Adrian Țuțuianu

Motivul din spatele demisiei celui mai simpatizat ministru

7718
(reînnoit 11:46 06.09.2017)
Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării, nu a mai fost de acord să participe la mascarea unei situații care se regăsește la mai multe ministere

BUCUREȘTI, 5 sept — Sputnik. Problema gravă ascunsă de guvern, necesitatea unei rectificări — pe deficit, din cât se vede! — a dus la imposibilitatea efectuării unor plăți. După apariția unor informații concrete în presă, Ministerul Apărării a recunoscut oficial amânarea unor plăți din… "prudență"!

În urma acestei dezvăluiri, în urmă cu puțin timp, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat că i-a lăsat premierului Mihai Tudose demisia sa, ulterior Tudose acceptând această demisie.

"Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare", a declarat Țuțuianu. "Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă", a declarat Ţuţuianu pentru Antena 3.

În realitate, se pare că Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu nu a mai fost de acord să ascundă lipsurile din buget, așa cum fac alte ministere! Această știre a fost confirmată și de alte surse, care vorbesc de o problemă generală la nivelul ministerelor.

Update — o nouă minciună despre bani iese la iveală, foarte curând alte detalii chiar din MApN!

În ciuda tăcerii Ministerului Apărării, la nivelul conducerii se știa de problemele financiare. Mai mult, din date rezultă că inclusiv data de 25, termenul asumat de Minister prin comunicat este sub semnul dubiului.

Ieri, Dan Albu, preşedintele Ligii Militarilor Profesionişti, a postat pe pagina de Facebook a ligii, o informare ca urmare a deplasării sale la Ministerul Apărării Naţionale, scrie "Ziua" de Constanța".

„Astăzi (NR-ieri) am fost la Ministerul Apărării Naţionale şi pot să vă comunic că şeful Statului major General, domnul general Nicolae Ionel Ciucă, ne-a informat că norma de hrană şi chiriile pe luna septembrie 2017, se vor acorda pe data de 30 a lunii în curs, datorită întârzierii rectificării bugetare a guvernului. S-ar putea sa se rezolve pana pe 15 septembrie".

Localizarea lui Dan Albu pe Facebook
© Photo : Captură ecran
Localizarea lui Dan Albu pe Facebook

Informarea în cauză se regăsește și pe un mesaj trimis de căpitanul Dan Albu și retransmis ieri, la ora 17.02, de George Cojocaru, pe pagina lui Dan Albu, pe care o redăm fără corectarea diacriticelor:

"ÎN ATENȚIA MILITARILOR PROFESIONIȘTI!

În urmă cu 10 minute, am fost contactat telefonic de Șeful SMG, domnul General Nicolae Ionel Ciuca, care m-a informat ca norma de hrana și chiriile pe luna septembrie 2017, se vor acorda pe data de 30 a lunii în curs, datorită întârzierii rectificării bugetare a guvernului.

Recomand membrilor LMP, calm și înțelegere!!!

Cap. Dan Albu, președinte Liga Militarilor Liga Militarilor Profesionişti".

Comentariul scris de Cojocaru George pe Facebook
© Photo : Captură ecran
Comentariul scris de Cojocaru George pe Facebook

Cu alte cuvinte, șeful SMG, generalul Ciucă, afirma că plățile se vor face pe 30 septembrie, în timp ce Ministerul (Guvernul) avansează data de 25 septembrie. Întrebarea e simplă — cine spune adevărul? Dar, mai ales, care e adevărul?!

7718
Tagurile:
Adrian Țuțuianu
Tematic
Țuțuianu califică declarațiile vicepremierului Rogozin ca absolut nepotrivite
Ministrul Apărării, lecție pentru prim-ministru și pentru ministrul Internelor

Загрузка...