Ana Birchall

Variantele de premier "pe surse", contra "varianta Moscova"

1700
(reînnoit 14:18 21.06.2017)
Iată variantele de premier anunțate "pe surse". Singura opțiune valabilă de premier, care ar putea îndeplini toate condițiile lui Iohannis, e cea a "propagandei ruse".

BUCUREȘTI, 21 iun — Sputnik. În spațiul public au apărut mai multe variante ale viitorului premier. Majoritatea vin "pe surse", de la agenții acuzate de răspândirea de știri false și de preluare de materiale fără autorizarea autorilor.

De exemplu, agenția "Știri pe surse" afirmă că "Liviu Dragnea are pregătite opt nume care vor fi prezentate CExN al PSD". Lista se prezintă în felul următor:

— Florin Georgescu (prim-viceguvernator al BNR, ministru de Finanţe în Guvernul Ponta 1);
— Sorin Ducaru (reprezentant al României la NATO, asistent al secretarului general, fost ambasador la ONU şi în SUA).
— Simona Miculescu (ambasador, reprezentant al României la ONU);
— Eugen Teodorovici (ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor în Guvernul Ponta);
— Mariana Gheorghe (manager general OMV Petrom);
— Nicolae Istudor (rector al ASE Bucureşti);
— Viorica Dăncilă (europarlamentar PSD, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD);
— Sorin Moisă (europarlamentar PSD, şef adjunct de cabinet al comisarului european Dacian Cioloş).

Am păstrat întocmai lista publicată de sursa menționată, cu toate erorile autorilor.

Lista a fost citită și în emisiunea lui Mihai Gâdea, fiind, în general, comentată negativ de invitați. O singură excepție, numele Vioricăi Dăncilă, variantă anunațată prima dată de Antena 3. De menționat că Viorica Dăncilă a fost unul dintre politicienii care au luat cel mai mult apărarea Antenei 3 în cazul scandalului sechestrării sediului grupului media aparținând familiei Voiculescu. În privința pregătirii sale, ca și a unei alte favorite a lui Liviu Dragnea, Sputnik a prezentat o analiză.

Lăsând zvonistica, până acum sunt certe discuțiile dintre Dragnea și Tăriceanu, în care șeful ALDE a cerut să i se spună numele premierului pe care PSD ar dori să-l nominalizeze, asta pentru a se evita surprize neplăcute; În al doilea rând, Liviu Dragnea a menționat într-adevăr că va propune mai multe variante, dar exprimarea sa lasă loc de interpretări, fiind ambiguă și plină de elemte dubitative, la fel ca toate declarațiile sale din ultima vreme.

"Am discutat cu câţiva colegi şi sunt câteva variante pe care o să le propun Comitetului Executiv Naţional, nu va fi doar una. Voi propune mai multe variante. Şi acum simt usturimea de la o singură variantă", a declarat Dragnea.

Cu alte cuvinte, o analiză serioasă nu poate lua în considerare această declarație, ci ar trebui să aibă în vedere condiția principală a eventualului nou premier: acesta trebuie să fie "de nerefuzat" pentru Klaus Iohannis. Or, din lista menționată, singurul care s-ar putea califica conform acestui criteriu ar fi Florin Georgescu.

E greu însă e greu de presupus că părăsi postul de la BNR pentru a lucra după proiectul lui Darius Vâlcov, ba mai mult, va accepta să fie "evaluat" de acesta sau de o comisie de "specialiști" ai lui Dragnea din șase în șase luni, ori chiar că va accepta să lucreze cu miniștri impuși de Liviu Dragnea și de câțiva baroni PSD. În plus, nici lui Dragnea nu-i va conveni să dea puterea unui om puternic, imposibil de subordonat, și care provine dintr-o generație istorică a partidului lui Ion Iliescu.

În ceea ce privește informația pe care Sputnik a dat-o chiar din prima zi a crizei — ministrul pentru Afaceri Europene, Ana Birchall — suținem că este în continuare valabilă, chiar dacă posturile TV refuză să o analizeze ca venind de la "propaganda rusă". Iată și motivația, într-o analiză exclusivă. 

În afară de faptul că Ana Birchall este educată și a lucrat în SUA, este și căsătorită cu un american cu care are un fiu, considerăm că este una dintre puținele opțiuni — poate chiar singura — care poate îndeplini condiția "de nerefuzat" pentru președintele Iohannis, criteriile de pregătire și experiență guvernamentală și diplomatică, de prezență și reprezentare, dar și cel de membru implicat al PSD.

1700
Tagurile:
Listă, Guvernul României, prim-ministru, surse, PSD, România
Тема:
Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)
Tematic
ULTIMA ORĂ: Tăriceanu îl forțează pe Dragnea - cine va fi Prim-ministru
EXCLUSIV: Cea mai probabilă variantă de prim-ministru
Mircea Dinescu a dezvăluit cine va fi premier
Ana Birchall, posibil premier - apropiată de Casa Regală
Claudiu Târziu și George Simion, AUR

AUR calcă strâmb: amestecă Biserica în mizeriile NATO… și nu numai

179
(reînnoit 16:09 28.02.2021)
Odată cu un demers corect, liderul AUR Claudiu Târziu comite o gafă majoră, amestecând susținerea Bisericii Ortodoxe cu politicile promovate de propaganda NATO

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Alianța pentru Unirea Românilor ”condamnă hotărât refuzul guvernării de a sprijini instituția națională a Bisericii prin alocarea fondurilor necesare comunităților religioase românești din Republica Moldova și din diaspora, și pentru reparația lăcașelor de cult din țară”, se arată într-un comunicat.

AUR subliniază că ”majoritatea absolută a contribuabililor la Bugetul de stat sunt credincioși ai cultelor religioase recunoscute și ar fi fost corect ca, în spiritul dreptății, cultele să primească un sprijin minim din partea statului”.

”Biserica Ortodoxă Română este o instituție greu de neglijat ca vector spiritual și factor integrator al spațiului românesc”, spune AUR, punctând că ”ea are meritul de a fi singura instituție națională care a organizat și asistă spiritual, cultural și umanitar diaspora română prin cele 1337 de parohii funcționale din 14 eparhii și 4 mitropolii românești externe” – demonstrând astfel că ”valoarea geospirituală” a BOR este incontestabilă”.

Până aici totul bine și frumos, cu excepția faptului că este un demers post factum, adică după ce autoritățile progresiste și-au pus planul în aplicare, iar AUR și alți susținători ai BOR din Parlament nu au reușit să facă demersuri concrete, nu doar vorbe. Bune și vorbele, dar…

După aceste cuvinte potrivite transmise de AUR,  copreședintele Claudiu Târziu derapează exact în zona celor care subminează credința și Biserica, adică propaganda NATO și progresistă, afirmând că BOR ”se află într-un diferend major în Republica Moldova” cu Patriarhia Moscovei.

Mai mult, Târziu afirmă că Mitropolia Basarabiei ”reprezintă o resursă prețioasă și de neînlocuit pe linia confruntării centrului de putere de la Moscova cu Occidentul”, deci introduce Biserica în noul război rece declanșat de Occidentul globalist și progresist contra Rusiei, principala susținătoare a credinței, Ortodoxiei și valorilor tradiționale.

Târziu declară că ”reactivarea Mitropoliei Basarabiei de către Patriarhia Română a fost un act de dreptate istorică, dar și de curaj geopolitic”.

”Oricine refuză sprijinirea Bisericii Ortodoxe Române și a Mitropoliei Basarabiei comite un gest geopolitic de ostilitate și devine complice al Rusiei lui Putin”, scrie senatorul Claudiu Târziu, inducând idee că BOR este, de fapt, într-o postură conflictuală cu Biserica Ortodoxă Rusă!

Ideea este nu numai falsă – dar este și parte a strategiei propagandei NATO și a grupărilor diversioniste progresiste, ceea ce ne face să ne întrebăm care e, de fapt, scopul unor lideri ai AUR?

Reamintim că grupările NATO și progresiste au încercat să acrediteze ideea amestecului Bisericii cu politica și cu prilejul vizitei istorice a Patriarhului Kirill al Rusiei la București – de fapt, un prilej de bucurie și întărire pentru ortodoxie.

Totodată, îi atragem atenția lui Caludiu Tîrziu că, în 2018, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a îndeamnă pe episcopii din cuprinsul Mitropoliei Basarabiei să coopereze cu Mitropolia Moldovei în activitatea misionară și pastorală ”pentru a apăra valorile ortodoxiei în fața fenomenului secularist”.

De asemenea, preotul Alexandr Volkov, şeful Serviciului de presă al Patriarhului Kirill, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii atrăgea atenția, în timpul întâlnirii istorice de la București, asupra responsabilității celor două mari biserici ortodoxe în a transmite mesajul credinței și cooperării:  

”Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română sunt cele mai mari Biserici Ortodoxe din lume. Avem o responsabilitate imensă şi, pe de altă parte, avem tradiţii profunde proprii. Pentru noi este foarte important să ne împărtăşim experienţa unii celorlalţi şi să comunicăm”.

În concluzie, ideile exprimate de liderul AUR duc la idei profund greșite – chiar dacă au fost animate de o supărarea firească, aceea a subfinanțării cultelor de către Guvernul României. Dar asta NU este nici vina – și nici influența Rusiei sau a lui Vladimir Putin – ci fix a zonei ”geopolitice” opuse! Pe care, în mod ciudat, Claudiu Târziu nu o acuză și nici nu militează împotriva ei!

Da, încurajarea demersurile anti-credință, anti-Biserică și contra naționalismului luminat și a valorilor tradiționale sunt încurajate de reprezentanții SUA și ai statelor UE. Dar, Claudiu Târziu are ce are cu Rusia.

Nu știu de ce, dar atitudini inexplicabile de acest gen îmi aduc aminte de vorbele despre Plahotniuc, că ar fi fost o lucrare a SIE. Sigur, vorbe de clacă… la fel și cele despre combinații financiare din București realizate prin Republica Moldova.

Sputnik a prezentat corect activitatea AUR – de exemplu, transmițând direct și manifestarea de ieri, de la Constanța – și sperăm ca derapajele rusofobe să dispară din atitudinea tânărului partid.

179
Tagurile:
BORu, BOR, Biserica, NATO, AUR

Загрузка...
Daniel-Cătălin Zamfir

Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu este chiar uluitoare decizia!

374
(reînnoit 08:57 28.02.2021)
Senatorul Daniel Zamfir  trage un semnal de alarmă – cele mai mari abuzuri contra populației sunt date pe mâna ”lupului paznic la stână”

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Cunoscut pentru bătălia sa în apărarea drepturilor românilor în fața băncilor, senatorul Daniel Zamfir publică o notă dură – ”LUPUL PAZNIC LA STÂNA DE OI”, după ce premierul Cîțu a numit în fruntea ANPC… un bancher!

”Pe cine putea să numească Cîțu șef la ANPC, să-i apere pe oameni de abuzurile băncilor? Un bancher, bineînțeles!”

Deci, protecția consumatorilor va intra pe mâna cuiva care face parte din branșa celor de unde provin cele mai mari abuzuri contra românilor!

Și, precizează Zamfir, nu este un bancher oarecare, ci ”chiar director la defuncta Volksbank, cea care a înșelat zeci de mii de români cu creditele în CHF!”.

Este vorba de Claudiu Dolot, care este șef de sucursală la BCR Caraș-Severin și a fost în trecut director de sucursală la Volksbank. Dolot este considerat un om de încredere al fstului ministru Marcel Vela, senator de Caraș-Severin.

Publicația lui Răzvan Savaliuc, „Lumea banilor” notează: ”Culmea este că același Claudiu Dolot conduce acum sucursala Caraș-Severin a BCR – o bancă zdrobită de către ANPC în instanță”.

”În noiembrie 2018, BCR a pierdut definitiv procesul în care contesta o amendă primită de la Autoritatea Naționala pentru Protecția Consumatorilor din cauza unei clauze abuzive în contractele de credit”, scrie Lumea Banilor.

***

Reamintim că Volksbank România a fost implicată într-un scandal în legătură cu ”împrumuturi cu probleme”, în special cele în franci elvețieni.

”Banca s-a trezit cu un val de procese în care erau reclamate mai multe comisioane, cel mai cunoscut fiind cel de risc, dar și modificarea unor dobânzi fixe în timpul derulării contractelor”, scrie Profit.ro, subliniind că ”Volksbank avea să piardă, în cele din urmă, pe la toate instanțele din țară și chiar și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene”.

374
Tagurile:
Florin Cîţu, Daniel Zamfir

Загрузка...
Școală

Spiegel avertizează asupra unei „generații pierdute” din cauza Covid-19

0
Din cauza pandemiei Covid-19, decalajul global în educație crește prăpastia dintre clasele privilegiate și cele mai sărace. Spiegel consideră că vine o generație „pierdută” și explică de ce.

Criza de sănătate provocată de coronavirus riscă să creeze o „generație pierdută”, întrucât milioane de copii nu mai au acces normal la educație. Și ei vor trebui să „plătească datoria pandemiei”, scrie revista germană Spiegel.

Într-adevăr, potrivit unui raport al Băncii Mondiale din iunie, pierderea veniturilor generației actuale de școlari se va ridica la 10 000 de miliarde de dolari dacă școlile lumii nu se redeschid rapid.

În Germania, instituțiile de învățământ au fost închise de luni de zile, iar în unele țări mai puțin dezvoltate nu s-au deschis de un an. În consecință, tinerii își pierd posibilitatea de a scăpa de sărăcie și de a-și putea modela viața, regretă mass-media citată.

Astfel, conform datelor UNESCO publicate în august anul trecut, 24 de milioane de copii nu se vor întoarce niciodată la școală, deoarece au devenit esențiali pentru familiile lor în lupta zilnică pentru supraviețuire. „Majoritatea studenților cu risc, 5,9 milioane, trăiesc în Asia de Sud și de Vest; 5,3 milioane se află în Africa subsahariană ", se spune în raport.

Amenințarea nemulțumirii

Pe lângă crearea unor dificultăți economice, acest decalaj global în educație aprofundează decalajul deja existent între clasele privilegiate și cei care nu își pot permite o educație mai bună, menționează Spiegel.

Mai rău, experții consideră nemulțumirea crescândă ca o cauză potențială a viitoarelor conflicte, creșterea migrației și creșterea extremismului, subliniază sursa geramnă.

Katrin Kuntz, redactor la departamentul internațional al ziarului, a vorbit cu experți în educație despre consecințele închiderii școlilor. Potrivit acesteia, este încă posibil să se evite sosirea unei generații pierdute.

„Pentru a face acest lucru, guvernele trebuie să aleagă să investească în cei mai tineri. Și nu ar trebui să piardă deloc timpul".

O criză alarmantă

Fondul Monetar Internațional este, de asemenea, îngrijorat de criza economică cauzată de pandemie.

„Estimăm că până la sfârșitul anului 2022, venitul cumulat pe cap de locuitor va fi cu 13% mai mic decât proiecțiile dinaintea crizei în economiile avansate, comparativ cu 18% pentru țările cu venituri mici și 22% pentru țările emergente și în curs de dezvoltare din lume, cu excepția Chinei”, a menționat într-o postare de blog, din 24 februarie, Kristalina Georgieva, director general al FMI.

Confruntată cu această situație gravă, Save the Children, o organizație caritabilă din Londra, a apelat la donatori la mijlocul lunii ianuarie pentru a ajuta guvernele să trimită copiii din țările sărace înapoi la școli. Conform calculelor ONG-ului, pentru a proteja viitorul celor mai marginalizați este nevoie de puțin peste 50 de miliarde USD, sau 370 USD (aproximativ 300 EUR) per elev.

0
Tagurile:
Restricții, coronavirus, Educație, școală, Studii, generație, COVID-19, Pandemie
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...