Klaus Iohannis

Celebru jurnalist de investigații - afirmații grave despre dosarul "Iohannis"

782
Jurnalist: "E șantajat cu un dosar penal, i se lucreză un dosar la DNA, procurorii pot spune că am putea avea aici o spălare de bani"

BUCUREȘTI, 12 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. În cadrul unei dintre cele mai importante emisiuni ale postului Antena 3, cunoscutul jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc, senior editor la luju.ro, a declarat că, potrivit unei informații pe care o deține, familia Iohannis "ar fi șantajată cu un dosar penal la DNA".

"Cred că e șantajat cu un dosar penal, sau are temerea că oricând i se poate deschide lui, ori soției, un dosar penal", a spus Savaliuc la "Punctul de întâlnire". "Eu am informația că e un dosar în lucru la DNA, și nu de ieri de azi, pe povestea cu casele", a precizat Savaliuc.

Jurnalistul a amintit că președintele a recunoscut "că a trebuit să dea niște bani înapoi", ca urmare a deciziei civilă irevocabilă, prin care a pierdut calitatea de cumpărător de bună credință.

"Plecând de la premisele că au primit bani rezultați dintr-o faptă ilicită, procurorii DNA pot spune că am putea avea aici o spălare de bani", a declarat Răzvan Savaliuc, în direct, la Antena 3, neprecizând dacă informația pe care "o deține" se referă și la aspectul "spălării de bani".

Jurnalistul pune a ceastă informație în contextul în care președintele României și-a manifestat din nou mulțumirea pentre "managementul" DNA, precum și încrederea în instituție. De asemenea, ieri, putătorul de cuvânt al Președintelui a reafirmat această idee.

"Preşedintele României este foarte mulţumit de activitatea conducerii DNA. Mai mult de atât nu există comentarii suplimentare", a declarat Mădălina Dobrovolschi, care, în opinia unor comentatori, ar fi lăsat o portiță pentru comentarii amintind de "acţiunile altor instituţii care au dreptul să acţioneze constituţional".

Cel mai vehement în privința acestei "portițe" a fost Sorin Roșca Stănescu, cunoscutul juralist afirmând că Iohannis va semna imediat dacă Toader va cere suspendarea Laurei Kovesi, chiar dacă "CSM este împotrivă, rolul acestuia fiind consultativ", afirmație pe care trebuie să o luăm cu semnul "previziunii".

782
Tagurile:
spălare de bani, Dosar penal, celebru, jurnalist de investigații, Klaus Iohannis
Tematic
La CSM, decizia Laurei Kovesi privind demisia din fruntea DNA
Codruța - ocazie mare: șeful comunității serviciilor secrete, la mâna DNA
Avocat celebru, anunță o nouă arestare marcantă a DNA
DNA, DIICOT și PÎCCJ vor fi supuse unui audit
DNA: pedeapsă maximă pentru Elena Udrea. Vezi câţi ani de închisoare
(Video) Marș pentru DNA, mărunțiș pentru Antena 3
DNA și Moscova, sfârșitul lui Grindeanu
Iohannis: Jos mâinile de pe DNA
Desființarea DNA și armele nucleare din Turcia

Загрузка...