Brigada Antitero SRI

SRI veghează! Pericol de jihadism în România, alte persoane prinse!

360
Pe teritoriul României au apărut persoane care fac acțiuni sistematice de promovare agresivă a ideologiei jihadiste - pentru a doua oară în ultimele luni, SRI este la post!

BUCUREȘTI, 19 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum câteva ore, Serviciul Român de Informații a anunțat că a sesizat Curtea de Apel București în legătură cu declararea ca persoane indezirabile a doi cetățeni sirieni. Cererea se referă la o perioadă de zece ani, iar motivul este angrenarea în "acțiuni sistematice de promovare agresivă a ideologiei jihadiste". Cererea a fost depusă pe 13 iulie, dar, conform procedurii SRI, a fost făcută publică abia acum.

"Operațiunea derulată de SRI a relevat faptul că cei doi suspecți, A.H. și A.H., au fost angrenați în România în acțiuni sistematice de promovare agresivă a ideologiei jihadiste specifice grupărilor teroriste active pe frontul din Siria", transmite SRI într-un comunicat redat de Agerpres.

De asemenea, completează informația SRI, sirienii ar fi facilitat "pătrunderea ilegală în țara noastră a unor conaționali", dintre care unii, atenție — "erau deja semnalați având conexiuni teroriste".

SRI vorbește inclusiv de o acțiune continuată, cu pericolul creării unor relații și chiar rețele conexate cu grupări jihadiste din Siria.

"În perioada de monitorizare, cei doi suspecți au realizat inclusiv deplasări repetate în Siria, în cadrul cărora au stabilit și au cultivat relații apropiate cu membri ai unor grupări jihadiste, inclusiv Daesh", precizează SRI.

În urma acestor informații, SRI a luat măsura îndepărtării suspecților din țara noastră: "din evaluarea informațiilor culese de SRI s-a concluzionat că există riscuri asociate terorismului, astfel încât s-a luat decizia îndepărtării celor doi suspecți de pe teritoriul României", scrie SRI.

SRI precizează și că în cadrul acțiunii complexe s-a cooperat cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Imigrări), precum și cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Curtea de Apel București a admis miercuri expulzarea a doi cetățeni sirieni implicați în activități generatoare de riscuri teroriste.

De menționat că, la finele lunii februarie, SRI a luat aceeași măsură împotriva a doi cetăţeni germani, unul dintre ei de origine siriană, care "au aderat la ideologia organizaţiei teroriste Daesh manifestând o predispoziţie spre violenţă". Și cei doi au fost declaraţi "persoane indezirabile pentru România" pentru o perioadă de 10 ani.

360
Tagurile:
SRI
Tematic
De 7 zile SRI se ascunde de șefa judecătorilor, nume grele sunt în pericol
Premierul propus - conectat la SRI, plagiat, studii la (școala) privată PSD
Atac cibernetic. Celebru ofițer român: "Plată de polițe între SRI și SIE!"
Ultima oră: Facebook acordă SRI acces la utilizatorii români
SRI în alertă. Două licee stau să explodeze
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, demers curajos îl susține deschis pe Selly pentru a revoluționa Educația

116
Eugen Teodorovici are curaj să susțină un tânăr vlogger și ideile sale – în condițiile în care, mare parte din electorat nu este favorabilă unor idei atât de… revoluționare

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Aseară, tânărul vlogger Selly a fost invitat la ”Sinteza Zilei”, unde a impresionat prin inteligență, maturitatea gândirii și viziune.

”Sunt optimist. De-a dreptul încântat‼️”, a recționat acum puțin timp Eugen Teodorovici. ”Sunt încântat că, în sfârșit, un reprezentant al tinerei generații a găsit forma de exprimare potrivită pentru ideile lor și are curajul și determinarea să le exprime și să le susțină„.

Dar, mai spectaculos este Selly a susținut o reformă a învățământului pe care a propus-o și Eugen Teodorovici. Ca dovadă, ministrul a prezentat o secvență de acum 1 an, când susținea introducerea unei materii de educație economică sau financiară, pentru a pregăti copiii, chiar din cursul primar, pentru viața care îi așteaptă în societatea actuală.

”Sunt optimist că, într-un context mai larg, al unei discuții despre reforma învățământului văzută prin ochii unui tânăr vlogger foarte cunoscut și apreciat, aud vorbindu-se despre nevoia educației economice în școală”, scrie Teodorovici.

Ei bine, aceiași idee o susține și vloggerul Selly – și a prezentat-o aseară!

”E clar că Selly, despre care am auzit pentru prima dată de la fiul meu, înțelege mult mai bine decât oricare ministru al educației ceea ce eu am susținut și solicitat mereu: nevoia de a ne adapta la realitatea lumii în care trăim, prin creșterea nivelului de educație economico-financiară, începând cu cei mai tineri”, scrie fostul ministru.

Eugen Teodorovici susține ferm: ”E nevoie de pragmatism în sistemul național de educație. Și da, reforma trebuie făcută ... IERI”.

”Bravo, Selly‼️ Susțin acest demers”, încheie Teodorovici, mesajul – ”insist pentru educație financiară”.

De remarcat curajul lui Eugen Teodorovici de a susține un tânăr vlogger și ideile sale – în condițiile în care, mare parte din electoratul său (PSD) nu este favorabilă unor idei atât de… revoluționare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
Educaţie, Eugen Teodorovici

Загрузка...
DNA

Începe nebunia la DNA și în Parlament Orban e implicat!

174
(reînnoit 10:38 07.07.2020)
Directorul a ajuns la DNA nu a dorit să facă declaraţii presei – dar întrebarea este dacă va vorbi… despre implicarea lui Ludovic Orban

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, directorul suspendat al Unifarm,  Eugen Adrian Ionel a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ionel va fi audiat în dosarul în care este acuzat de o mită uriașă, de 760.000 euro. Surse judiciare au transmis pentru Agerpres că Adrian Ionel ”ar urma să fie confruntat cu denunţătorul din acest caz”.

Deocamdată, Adrian Ionel nu a dorit să facă declaraţii presei – dar întrebarea este dacă va vorbi… despre implicarea lui Ludovic Orban.

Orban este acuzat de Marcel Ciolacu, care consideră că ”deja DNA-ul are ce să facă”. Întrebat ieri de România TV despre implicarea lui Ludovic Orban în scandalul achiziţiilor Unifarm, Ciolacu spus clar: ”În acest moment, toate drumurile duc la Palatul Victoria”.

”Apropiaţi ai domnului prim-ministru sunt implicaţi în aceste importuri… este o fostă consilieră a domniei sale de la Primăria Generală când a fost viceprimar, cât şi de la Ministerul Transporturilor”, a declarat liderul interimar al PSD.

În curând, în Parlament va începe să lucreze o Comisie specială vizând achizițiile din Pandemie, în special cele de la Unifarm – și se are în vedere implicare unor demnitari, a premierului și a unor apropiați ai PNL.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

174
Tagurile:
Ludovic Orban, Parlament, DNA

Загрузка...