Liviu Dragnea și Victor Ponta

Ponta, denunț care îl poate băga în pușcărie pe Dragnea

3255
(reînnoit 11:46 06.09.2017)
Dezvăluiri care trimit direct la Codul Penal și la recidivă - nonșalant și cu zâmbetul pe buze, Victor Ponta, fost procuror, i-a dat o lovitură extrem de puternică lui Dragnea

BUCUREȘTI, 5 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarații șocante ale fostului premier și președinte PSD Victor Ponta făcute astăzi, la agenția de știri "Pe surse". Practic, interviul lui Ponta este o ofertă de colaborare pentru procurori în dosarele care-l vizează pe Dragnea — Ponta declarând cu mult cinism că el și alte persoane pe care le-ar cunoaște au date concrete, din sursă directă, despre implicarea lui Dragena în Teldrum și despre controlul pe care acesta l-ar exercita asupra firmei.

Menționăm că această din urmă faptă, controlul operațiunilor unei firme, chiar fără a fi manager sau acționar, este penală în cazul unui parlamentar — evident, dacă e dovedită. Ori, tocmai asta se oferă Ponta să facă, să depună mărturie că "Dragnea minte, a ținut legătura cu Teldrum".

Concret, iată câteva pasaje relevante din declarațiile lui Ponta, pe care, atenție, nu le-ar putea nega dacă procurorii i-ar cere să le repete în cadrul anchetei (vezi și cazul Becali — Puiu Popoviciu):

"Hai să ne lămurim. Eu nu cred că există cineva, un român din cei 20 de milioane, care să aibă cel mai mic dubiu că Tel Drum e al lui Dragnea. Toată lumea ştie. Suntem foarte mulţi care ştim în mod direct chestia asta. Faptul că Liviu se poate duce la televizor şi atât de senin să spună că din 2004 nu a mai vorbit cu ei pe mine mă sperie pentru că… când toată lumea ştie că minţi, că poţi să o faci… aici l-a depăşit şi pe Băsescu".

Iată și precizarea cerută de reporter —"Deci dumneavoastră ştiţi cu date concrete chestia asta", la care Victor Ponta confirmă clar: "Dar nu sunt doar eu", apoi trage un perdaf străveziu: "Staţi aşa. Toată lumea ştie. Nu e vreun secret. Dar de ce să te duci la televizor să spui că nu-i cunoşti din 2004? Aici e o chestie totuşi un pic patologică".

De menționat că declarațiile lui Ponta se pot corobora cu cele ale altui fost demnitar PSD. Teodor Nițulescu, fostul baron PSD de Teleorman, mai întâi prieten, apoi rival și inamic total al lui Dragnea. Nițulescu a plecat din PSD la PC, apoi la PDL, îndeplinind și funcția de prefect al județului lui Dragnea.

Într-un interviu acordat Hotnews, Teodor Nitulescu a declarat pentru ca, din informațiile sale, "Tel Drum este companie controlata de Liviu Dragnea, iar actionarii sunt doar de fațadă, interpuși".

Ultimul acționar majoritar cunoscut, înainte de transformarea firmei în societate cu acțiuni la purtător este un fost coleg de liceu și bun prieten al lui Liviu Dragnea. Faptul acesta nu este însă ceva relevant — în schimb relatările celor doi demnitari pot fi letale pentru președintele PSD.

În interviul dat "Știri pe surse", Ponta a mai deschis un front, într-o altă direcție periculoasă pentru Dragnea — manipularea alegerilor parlamentare, aceasta în condițiile în care Dragnea are o condamnare definitivă pentru… manipularea procesului de vot.

Ponta a declarat ca la alegerile din 2016 a existat o înțelegere între cei doi, la care ar fi asistat personal, o înțelegere care excede cadrul stabilit de lege pentru campaniile electorale, dar și privind intrarea în Parlament prin aranjamente de culise.

„(…) A fost o înțelegere între Dragnea și Sebi Ghiță. Și anume: Liviu Dragnea i-a spus lui Sebi Ghiță că mă lasă să-l ajut să intre și el în Parlament și Sebi Ghiță i-a spus lui Dragnea că îl ajută cu RTV. Eu am fost de față la această discuție. (…) A fost o înțelegere între un șef de partid și un proprietar de televiziune, din care trebuiau să câștige amândoi", a declarat Victor Ponta pentru ştiripesurse.ro.

3255
Tagurile:
denunț, pușcărie, Liviu Dragnea, Victor Ponta
Alegeri prezidențiale în România

AEP: Cum vor vota persoanele cu COVID-19 la alegerile locale

42
Autoritatea Electorală Permanentă a primit de la Ministerul Sănătății precizările legate de modalitatea în care persoanele care au Covid 19 vor putea să voteze

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Potrivit AEP, care invocă în acest sens precizările Ministerului Sănătății, persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială în baza unuia dintre următoarele documente: biletul de externare din spital care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare; decizia de izolare emisă de DSP; rezultatul pozitiv al testării efectuate în ultimele 14 zile.

Astfel, AEP a prezentat astăzi actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică:

1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);

2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  • decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;
  • rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

AEP mai arată că pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

În rest, în celelalte situații, pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot - la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, mai precizează AEP.

42
Tagurile:
alegeri locale, alegeri
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale 2020: măsuri speciale anti-Covid 19
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul

Загрузка...
Ludovic Orban

Plângeri penale împotriva lui Orban pentru campanie ilegală

83
Președintele PSD Marcel Ciolacu a promis că vor fi depuse plângeri penale împotriva premierului Ludovic Orban pentru că acesta a participat la întruniri electorale după încheierea campaniei.

BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că împotriva lui Ludovic Orban vor fi depuse plângeri penale pe motiv că a participat la întâlniri electorale, astăzi, în Giurgiu și Dâmbovița, deși campania s-a încheiat.

Președintele PSD mai spune că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale în cele două județe.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Ciolacu a mai arătat că „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campanie electorală a luat sfârșit”.

PSD a sesizat AEP și cu privire la faptul că tot astăzi ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a arătat Ciolacu.
83
Tagurile:
alegeri locale, Ludovic Orban
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Alegeri locale: părinții intră cu copiii în cabina de vot
Alegeri locale 2020: numărătoarea voturilor
Alegerile locale 2020 – Cum poate fi fraudat votul
Alegeri locale 2020 – MAI a pierdut evidența flotanților

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...