Traian Băsescu

După ce a adus la sapă de lemn România, Băsescu vrea se apuce de Moldova

69
(reînnoit 19:45 26.06.2017)
Traian Băsescu va deveni președintele unui nou partid din Republica Moldova în cazul în care va reuși să-și păstreze cetățenia moldovenească

CHIȘINĂU, 26 iun — Sputnik. Traian Băsescu va fi ales președinte al Partidului Unității Naționale (PUN), înființat de Anatol Șalaru, în cazul în care fostul președinte român va reuși să-și restabilească calitatea de cetățean al Republicii Moldova, după ce aceasta i-a fost retrasă de președintele Igor Dodon.

Până atnci, postul de președinte al PUN va rămâne vacant, Traian Băsescu având calitatea de președinte de onoare al formațiunii. Anunțul a fost făcut de Anatol Șalaru, care a precizat că această funcție va rămâne vacantă până la clarificarea situației legate de cetățenia moldovenească a lui Băsescu.

Traian Băsescu
© AFP 2018/ ABBAS MOMANI

În cazul în care justiția îi va da dreptate lui Traian Băsescu, acesta va fi ales președinte al Partidului Unității Naționale la următorul congres.

În finalul reuniunii, Anatol Șalaru a transmis un îndemn liderului PAS, Maia Sandu, de a se alătura proiectului PUN.

În cadrul discursului rostit astăzi la congresul PUN, Traian Băsescu a declarat că vrea să se implice activ în viața politică de la Chișinău "pentru a realiza unirea Republicii Moldova cu România".

Reamintim că în 10 martie 2016 Traian Băsescu și soția sa au depus cerere de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova. În iunie 2016, prin decretul președintelui Nicolae Timofti, cei doi au devenit cetățeni moldoveni. Pe 3 ianuarie 2017, noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret de retragere a cetățeniei moldovenești fostului șef al statului român. Băsescu a atacat decizia lui Dodon în instanțele de judecată din Republica Moldova.

Pe 1 februarie 2017, Traian Băsescu a anunțat că renunță la șefia Mișcării Populare. Într-o postare pe Facebook, acesta declara că îşi încheie "misiunea politică" în fruntea acestei formaţiuni şi că va declanşa "procedurile de predare a ştafetei".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

69
Tagurile:
Traian Băsescu
Tematic
Anunț de utima oră: Traian Băsescu își mută activitatea politică la Chișinău
Băsescu participă la lansarea unui nou proiect politic la Chișinău
Băsescu pus pe glume: Ce a spus despre arestarea lui Chirtoacă
S.R. Stănescu: Tandemul Băsescu-Macovei, ipoteze explozive
Mălin Bot: "Cât de mic a ajuns Traian Băsescu, jalnic!"
Băsescu cere revenire la școli profesionale și acuză interese ascunse
Datorită lui Băsescu, corupția poate fi grațiată

Загрузка...