Money

Culmea jafului în "grânarul Europei": cerealele produc pierderi la buget!

427
(reînnoit 15:33 02.07.2017)
Probe și cifre stupefiante care conduc experții la o singură concluzie: "Explicaţia pentru aceste pierderi este exportul profitului".

BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Pe pagina sa de Facebook, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a postat o anchetă a "Ziarului Financiar" din care reiese un adevăr stupefiant: multinaționalele și corporațiile străine domină corțul cu cereale din România și, în ciuda imenselor cifre de afaceri, raportează pierderi!

"Asemenea practici trebuie să înceteze!", comentează Liviu Dragnea. "Sper ca autoritățile abilitate să facă lumină. Și nu este singurul domeniu în care avem astfel de anomalii…"

Conform datelor furnizate de "Ziarul financiar" doi dintre primii trei mari comrcianți de cereale prezenți în România, americanii de la ADM Trading şi de la Cargill, au cifre de afaceri de miliarde la noi în țară… dar raportează pierderi!

"ADM România Trading, parte a grupului american cu acelaşi nume, a depăşit vânzări de 3,3 mld. lei (746 milioane euro) anul trecut din comerţul cu cereale, însă compania a raportat pierderi de peste 7 milioane euro", consemnează ZF date oficiale și publice.

În ultimul zece ani, ADM Trading a declarat de șapte ori an pe pierdere! "În ultimii cinci ani, ADM România a raportat pierderi cumulate de circa 38 milioane euro", exemplifică publicația. ZF reproduce și opinia unui consultant fiscal, care este uimită la vederea acestor cifre — șapte ani de pierderi din zece ar trebui să atragă atenţia Fiscului, consideră consultantul fiscal Valentina Saygo.

"Orice om normal la cap care are mai mulţi ani cu pierderi închide businessul pentru că nu face nici muncă patriotică, nici nu este ONG". Aceeași opinie o exprimă Dimitrie Muscă, proprietarul Combinatului Agroindustrial Curtici — "Dacă ar fi pe pierdere nu ar mai lucra, nimeni nu-i obligă să cumpere decât la preţul la care le convine, preţuri la care îşi mai pot pune şi adaos". Consultantul Valentina Saygo are și o anumită înțelegere profesională a fenomenului: "Ca economist, explicaţia mea pentru aceste pierderi este exportul profitului".

Tot în aceeași situație sunt americanii de la Cargill, cu pierderi în patru din ultimii cinci ani, acumulând între 2012 și 2016 pierderi de circa 52 milioane euro, potrivit datelor publice consemnate de ZF.

Din analiza ZF reiese că piaţa comerţului cu cereale e dominată de multinaționale și concerne străine, doar puțini români reușind să reziste. Cu toate acestea, primele trei companii românești ca cifră de afaceri au raportat profit în 2016, asta spre deosebire de americanii susmenționați.

Pentru corectitudine, să menționăm însă că unele companii străine din domeniu, cum ar fi Ameropa, Glencore sau Monsanto au raportat profit — raportul profit per cifra de afaceri fiind însă o altă discuție.

427
Tagurile:
Liviu Dragnea
Tematic
PSD îl va trânti pe Dragnea la vot, prin Tudose - care ar putea să se retragă
Ilie Șerbănescu: Proprietarul străin al țării l-a inventat pe Dragnea
Secretul numirii lui Tudose: "O afacere de 20 miliarde euro pentru Dragnea"
Incredibil: Pleșoianu îi cere garanții lui Dragnea pentru a vota Guvernul!
Ponta, atac la Dragnea: ”PSD e istorie”. Reacții radicale, polemică tare
Variantele de premier ale lui Liviu Dragnea
Cacealma imensă a lui Liviu Dragnea la mazilirea lui Grindeanu!
Гороскоп

Horoscopul primăverii 2021: Ce surprize au pregătit astrele

86
(reînnoit 16:19 18.04.2021)
Primavara 2021 reprezintă un nou început într-un an cu totul special – anul schimbărilor. Ce ne pregătesc astrele în această perioadă am aflat de la astrologul Cristina Oxentii.
Horoscopul primăverii 2021: Ce surprize au pregătit astrele

Primăvara anului 2021 se anunță mai liniștită din punct de vedere astral - o veste îmbucurătoare, având în vedere că ultima perioadă a fost zbuciumată și plină de provocări.

Din punct de vedere social, din data de 19 aprilie curent, oamenii vor simți un comfort psihologic deosebit – o lumină la capătul tunelului, susține astrologul Cristina Oxentii.

"Soarele face ingresia în Taur, iar atmosfera se degajează, va fi mult mai liniștit, iar oamenii vor putea savura din micile plăceri. Ne vom bucura de natură și vom aprecia și mai mult relațiile de familie", a declarat pentru Sputnik Cristina Oxentii.

Potrivit astrologului, în data de 24 aprilei, planeta Mercur va face o conjuncție cu Uranus, astfel se preconizează o perioadă bună pentru dezvoltarea noilor idei, comunicare și stabilirea relațiilor de afaceri.

86
Tagurile:
Horoscop

Загрузка...
Alegeri parlamentare 2020 în România

Cine ar câștiga alegerile anticipate în România

800
(reînnoit 15:47 18.04.2021)
În caz de anticipate, PSD și AUR ar face majoritatea de peste 50 la sută, a afirmat președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncuю

BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spune că în cazul în care s-ar ajunge la alegeri anticipate, atunci PSD și partidele din opoziție ar ajunge la peste 50 la sută, așadar ar putea da Guvernul.

”Dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare, PSD împreună cu opoziția și cu independenții ar avea peste 50%, deci ar face majoritate. Statistic vorbind, PSD și AUR ar avea majoritatea. Asta statistic vorbind, pentru că în practică nu s-a discutat nimic. În acest moment, USR-PLUS și AUR se află la o oarecare egalitate. Am văzut statistici cu AUR la 15%, în timp ce USR ar avea 14%, dar cifrele fluctuează”, a comentat Vasile Dîncu evoluția opțiunilor politice ale românilor.

Tot Dîncu spune că PSD s-ar afla la un scor între 33-35%, și că PNL este la limita de 24-25%., dar, observă el, când mai este și câte un scandal la guvernare, scad și mai mult, doar că după ce se stinge un scandal revin la procentul de dinainte.

800
Tagurile:
România, Alegeri anticipate
Tematic
Sondaj de ultimă oră: scade COALIȚIA, face loc unui nou PARTID
Sondaj: peste 73 la sută din ruși susțin blocarea Twitter
Sondaj: Încearcă partidele și grupurile de interese să o blocheze pe Diana Șoșoacă?

Загрузка...
Сотрудник лаборатории Научно-исследовательского института скорой помощи имени Н. В. Склифосовского во время проверки биоматериала на наличие новой коронавирусной инфекции.

„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

0
(reînnoit 18:48 18.04.2021)
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.

BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.

Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.

Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.

Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.

0
Tagurile:
Oligarhie, COVID-19
Tematic
Mai mult de 3 milioane de decese asociate cu Covid 19
Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută
Voiculescu aruncă NUCLEARA: Morții de COVID-19 - raportați greșit

Загрузка...