Maria Șarapova

Maria Șarapova, "Unstoppable" - de neoprit pe teren și în arena internațională

211
(reînnoit 16:57 29.08.2017)
Revenirea Mariei Șarapova - victoria împotriva unei campanii anti-Rusia. Date și motive care demonstrează de ce era importantă desființarea marii campioane

BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cred că se justifică titlul cărții autobiografice "Unstoppable". Maria e o victimă a campaniei contra Rusiei — doar e cea mai cunoscută rusoaică. Pe lângă frumusețea-i recunoscută, Masha este o femeie inteligentă, ceea ce o diferențiză de multe sportive de top. Și din această cauză, atacul împotriva ei a fost o lovitură murdară, dar eficientă pentru prostime.

Fenomenul Maria Şarapova se prezintă, în cifre, în felul următor — prima rusoaică a lumii, conform notorietăţii şi simpatiei, are nu mai puţin de 15 milioane de „prieteni" în puternica lume a Facebook, cam tot atâţia pe reţeaua concurentă VK, pe Twitter, Linkedin etc. Practic, peste 30 milioane de oameni din întrega lume şi-au exprimat, public, susţinerea şi simpatia pentru frumoasa sportivă. Cifra înseamnă nu doar o dată şi jumătate populaţia României, dar mai ales este echivalentul a 0.5 % din populaţia globului — ceea ce este enorm. În plus, interesul pentru prezența ei la competițiile de tenis, dar și la emisiunile TV este la cote extrem de ridicate.

Personalitate complexă, manifestându-se excelent în apariţii publice sau în interviuri pe orice teme, om de afaceri de succes, Maria este şi imaginea multor mari firme internaţionale din diverse domenii. De ani de zile este un model pentru milioane de femei, asta în „periculosul" context în care, deşi locuieşte în „marea democraţie americană", nu a renunţat nici la cetăţenia rusă, nici la reprezentarea ţării sale. Ori, în prezentul acutizării concurenţei americano-ruse pe plan strategic în Europa şi Orient, dar şi al saturaţiei globale faţă de politica intervenţionistă a SUA, este nevoie să fie din nou turată maşina de desfiinţare a încrederii populaţiei occidentale în ruşi.

Dacă în plan politic, ţinta nu putea fi decât preşedintele Putin, astăzi cea mai notorie figură politică a Planetei, pentru cetăţenii de rând trebuia acţionat la nivelul altui gen de personalitate. Maria este, aşa cum spuneam, cea mai importantă figură feminină rusă. Calea aleasă, acuzaţia de „dopaj" este, pe cât de neverosimilă, dar, paradoxal, pe atât de greu de parat — în privinţa efectului de masă.

Dopajul face parte din marea afacere a produselor farmaceutice — adică din cea mai profitabilă şi perversă „mafia" a momentului. Dar, există oare dopaj, sau e doar o idee indusă maselor de mafia medicamentelor? În ciuda realităţii curente, dopajul practicat pe scară largă la competiţiile de massă sau chiar la competiţii profesioniste prin firme agreate, unele chiar sponsori principali ai acelor competiţii, este o noţiune aflată la latitudinea deciziei unor „foruri".

Întrebarea fundamentală este dacă se poate spune, cu exactitate, ce efecte are o anumită componentă sau un supliment asupra sănătăţii şi capacităţii sportivului — în orice situaţie şi pe varii subiecţi? Orice farmacist sau medic vă va răspunde NU! 90% dintre cazurile de substanţe considerate dopante sânt, pur şi simplu, decizii „strategice", nesustenabile pe deplin din punct de vedere medical — şi, mai ales, prin prisma augmentării performanţei.

Maria Sharapova
© Sputnik / Антон Денисов

Dar, opinia publică a fost, în timp, suficient montată pentru a considera apriori orice acuzaţie de dopaj drept un fel de crimă de neiertat, astfel că orice apărare directă porneşte cu un handicap practic de nerecuperat.

În cazul său, Maria Şarapova a procedat inteligent, aşa cum îi este stilul, nepunându-se imediat împotriva valului, ci aducând argumentele treptat, pe măsură ce şocul acuzaţiei trecea. Practic, intenţia malefică a acuzaţiei a devenit clară în urma probelor prezentate de jucătoarea rusă — un medicament cunoscut şi folosit, de peste 30 de ani, în lumea sportului este, dintr-o dată, declarat dopant; în al doilea rând, înştiinţarea jucătoarei nu s-a făcut pe calea managerului sau a medicului, sau măcar printr-o adresă specială, dată fiind importanţa deciziei, ci printr-un banal buletin de ştiri pentru jucătoarele de tenis, notificarea fiind amestecată printre tot felul de subiecte, de uz cotidian.

Controlul anti-doping a fost o farsă, pentru că, înainte de deschiderea turneului, organizatorii au fost înştiinţaţi de echipa de medici a jucătoarei asupra tratamentelor pe care aceasta le lua la momentul respectiv — pe listă figurând şi medicamentul împricinat. Cu toate acestea, organizatorii au lăsat-o pe Maria să joace, pentru a o „prinde" ulterior şi a dezlănţui scandalul!

Apoi, la câteva zile după scandal, WTA (forul tenisului feminin) a trimis jucătoarelor un… model de răspunsuri pe care acestea să le dea la diverse întrebări despre cazul rusoaicei! În replică, a venit atitudinea liderului mondial masculin (de atunci), sârbul Novak Djokovic, care a declarat ferm: „Rămân alături de Maria".

Maria Șarapova
© Sputnik / Антон Денисов

De menţionat că Meldonium era utilizat NUMAI de sportivii estici, iar interzicerea lui vine imediat după marea lovitură dată, tot pe calea „strategică", a Comisiei antidoping, Federaţiei ruse de atletism.

Tot incredibil mi se pare, ca practicant al sportului de competiţie, lipsa oricăror constatări a intervenţiei compuşilor anabolizanţi (steroizi androgenici) în cazul unor sportive cu o musculatură nefiresc dezvoltată — cazul unor tenismene, al unor alergători de viteză și al altor atleţi care au o musculatură uriaşă în unele părţi ale corpului pe care nu le folosesc în sportul respectiv.

Cazul Mariei Şarapova este clar — jucătoarea este o victimă a războiului împotriva Estului, dar finalul campaniei s-ar putea să nu fie pe placul celor care au pus la cale „lovitura de imagine". Cum, de altfel, nici atacurile împotriva lui Vladimir Putin nu au reuşit pe plan mondial.

Maria Șarapova a revenit, victoria împotriva "numărului 2" mondial Simona Halep (din păcate) arată că marea sportivă, superba femeie și complexa personalitate care este Maria a reușit să treacă peste lovitură nedreaptă care i-a întrerupt cariera din tenis.

Cartea "Unstoppable", apărută în perioada de suspendare, a fost o provocare pe care Masha a acceptat-o — și care a ajutat-o să depășească un moment crucial din viață.

211
Tagurile:
arenă internațională, teren, Maria Șarapova
Gheorghe Piperea

Piperea calcă în picioare USR! ”Nu v-aș susține electoral nici într-un milion de ani!”

91
(reînnoit 16:50 05.08.2020)
Cunoscutul avocat și profesor universitar de drept face praf USR după ce aceștia i-au cerut… susținerea pentru candidații lor!

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea a reacționat dur după ce „o așa-zisă echipă a alianței usr-plus” i-a trimis  un mail în care i-a cerut… semnătura online pentru susținerea candidaților.

Profesorul universitar de drept privat atrage atenția că ”mailul încalcă dispozițiile gdpr (Regulamentul general privind protecția datelor, n.n.),  întrucât eu nu le-am permis acestor pui de securiști neo-marxiști care se cred de dreapta să îmi utilizeze datele cu caracter personal și să îmi scrie mesaje pe email”.  

Dar, pe lângă asta, le ”transmite public” un mesaj în care îi face praf, pur și simplu: ”Băi, inteligenților, nu ați înțeles că nu v-aș susține electoral nici într-un milion de ani?”.

”Nu sunteți voi cei care ați torpilat la CCR și în presa plătită de propaganda globalist - bancară orice lege de protecție a consumatorilor scrisă de mine și votată de majoritatea parlamentarilor?”, întreabă Piperea uluit de tupeul celor din USR. 

Mai departe, la fel de uimit, Piperea îi întreabă – ”Nu sunteți voi cei conduși de ipocriți care stau zilnic cu “fără penali în funcții publice” in gura, dar care au frumoase dosare la dna pentru diverse fapte de corupție și fraudare a banilor europeni?”.

Și, culmea: ”Nu sunteți voi cei care mă considerați o vulnerabilitate pentru candidații voștri care au legături de afaceri cu mine pentru simplul fapt că am alte opțiuni politice? Și pentru că prefer să gândesc singur relativ la pandemie și să nu mă încred în prostiile propagandistice ale dictaturii medicale care ne cotropește pe zi ce trece?”  

”Nu sunteți voi cei care v-ați aliat cu partidul care a făcut să prolifereze corupția în timpul pandemiei (a se vedea articole pe Bloomberg și în Washington Post în acest sens)?

Este vorba de articolele din cele două mari publicații, care critică afacerile din pandemie făcute sub guvernul PNL – și acuzând corupția sistemului din România.

”Nu sunteți voi cei care vă "brenduiți" (ca să utilizez așa-zisa limbă româna pe care o utilizați voi curent) ca fiind "noua" clasă politică, dar faceți alianțe politice cu penele, în timp ce penele racolează prin șantaj securistic primari pesede?”, întreabă dur avocatul, punând punct cu o ultimă remarcă: ”Cine vă credeți și drept cine mă luați, ipocriților?”.  

În final, Piperea mai transmite un mesaj suplimentar ”pentru proști și maniheiști”, în care lovește dur și în noul PSD-Ciolacu.

”Până de curând am fost neutru în privința pesede; având în vedere halul de opoziție în genunchi și slugărnicia acestui partid față de măsurile nazistoide luate de autoritățile pandemice incompetente, bete și afumate/prăfuite ale României “normale”, în acest moment sunt chiar vehement anti-pesede, păstrându-mi încrederea și respectul doar pentru 4-5 persoane din acest partid (o includ aici pe doamna Firea și îi includ aici pe Dan Zamfir și pe Titus Corlățean)”, scrie Piperea

Și o ultimă precizare: ”Nu mă plătesc rușii, nici măcar în ruble”, scrie Piperea.

Fără alte comentarii, așteptă replici!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

91
Tagurile:
USR, Gheorghe Piperea
Tematic
Piperea dă în vileag cum ni se iau banii în Pandemie – ”mai rău decât internarea forțată”
Celebrul Radu Golban îl face praf pe avocatul Piperea, ”folcloristul economic al României”
Avocații Chitic și Piperea au făcut Acțiunea OFICIALĂ contra Legii izolării!
Piperea: ”Cineva care îi critică pe idioții și bețivii de la guvernare e plătit de ruși?”
Gheorghe Piperea îl compară pe Arafat cu… fosta Securitate! Mesaj extrem de dur!
NUCLEARA serii, lansată de avocatul Piperea! Datele șocante pe care Iohannis NU le spune!

Загрузка...
Victor Ciutacu

Ciutacu sare la Vela: ”Bă, Marcele, dă-te, bă, jos din elicopter, nu e ruşine?!”

193
(reînnoit 16:51 05.08.2020)
Temperamentalul teleast, după ce a constatat situația, a răbufnit pur și simplu în timpul emisiunii ”Punctul culminant” de la România TV.

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Unul dintre cele mai stupide și, în același timp, dramatice cazuri din pandemie a fost cel al unei bătrâne de 71 de ani, din comuna Turcinești, Gorj, căreia i s-a deschis dosar penal pentru că… a ieșit să-și cumpere mâncare!

Și, da, bătrâna era în izolare, nu avea pe nimeni, nu avea mâncare, iar nemaiputând să rabde de foame, a ieșit din casă ca să își cumpere de mâncare – dar a fost surprinsă de ”organ”, amendată și cadorisită cu un dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

Povestea e simplă și demonstrează proasta organizare a sistemului din România. Pe scurt: bătrâna locuia numai cu fiica ei care, ghinion, a fost confirmată cu coronavirus și internată la spitalul din Târgu Cărbunești.

Ca atare, bătrâna a fost trecută în izolare – dar fără a i se asigura mijloacele de trai! Adică fără mâncare! Biata femeie, care nu avea rezerve de alimente în cămară, a respectat legea, a stat izolată câteva zile… mâncând ce mai avea… adică niște zahăr!

Nemaiputând suporta și făcându-i-se rău, a plecat să își ia de mâncare! Dar, polițiștii din comună au prins-o și i-au deschise dosar penal! Abia după aceea au dus-o la spital, văzând că abia mai putea sta în picioare de nemâncare!

Grave sunt acuzațiile la adresa autorităților din Turcinești, despre care bătrâna spune că ”nu au trecut niciodată să o vadă sau să o întrebe dacă are nevoie de ceva”, deși fiica ei ”luase legătura cu ele de mai multe ori, cu această rugăminte”.

Practic, presa la unison prezintă situația în acest fel, dar primarul PNL al comunei dezminte și încearcă să spună că e o familie ”caz special”.

”Este o familie care în fiecare zi când mama, când fiica, se prezentau la primărie și se reclamau una pe alta”, spune primarul care afirmă că a trimis ”imediat când am aflat asistentul social, medicul de familie, șeful Poliției - i-au fost puse în vedere mamei că nu trebuie să umble pe stradă și că mă poate suna oricând dorește”.

Mai mult, el sune că ca a sunat-o pe fiică, ”am vorbit cu mama ei care a rămas singură, i-am spus să ne spună tot ce dorește. Chiar ieri am vorbit cu fata, este mai bine. Mă surprinde faptul că spune că nu ne-am implicat”, a declarat la Digi24 Dumitru Modrea, primarul PNL al comunei Turcinești.

Ciudat este, repet, că întreaga presă a relatat situația într-un fel, dar primarul spune că e… pe dos! Parcă am mai văzut așa ceva… la guvernul liberal, de exemplu! Întreaga planetă anunță cădere economică, numai Cîțu vorbește de creștere explozivă! Toată economia se plânge, numai Orban spune că merge peste așteptări! Deci, un exemplu molipsitor în PNL!

Situația a fost analizată și de cunoscutul jurnalist și realizator TV Victor Ciutacu. Temperamentalul teleast, după ce a constatat situația, a răbufnit pur și simplu în timpul emisiunii ”Punctul culminant” de la România TV.

”Bă, Vela, bă, Marcele, dă-te, bă, jos din elicopter şi du-te la Gorj!”, a strigat Ciutacu. ”Scoate femeia aia din foame! Nu vă e ruşine? Nu mai aveţi pic de sentimente umane în voi!”.

Cert este că, până la ora aceasta, Marcel Vela sau prefectul județului Gorj nu au făcut lumină în caz – și nici nu dau vreun semn că le-ar păsa. Să fie de vină colegialitatea politică?

Cazul în sine este însă unul care dă de gândit, pentru că sunt multe persoane în vârstă, îngrijite care pot rămâne fără susținere dacă se ivește o situație precum cea a femeii din Gorj. Teoretic, legislația prevede ca autoritățile să preia aprovizionarea cu alimente și alte necesități… dar practic?... Nu cumva se va ajunge în situația de la Gorj, când autoritățile vor da vina pe bieții oameni, spunând că sunt ”cazuri speciale”?...

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

193
Tagurile:
Marcel Vela, Victor Ciutacu

Загрузка...

Avocatul Poporului: condiționarea angajaților prezinte test negativ este ilegală

0
Avocatul Poporului transmite că este ilegală condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă după perioada de carantină sau izolare, de prezentarea unui test negativ la COVID-19.

BUCUREȘTI, 5 aug – Sputnik. Avocatul Poporului consideră excesivă solicitarea ca angajații care se întorc la locul de muncă după carantină sau izolare să prezinte un test negativ la coronavirus. Instituția solicită Ministerului Muncii, prin intermediul Inspecţiei Muncii, să transmită la nivel naţional angajatorilor că această măsură este luată în afara cadrului legal.

„Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Braşov, s-a sesizat din oficiu şi solicită Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale ca, prin Inspecţia Muncii, să intervină la nivel naţional, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că o condiţionare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancţiunile legale în materie”, a anunțat Avocatul Poporului printr-un comunicat de presă.

De asemenea, Avocatul Poporului mai spune despre condiţionarea salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea şi prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, că este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, atât în cazul persoanelor care se întorc la locul de muncă după perioada de carantină, cât şi persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, însă, după ce au parcurs procedurile şi traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
avocatul poporului
Tematic
Orban, noi obrăznicii la adresa CCR și a Avocatul Poporului – Dorneanu l-a pus la punct!
Avocatul Poporului, solicitat să conteste legea carantinei la CCR din cauza abuzurilor
Coșmarul Guvernului, Avocatul Poporului intervine puternic în cazul Legii carantinării!
Dan Chitic, apel puternic la Avocatul Poporului contra legii izolării – REACȚIE imediată!
Avocatul Poporului întreabă de ce vrea MAI bazele de date de la Ministerul Sănătății

Загрузка...