Proteste la București împotriva legii vaccinării obligatorii

Noul totalitarism. Vaccinarea obligatorie şi naționalizarea trupurilor românilor

373
(reînnoit 19:56 24.10.2017)
Senatul a adoptat luni proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie, după ce duminică au avut loc proteste în mai multe oraşe ale ţării pentru libertatea de alegere privind vaccinarea, proteste ignorate de presă. Avertismentul unui cunoscut medic privind „naționalizarea trupurilor românilor".

BUCUREŞTI, 24 oct — Sputnik. Protestele care au avut loc în mai multe oraşe ale României (Bucureşti, Iaşi, Piatra Neamţ, Timişoara, Sibiu, Botoşani, Bacău, Craiova, Vaslui) au fost ignorate de presa principală din România, precum şi de politicieni.

Astfel, chiar a doua zi după desfăşurarea protestelor (în Bucureşti au protestat duminică peste 1000 de persoane), plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie, cu 99 de voturi „pentru" şi o abţinere.

Legea vaccinării obligatorii prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei. Copiii nu vor mai fi primiti la gradiniţe şi şcoli fără vaccinurile obligatorii.

Pe afişul protestului se puteau citi următorul mesaj: „Marş pentru libertatea de alegere. Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere. Ministerul Sănătăţii impune 8 vaccinuri obligatorii pentru copii şi un număr încă neprecizat pentru toţi adulţii! Vrei să fii injectat fără să fii întrebat?"

Un participant la proteste a declarat că statul trebuie să fie garantul drepturilor și libertăților cetățenești, iar copiii sunt ai părinților, și nu ai statului.

„Astăzi suntem aici să protestăm împotriva vaccinării obligatorii, care este un act abuziv. Dacă vom accepta să ni se încalce aceste libertăți, se creează precedente periculoase și există riscul alunecării într-o formă de dictatură foarte perversă. Ni se spune că suntem liberi și trăim într-un stat de drept în care ni se garantează drepturile și libertățile cetățenești. Oare este adevărat?", a declarat un participant la protestul din Bucureşti, potrivit Activenews.com.

De asemenea, președintele Asociației „Pro Consumatori", Costel Stanciu, a vorbit despre desfiinţarea Comitetului Național de Vaccinologie, care funcționa pornind de la opinia mai multor comisii de specialitate, precum Comisia de Pediatrie, Comisia de boli infecțioase, Comisia de Medicină a familiei etc. În forma actuală prevăzută de lege, se limitează numărul specialiștilor meniţi să constate o epidemie și care sunt implicaţi în procesul de vaccinare a populației. El a mai spus că dezbaterea publică privind proiectul de lege nu a fost una democratică.

„Mi s-a refuzat accesul la Comisia Juridică a Senatului, iar în celelalte comisii la care am participat (pentru Învățământ, Buget, Sănătate Publică) atât eu cât și ceilalți participanți am fost întrerupți tot timpul, nu am fost lăsați să ne prezentăm punctul de vedere ceea ce demonstrează că undeva există niște interese ca acest proiect de lege să treacă în forma actuală, sunt în joc sume mari de bani, nicidecum nu este vorba de un proces de prevenție la scară națională", a declarat pentru Activenews Costel Stanciu.

La dezbateri au participat şi medici care au adus argumente împotriva legii vaccinării obligatorii, susţinând ca această lege îi forţează pe medici să încalce jurământul lui Hipocrate şi că se încalcă şi dreptul omului la consimţământul pentru actul medical.

Mai jos îl puteţi asculta pe medicul Anca Nitulescu.

Reacţiile faţă de adoptarea în plenul Senatului a proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie nu au întârziat să apară. Un cunoscut medic, Mircea Puscasu, a comentat pe reţeaua de socializare Facebook că mai este un pas până la legiferarea „naționalizării trupurilor românilor" şi că trecerea legii de Senat (cu scor de voturi 99-1) reprezintă o zi neagră in istoria românilor.

„Pot înțelege că guvernanții sunt vânduți și acționează în haită la comandă politică, dar nu pot ințelege cum gândesc unii care se bucură că a trecut mai departe legea. Satisfacția oamenilor simpli că stăpânirea devine totalitară este un simptom de alienare a societății românești, simptom ce arată un grad ridicat de reeducare mediatică după principiile unei noi ere întunecate ce stă să răsară. Suntem pe punctul de a legifera naționalizarea trupurilor cetățenilor de către un stat pilotat de piloți orbi", a scris Mircea Puscasu pe contul său de Facebook.

La un alt protest împotriva legii vaccinării obligatorii, desfăşurat în august, cunoscutul bioetician Dr Virgiliu Gheorghe aducea argumente împotriva unei astfel de legi, considerate abuzive şi totalitare.

„Obligativitatea vaccinării contrazice în primul rând tratatul de la Nürnberg, în sensul că după nazism s-a luat hotărârea ca nicio procedură medicală să nu mai fie obligatorie. (…) Dacă această lege va trece, se creează o breşă, poate să ţi se impună absolut orice, pe un motiv anume, că ar fi în favoarea «binelui comun». Dacă vă amintiţi, în comunism tot aşa se spunea: sacrificăm binele individual pentru binele general, al comunităţii. (…) Atâta vreme cât eu promovez un bine abstract, înseamnă că n-am în spate decât un argument sau un mecanism justificativ retoric pentru a impune dictatura. Lucrul acesta se întâmplă astăzi", a declarat Virgiliu Gheorghe.

Acesta mai declara că, dincolo de faptul de a fi sau nu de acord cu vaccinul, este vorba de ideea de a nu accepta ca o procedură medicală, „în care se implică manipularea materialului biologic", să fie obligatorie.

„Pentru că asta înseamnă că cineva poate să-mi controleze mie sănătatea. Şi nu numai mie, ci copiiilor mei, nepoţilor mei, societăţii de mâine. Cineva care este la butoane şi care poate controla materialul acesta biologic, în sensul de a introduce într-un milion sau într-o 100 de mii de vaccinuri o proteină sau o substanţă anume, poate să declanşeze o epidemie", a spus Virgiliu Gheorghe.

Bioeticianul a exemplificat referindu-se la vaccinuri precum ROR-ul sau chiar BCG-ul, care pot declanşa diabet de tip 1. Acesta a spus că sunt foarte mulţi copii cu diabet de tip 1, cazuri care înainte nu existau. Alte boli pe care le pot induce vaccinurile sunt cancer, autism, alergie, astm. De asemenea, vaccinul gardasil a omorât şi a îmbolnăvit grav foarte multe fetiţe în America, iar o substanta din gardasil producea sterilitate. Virgiliu Gheorghe a mai spus că sunt mii de studii care demonstrează relaţia dintre vaccinare şi boli autoimune, dintre vaccinare şi creşterea riscului de boală, dar nu se doreşte introducerea în dezbatere a acestora.

373
Tagurile:
trup, totalitarism, români, Vaccinuri
Ludovic Orban

Știrea serii: Orban anunță vestea așteptată - în sfârșit ”s-au înțeles vor finaliza”

203
(reînnoit 19:04 15.07.2020)
Premierul Ludovic Orban a anunțat finalizarea raportului care va conduce la votarea celei mai așteptate și controversate legi – a izolării și carantinei.

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Evan Răutu. Înainte de ședința de Guvern, premierul a anunțat că s-ar fi încheiat discuțiile din Comisia Juridică pe raportul la legea carantinei și izolării - cel puțin așa l-a informat secretarul de stat Raed Arafat.

”În sfârşit am o veste bună, stimaţi colegi. Se pare că s-au înţeles în comisie şi vor finaliza raportul la lege”, a declarat Orban.

Chiar dacă pare impropriu pentru un premier să folosească în ședința de Guvern expresii de tip ”se pare că”… asta e marfa, cu ea lucrăm. 

”Aştept să fiu informat când este convocat plenul, pentru a participa şi a susţine proiectul de lege în plen”, a mai spus Ludovic Orban.

Raed Arafat a precizat că, în grupul tehnico - științific a motivat ”de ce trebuie prelungită starea de alertă și a măsurilor ce trebuie implementate.

”Proiectul a fost aprobat în cadrul CNSU - nu e nicio restricție nouă, păstrăm aceleași măsuri”, a spus Raed Arafat.

Ludovic Orban subliniat că ”Până se aprobă legea, va trebuie să scoatem carantinarea și izolarea și să o reintroducem imediat după”, iar Raed Arafat a confirmat.

”Prefer să așteptăm votarea legii, promulgarea ei, publicarea în Monitorul Oficial și să face o ședință de guvern pentru a reintroduce în anexa 3 izolarea și carantinarea”, a conchis premierul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

203
Tagurile:
Români, veste, Ludovic Orban
Tematic
Carmen Avram anunță cea mai grea înfrângere pentru Iohannis și Orban – cei doi tac mâlc!
Viktor Orban ia atitudine împotriva manevrelor Bruxelles-ului
Incapabil să spună adevărul, Orban aruncă teorii ale conspirației penibile, iresponsabile!
Teodorovici, mesaj radical, e vizat Ciolacu: ”TRĂDĂTOR de țară și neam, cârdășie cu Orban”
Olanda poate bloca milioanele la care visează Orban și Iohannis

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Ultima oră: Cîțu anunță demisia Guvernului? De data asta Ciolacu NU se mai joacă!

438
Ciolacu nu mai poate da înapoi – ori majorarea alocațiilor, ori demiterea Guvernului ”Indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă” - dar Cîțu punctează că NU se vor majora - deci Cîțu anunță demiterea Guvernului.

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. La scurt timp după decizia CCR prin care s-a respins contestația la majorarea alocațiilor, Marcel Ciolacu i-a anunțat pe Iohannis și Orban că, dacă nu vor majora alocațiile, PSD va „mătura guvernarea”.

”Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării!”, a transmis Ciolacu, subliniind că, după decizia CCR, ”președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii”.

Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că ”PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, consideră Ciolacu.

Ciolacu îi solicită președintelui să promulge legea ”în regim de urgență”, iar Guvernului Orban ”să o aplice de la 1 august”.

”Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, transmite ferm Ciolacu, atrăgând atenția că ”o guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!”

Deci, o declarație angajament a lui Marcel Ciolacu – și greu de văzut cum va mai da înapoi ”în august”?...

Mai mult, o replică a venit de la ”demisionarul de serviciu”, Florin Cîțu – cel care are precedentul renunțării la funcția de premier.

”Marcel Ciolacu, acum din întâmplare în funcția de Președinte al Camerei Deputaților, ȘANTAJEAZĂ public guvernul României!”, transmite Cîțu, dând o replică ciudată, că ”din funcția de Președinte al CD, Marcel Ciolacu, cere guvernului să nu respecte Constituția României”.

Cum asta? Cîțu invocă Art. 138 – ”Bugetul public naţional” din Constituție:

(5) Nici o cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanţare.

”Legea trecută prin Parlament, cu votul lui Ciolacu, NU ARE STABILITĂ sursa de finanțare. Punct. Nu mai exista discuții aici”, spune Florin Cîțu, care cere socialiștilor ”să-și asume public că au votat o lege NECONSTITUȚIONALĂ și să le ceara scuze românilor pentru că i-au mințit”.

Desigur, Cîțu ori nu știe carte, ori suferă de bovarism sau așa ceva, pentru că pare a se crede CCR – singura capabilă să spună dacă o lege este sau nu NECONSTITUȚIONALĂ!

Pe de altă parte, Cîțu pune problema absurd – ”Credeți că Președintele CCR vă ieși public să-i spună că împinge guvernul la nerespectarea Constituției? Niciodată”. Evident, în primul rând CCR nu se autosesizează, iar președintele CCR nu are nicio autoritate să iasă ”public să-i spună” ceva lui Ciolacu! Decât ca un comentariu personal, poate.

Dar, Florin Cîțu se consideră șantajat de Ciolacu – ”Cât tupeu. Câtă ipocrizie. Întârzie voit legea care salvează vieți în Romania sub pretextul că încalcă drepturi fundamentale ale romanilor iar în același timp șantajează în cel mai mizerabil mod guvernul României”.

”Tupeul socialiștilor este fără margini. Amenință public- ori dublați alocațiile ori vă "mătur"”, spune Cîțu, folosind o interesantă licență proprie: ”SANATAJ pe față”.

Deci, Sănătatea… ca șantaj! ”Rămâne o singura întrebare: care este pedeapsa pentru cel care ȘANTAJEAZĂ public guvernul României?”, scrie Florin Cîțu.

Dar, așa cum pune problema Ciolacu, acesta nu mai poate da înapoi – ori majorarea alocațiilor, ori demiterea Guvernului! ”Indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”.

Din ceea ce spune Florin Cîțu, NU se vor majora alocațiile pentru că… ar pune în aplicare o lege despre care el consideră că e neconstituțională! (chiar când CCR a spus altceva!). Deci, Cîțu anunță demiterea Guvernului? Foarte posibil!

În presă se vorbește de o schimbare a lui Orban, pentru ca acesta să nu intre în alegeri tarat de nerespectarea unor obligații tip pensii și alocații nemajorate.

Altfel spus, Ciolacu, care încă nu are definitivată o echipă guvernamentală și „un program”, va depune moțiunea, apoi va cere guvern de uniune națională, cu premier tehnocrat, ”economist”, cum spune interimarul PSD – de fapt, o altă marionetă în mâna lui Iohannis!

Deci, da, e posibil ca Florin Cîțu să anunțe demisia sau demiterea Guvernului – arătând electoratului propriu și radicalilor abulici de tipul celor care susțin ideile lui Caramitru, că nu va ceda nici în fața PSD  - și nici în fața pensionarilor, segment pe care respectivii îl atacă și-l desconsideră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

438
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Guvern, Demisie, Florin Cîţu
Tematic
NUCLEARA: Floriana Jucan dă în vileag - Cîțu, INSTIGARE la abuz în serviciu, ca Dragnea!
Cîțu, război total: ”Dacă nu ar fi fost ascunși, jumătate din PSD erau astăzi în pușcărie”
Se cutremură Guvernul: lider de top al PNL recunoaște că… NU ȘTIE ce face Cîțu cu banii!

Загрузка...
медик применяет проверки образца крови

Românii din Franţa: ce se întâmplă de la 1 august în contextul creşterii infectărilor

0
(reînnoit 20:02 15.07.2020)
În contextul în care epidemia de Covid-19 prezintă „semnele” unei ușoare reveniri în Franța, președintele Republicii, Emmanuel Macron, a declarat că ar dori aplicarea obligatorie a acestei măsuri de la 1 august.

BUCUREŞTI, 15 iul – Sputnik, Doina Crainic. În contextul în care există „semne” ale unei reveniri a epidemiei de Covid-19 în Franţa, Emmanuel Macron a declarat că ar dori ca purtarea măştii să fie „obligatorie în toate locurile publice închise” începând cu 1 august.

Potrivit RTL, această măsură se va aplica în special în magazine, restaurante, muzee, cinematografe, spitale şi lăcașuri de cult. În prezent, în Franţa, este obligatorie purtarea măștii doar în mijloacele de transport public.

Această decizie a fost luată după ce medici și asistenţi au îndemnat în mod repetat, în ultimele zile, la prudență în fața semnalelor îngrijorătoare că ar putea existra o revenire a epidemiei în Franța. Astfel, rata de contaminare per pacient este din nou puțin peste 1.

Folosirea măștilor este un „rău mai mic” decât ar fi reintroducerea blocării, care „ar fi catastrofală”, a estimat marți Philippe Juvin, directorul spitalului de urgenţă Pompidou din Paris.

Virusul continuă să circule pe teritoriul francez, unde până acum a cauzat 30.032 de decese, potrivit datelor Universității Johns-Hopkins, citate de Sputnik France. Un număr total de 209.640 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a fost înregistrat în țară.

Agenția de sănătate publică din Franța a constatat săptămâna trecută o „nouă tendință de creștere a circulației virusului” în Franța metropolitană, iar autoritățile au îndemnat, la rândul lor, la „vigilență” cu privire la riscul unui al doilea val.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Români, Franța
Tematic
Pe când și în România? Parchetul din Paris anchetează gestionarea epidemiei în Franța
Se întâmplă și în Franța: un fost premier, condamnat la închisoare
Italia și Franța au semnat un contract pentru 400 milioane doze ale vaccinului de COVID-19
Cristoiu demască ”minciuna ministrului Tătaru” că Franța ar reintroduce restricții
Franța: Doi români, arestați după omorul unei bătrâne de 93 de ani la domiciliul acesteia

Загрузка...