Emmanuel Macron și Klaus Iohannis

Iohannis, criticat dur de Cristoiu: Țările din Est, tratate ca niște colonii

196
(reînnoit 17:10 04.09.2017)
Vizita pe care președintele francez a făcut-o săptămâna trecută în România a fost radiografiată de Ion Cristoiu, potrivit căruia, venirea lui Macron la București nu este altceva decât momentul unei negustorii feroce.

BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik. Emmanuel Macron a venit în primul rând pentru a obține sprijinul nostru în modificarea Directivei UE a muncitorilor detașați, a scris jurnalistul Ion Cristoiu pe blog-ul său.

Potrivit jurnalistului, vizita lui Macron nu e nimic altceva decît momentul unei negustorii feroce. Dar economia Frantei arata ca dumpingul social invocat de Macron nu este cea mai mare problema sociala a Franței.

"Faptele arată că dumpingul social invocat de Emmanuel Macron (firme franțuzești înregistrate în Est profită de avantajele muncitorilor detașați) nu e chiar cea mai mare problemă economică a Franței de azi", scrie Ion Cristoiu.

Acesta subliniază faptul că, după aderarea la UE a țărilor din Est, numeroase Directive ale Uniunii Europene, având drept argument libera circulație, desființarea granițelor, domnia legilor, comerțului liber, au avut drept scop ascuns satisfacerea intereselor occidentale pe seama țărilor din Est, tratate ca niște colonii.

Astfel, scrie Ion Cristoiu, directivele UE au sugrumat orice tentative de înfiripare a unui capitalism național în țările din Est. Cristoiu este de părere ca dacă o țară din Est ar fi încercat să dea o lege prin care producătorii naționali să fie favorizați, plecând și de la Adevărul că erau pirpirii în chip logic acum, la început de economie de piață, occidentul ar fi impus Comisiei Europene deciderea unor sancțiuni pentru încălcarea comerțului liber.

Mai mult decât atât, notează Cristoiu, țările din Est au devenit mult mai atente la folosirea UE de către Marile Puteri ca instrument de rezolvare a intereselor proprii. În acest fel ele au găsit de cuviință să folosească din plin Directivele adoptate de UE.

Pe de altă parte, Ion Cristoiu îl critică pe Klaus Iohannis pentru că a cedat totul în fața lui Emmanuel Macron. Astfel, Macron a obținut sprijinul României în modificarea Directivei UE împotriva poziției întruchipate de Polonia. A obținut o consistentă comandă de armament și a mai obținut sprijinul necondiţionat al României pentru reformele menite a păstra UE mai departe ca instrument de dominaţie colonială a Estului de către Vest.

În schimb, România nu a obținut nimic.

196
Tagurile:
Ion Cristoiu
Tematic
Ion Cristoiu: "Neghiobul Tudose cade în capcana șiretului Dragnea"
Cazul Dragnea - "amânarea decapitării", consideră Cristoiu
Ion Cristoiu: "Avionul PSD și alternativa raței mecanice"
Ion Cristoiu: UE, un fel de CAER pentru ţările socialiste
Ion Cristoiu: Cioloş răspunde grupurilor de interese interne şi externe
Ion Cristoiu: ambasadorul SUA de la București e stăpânul României

Загрузка...