Klaus Iohannis la protestele din Piața Universităţii

Iohannis și manifestațiile - joc de așteptare. Ieri - doar o repetiție reușită

361
În ciuda aprecierilor presei, manifestația de aseară a fost un succes, au fost atinse obiectivele propuse, jocul strategic continuă

BUCUREȘTI, 28 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Multe ziare și comentatori au declarat că manifestațiile de aseară au fost un eșec din cauza numărului (relativ) mic de participanți. Dar oare obiectivul organizatorilor a fost „numărul" sau declanșarea manifestanților în cât mai multe zone a țării, ba chiar și peste hotare? Să citim ce scriu organizatorii pe pagina "Corupția ucide":

"Duminică — 27 August se anunță proteste în toată țara, dar și în Diaspora!

Mai jos, aveți lista cu toate orașele din țară si din Diaspora care organizează proteste împotriva deciziilor recente, luate de către cei de la guvernare: Politizarea Justiției, Pilonul II de pensii, Supraacciza la carburant".

Urmează lista cu 13 orașe din țară și din străinătate, cu adrese de FB pentru contact și informare. În final o indicație: "Să nu uitați să aprindeți lanterna la ora 21:00, oriunde ați fi!

#rezistam #insistam #ripostam #nucedam #continuam #reusim #coruptiaucide".

Unde apare îndemnul pentru "număr cât mai mare"? Nu apare, pentru că nu acesta a fost scopul! Exact ca în sport, nu începi direct cu cursa principală, mai întâi antrenamente, o alergare ușoară, studierea traseului etc. în plus, cine putea fi atât de nebun încât să creadă că în luna concediilor se va aduna multă lume în centrele urbane? Poate dacă făceau manifestație la Vama Veche sau la 2 Mai, poate — dar nu au făcut-o, fiindcă nu numărul a fost scopul.

Din punctul meu de vedere, ca persoană hârșită în acțiuni politico-militante, scopul a fost trezirea spiritului "din iarnă", reactivarea unor lideri de opinie, angajați, voluntari sau "în orb", dar și verificare potențialului de organizare în mai multe orașe. Ori, din acest punct de vedere, manifestația de ieri, în ansamblul ei a fost o reușită.

Ca un obiectiv direct al manifestației (mai ales de la București) a fost lansarea, prin mii de oameni, a mesajului pentru justiție, mai precis pentru susținerea omului numărul unu al jocurilor de putere — Laura Kovesi. Mesajul de ieri este un bun prilej pentru diverși ambasadori, ca și pentru mass media străină, să intervină cu mesaje de care, se știe, Bucureștiul ține seama.

Unii au anticipat participarea președintelui Iohannis la manifestații — motivul fiind mesajul dur lansat de șeful statului imediat după prezentarea „modificărilor legilor justiției" de către ministrul de resort. Complet greșit — Ioahnnis a dovedit că este un strateg politic abil, niciodată nu ar fi participat la un "antrenament". Ioahnnis a punctat inițial, a dat semnalul, iar acum așteaptă "meciul vedetă". Are un punctaj colosal acumulat — asta chiar întâlniri grele, cu Macron, dar mai ales cu Trump — iar guvernul a ajuns în corzile realității: se termină vara amânărilor pentru toamnă, vine toamna concretului!

Eh, ori la concret, nu este nimeni mai capabil decât Iohannis la pusul întrebărilor! Vă aduceți aminte de replica dată lui Ponta? "Vorbe și iar vorbe! O facem sau nu o facem?"

"Dl Ponta ştie să vorbească doar când vorbeşte de pe cartonaşe, doar cifre, cifre — oamenii aşteaptă soluţii, nu statistici. Vă întreb, dragi români, vă merge mai bine de când este Ponta prim-ministru?" — asta spunea Ioahnnis în confruntarea cu Ponta, în 2014. De atunci Iohannis a crescut în cunoaștere și experiență, e mult mai abil.

Sincer, ce credeți că ar răspunde românii, în general, la întrebarea "Dragi români, vă merge mai bine?". Dar la întrebarea particularizată Vă întreb, dragi români, vă merge mai bine guvernul lui Dragnea condus de Tudose?" — sau viceversa? Hai să fim sinceri, românul oricum e o ființă nemulțumită, acum are și motive — iar Iohannis cunoaște perfect asta!

Da, repet, concluzia mea este că mitingul de ieri a fost o încălzire și o repetiție. Că în spatele acestor manifestații stau persoane inteligente și versate — sunt prea multe probe ca să ne mai îndoim! Urmează, în zilele viitoare, să vedem atacul pe două fronturi — al profesioniștilor care vor cere socoteală guvernului pe date concrete, nu pe "olguțisme", iar în paralel, gurile de tun antiguvernamentale își vor face și ele treaba.

Iar Iohannis — el este arma ce mai puternică, nu o scoți oricând. Întrebarea este — are Iohannis alternativă la majoritatea PSD-ALDE?

Aș răspunde cu altă întrebare — de ce crede majoritatea lui Dragnea, Tudose, Olguța, Grațiela etc. că este de neînlocuit? Ca exemplu, iată, zilele trecute, un puști de 27 de ani — școlit prin SUA la o școală mai puțin cunoscută, angajatul lui Chevron și promotor al exploatării gazelor de șist, are 27 de ani — puștiul acesta a fost pus la marea S.N. Nuclearelectrica în locul unui personaj politic "de neînlocuit" până acum — Daniela Lulache. Replica este aceeași — "Deci, se poate!". Toamna vine, iar neamțul, spre deosebire de român, are răbdare. Așteaptă…

361
Tagurile:
repetiție, joc, manifestație, Klaus Iohannis
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

89
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

89
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...
Mircea Geoană

Tragedie în familia lui Mircea Geoană: doliu uriaș

1961
(reînnoit 16:13 28.11.2020)
Secretarul general adjunct al NATO a anunțat, în urmă cu scurt timp, pe pagina sa de Facebook, faptul că asupra sa s-a abătut o mare nenorocire. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, trece prin clipe de mari încercări. Mama acestuia s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut chiar de Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi ne-a părăsit pentru totdeauna, iubita mea mamă, Elena Iuliana Geoană. Un om bun, blând și iubitor, o soție, mamă, bunică și o prietenă fără pereche. Se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi”, a scris secretarul general adjunct al NATO.

Acesta este convins că toți oamenii care au cunoscut-o vor avea un cuvânt bun de spus și vor rosti o rugăciune în amintirea ei.

”Dumnezeu să o așeze între Cei Drepți și să ne ajute să trecem prin aceste clipe de mare tristețe și durere”, a încheiat Geoană.
1961
Tematic
Maria Zaharova a avut dreptate – Geoană confirmă! Intenția NATO în România, dată în vileag
Ciolacu, în conducerea ONU?! Doi cunoscuți analiști îl asociază cu Mircea Geoană
ProstăNATO Geoană, între declarații aberante și trădare a intereselor României

Загрузка...
Proteste la Paris

Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO

0
(reînnoit 19:04 28.11.2020)
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stadă.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Demonstrațiile de la Paris împotriva articolului 24 al proiectului de lege “cu privire la securitatea globală” au degenerate în dezordini de stradă, transmite RIA Novosti.

Acțiunea a început în jurul orei 14:00, în Piața Republicii.

Peste o oră și jumătate, protestatarilor pașnici s-a alăturat un grup numeros de persoane în ținute negre. Inițial aceștia adresau insulte forțelor de ordine, apoi au început să atace polițiștii cu sticle și focuri de artificii.

Huliganii au incendiat un automobile, câteva urne de gunoi, camionete și o bicicletă. La fața locului au sosit autospecialele de pompieri.

Bulevardul Beaumarchais este inundate de gaze lacrimogene, utilizate de poliția care a încercat să disperseze persoanele agresive. Ascunzându-se de gaze, mulțimea s-a îndreptat în partea opusă, creându-se o busculadă.

Marți, Adunarea Națională a Franței a adoptat în prima lectură proiectul de lege cu privire la securitatea globală. Potrivit articolului 24 al documentului, răspândirea “imaginii unei persoane sau a unui element de identificare” a unui polițist sau jandar “în scopul afectării integrității fizice și psihice a acestuia” este pasibilă  cu un an închisoare sau o amendă de 45 mii de euro.

​Sindicatele jurnaliștilor se pronunță împotriva acestei prevederi. Aceștia au temeri că odată intrată în vigoare, angajații instituții media și cetățenii nu vor putea filma sau fotografia acțiunile poliției la manifestații sau acțiuni de protest.

Autoritățile au asigurat că proiectul de lege nu va interzice jurnaliștilor să filmeze acțiunile poliției.

0
Tagurile:
Paris

Загрузка...