuta la un politician și cer scuze, mai ales că sunt un om care respectă femeia”.

Deci, dacă pe fond e corect ceea ce a spus, Rareș Bogdan întărește afirmația conform căreia Weber e  o ”nenorocită ordinară, agent de influență împotriva Statului Român”! Iar ca formă, scuzele lui sunt relative – ”limbajul a fost excesiv” – deci nu spune că a fost complet greșit, că e vinovat de mârlănie, grosolănie, proastă creștere etc.

De fapt, e firesc, ala cum mai arătat, personajul pare un impostor, nu un intelectual, pentru el cuvintele au alte sensuri, nu cele din limba română.

În plus, așa cum titrez, Rareș Bogdan a spus o minciună crasă: ”Nu am jignit în viața mea o femeie. Îmi cer scuze față de doamna Weber ca femeie, în schimb gestul domniei sale de a ataca Legea pensiilor speciale...”.

Rareș Bogdan minte de îngheață apele! Nici nu e nevoie să mergem la arhivele emisiunii în care el și alți exponenți a limbajului vulgar și injurios au lăsat o pagină neagră în istoria televiziunii; nu, el europarlamentarul spunea, pe 20 octombrie 2019, despre Viorica Dăncilă: 

”Prima data cand sunt nevoit sa o fac pur si simplu PROASTA pamantului. Nu am vazut asa ceva in viata mea! Rusine maxima pentru PSD si pesedisti ca au ajuns sa fie condusi de o astfel de creatura”.

Textul l-am lăsat așa cum l-a scris ”intelectualul” pe Facebook. Deci ”PROASTA pământului” sau ”astfel de creatură” nu sunt jigniri? Sau Viorica Dăncilă nu e femeie?

Ca o paranteză – în costumația sa de malagambist, Rareș Bogdan a participat la ”Școala de vară PSD” din 2016, sub egida Organizației de Femei Social Democrate… condusă atunci de Viorica Dăncilă! Da, aceeași ”creatură”!

În concluzie, Rareș Bogdan s-a mai făcut odată de râs… dacă mai era nevoie. Citiți și link-urile alăturate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

439
Tagurile:
Rareș Bogdan
Tematic
Rareș Bogdan, mesaj surpriză înainte de Moțiune: ”Ne-am făcut suficient de băcănie!”
Eugen Teodorovici îl face total de rușine pe Rareș Bogdan! Așa ceva!...
Se întoarce roata: Marian ”Ceaușescu” își bate joc de Orban și Rareș Bogdan
A fost publicată “Lista rușinii” pentru Iohannis, Orban și Rareș Bogdan!
Rareș Bogdan, ieșire agramată, mitocănie șocantă

Загрузка...

În Georgia s-au încheiat exercițiile “Noble Partner 2020”. Ce căută militarii NATO în țară

0
(reînnoit 20:45 21.09.2020)
Organizatorii declară că scopul acestor exerciții este sporirea capacității de apărare a Georgiei, SUA și statelor partenere, precum asigurarea stabilității în regiunea Mării Negre. Experții consideră însă că scopul este cu totul altul.

În Georgia s-au încheiat exercițiile internaționale “Noble Partner 2020”. Pentru a participa la manevre, în țară au sosit aproximativ 3 mii de militari din SUA, Polonia, Franța, Marea Britanie. Ambasadorul american a declarat că țările vor să îmbunătățească capacitatea de luptă prin eforturi comune și să susțină securitatea în regiunea Mării Negre. Totuși, ce se ascunde în spatele acestor declarații? De ce militarii NATO au ales anume Georgia pentru manevre? Ce crede Rusia despre aceste exerciții?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tematic
Antrenament sau spectacol: Exercițiile Forțelor Aeriene și ale marinei SUA în Marea Neagră
Butoiul cu pulbere din Mediterană: Turcia și Grecia, exerciții militare rivale
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...