Prima fotografie: Ana, pionier, la sfârșitul clasei a IV-a, premiantă și la dansuri populare – foto Facebook Ana Birchall

EXCLUSIV: Cea mai probabilă variantă de prim-ministru

13656
(reînnoit 07:10 15.06.2017)
Sursele noastre confirmă intenția lui Liviu Dragnea de a nominaliza o femeie ca premier, e un om de partid cu experință ca demnitar și cu recunoaștere internațională

BUCUREȘTI, 15 iun — Sputnik. Este o realitate faptul că marele partid construit de Ion Iliescu și de Adrian Năstase a ajuns într-o criză de valori — se poate spun echiar că fenomenul s-a cronicizat. Iar faptul este dovedit de nominalizările în guvern, dar și în parlament sau în fruntea județelor. Asta nu înseamnă că alte forțe politice stau mai bine la acest capitol — dimpotrivă.

Chiar desemnarea lui Sorin Grindeanu a fost o surpriză la vremea respectivă, iar acum în spațiul public se vehiculeează faptul că următorul premier va fi o femeie. Iar faptul că două dintre persoanele cele mai apropiate de Liviu Dragnea sunt femei — Olguța Vasilescu și Carmen Dan — întărește aceste presupuneri. Cu toate acestea, chiar dacă cele două au dovedit multă conștiinciozitate în îndeplinirea dificilelor atribuții ministeriale, cele două nu dovedesc că ar putea face față primei funcții din Executiv. Nu au nici studiile necesare, nici prezența lor în medii internaționale nu a fost un succes.

O altă variantă este experimentata Rovana Plumb, un politican intelligent, cu mare experiență, inclusiv în relația cu structurile europene. Rovana Plumb este un membru respectat al PSD, aparține unei generații mai vechi a partidului, dar se pare că, din cauza unor legături cu diverși lideri istorici nu este în vizorul autoritarului Liviu Dragnea.

Din informațiile Sputnik, alegerea lui Liviu Dragnea s-ar îndrepta către Ana Birchall, fostul ministru al Afacerilor Europene în guvernul Grindeanu. Pe frumoasa politiciană o recomandă înalta pregătire profesională atât în drept cât și în economie-finanțe,experiența diplomatică, relațiile internaționale extreme de active, precum și o excelentă cunoaștere a limbii engleze.

Ana Birchall
© Facebook / Ana Birchall
Ana Birchall

Ana Birchall este o persoană cultă, distinsă, dar și extrem de ambițioasă, în același timp un excelent negociator, aceasta datorită anilor petrecuți la o importantă firmă de avocatură din New York, dar și experineței dobândite la MAE, la cabinetul premierului, în parlament sau ca ministru.

Cu alte cuvinte, nominalizarea Anei Birchall ar fi o adevărată lovitură pentru PSD, pentru că ar oferi României poate cel mai bine pregătit premier de la Adrian Năstase încoace. În plus, Ana Birchall ar face o figură deosebită și ar reprezenta România la un nivel foarte înalt pe plan internațional.

Ana Birchall este prahoveancă, născută în Mizil, pe 30 august 1973. Este căsătorită de aproape 19 de ani cu omul de afaceri american Martyn Birchall, cu care are un băiat, Andrew James John Birchall. Așa cum scriam, Ana Birchall are un CV impresionant, începând cu studiile.

A absolvit Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale Nicolae Titulescu cu bursă de merit în fiecare an, fiind șef de promoţie, și licențiată în 1996, în Ştiinţe Juridice, la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti.

Între 1999 și 2000 a urmat cursurile de Masterat în drept (L.LM.) la celebra Yale Law School, Yale University, din SUA. A urmat și specializări în Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar — Bancară şi Comercială şi Dreptul Internaţional.

Între 2000 și 2002 și-a susținut teza de Doctorat în drept tot la prestigioasa Yale Law School (J.S.D.) Yale University SUA, ca bursier Goldman Scholarship.

Și ca experienţă profesională CV-ul Anei Birchal este impresionant.

După terminarea doctoratului 2002- 2003 a lucrat ca avocat la firma White & Case LLP, din New York, unde s-a specializat în principal în dreptul falimentului şi restructurări financiar- bancare. Ca o curiozitate, a lucrat chiar la cazul ENRON, caz de care s-a ocupat actualul șef al FBI, Chris Wray.

Revine în țară, în 2003, de atunci ocupând funcții de consilier la MAE, la cabinetul Primului ministru, la Parlament.

Din 2012 este deputat. Din 2015 este Preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Din aprilie 2014 este Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu Statele Unite ale Americii (funcţie neretribuită).

Deasemenea este partener în multe organizații internaționale.

A lucrat și ca avocat cu mari firma din țară, dar a urmat și o carieră de cadru universitar, predând la mai multe universități. Este autoarea mai multor cărți și studii de specialitate, dar și a unor lucrări didactice.

S-a înscris în PSD în 2005, a ocupat diverse funcții în partid, în prezent fiind Secretar General Adjunct pentru Relații Internaționale.

* (prima fotografie: Ana, pionier, la sfârșitul clasei a IV-a, premiantă și la dansuri populare — foto Facebook Ana Birchal)

13656
Tagurile:
Ana Birchall
Тема:
Conflictul dintre premierul Sorin Grindeanu și PSD (35)
Klaus Iohannis

Iohannis - anunț: când scăpăm de carantina de noapte

101
Președintele României a declarat că dorința sa este să se renunțe cât mai curând la starea de alertă, dar că, în ceea ce privește carantina pe timp de noapte, impusă încă din luna noiembrie a lui 2020, nu poate da un pronostic.

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit, astăzi, 23 aprilie 2021 și a făcut câteva declarații de presă de interes major pentru toți românii.

Șeful statului a atins două subiecte sensibile la care toți românii doresc să afle un răspuns ferm cât mai curând. Este vorba despre problema stării de alertă și despre carantina pe timp de noapte.

Klaus Iohannis a explicat, cu referire la renunțarea la starea de alertă și la carantina pe timp de noapte că lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine și că, pe măsură ce pandemia se reduce, gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus.

”Comitetul Naţional evaluează permanent, împreună cu INSP fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, până când în final ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a precizat Klaus Iohannis.

Referitor la renunțarea la starea de alertă, Klaus Iohannis a declarat că, în măsura în care se reduce pandemia şi se reduce numărul de îmbolnăviri, la un moment dat, la o analiză serioasă, se va renunţa la prelungirea stării de alertă.

”Eu personal îmi doresc cât mai repede să ajungem în această etapă”, a punctat Iohannis.
101
Tagurile:
carantină, Klaus Iohannis

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD

355
Cunoscutul avocat se revoltă după ultimele declarații ale liderului PSD, care își arogă merite pentru ultimele evenimente

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Ultimele apariții ale lui Marcel Ciolacu au adus un element nou – faptul că PSD ar avea meritul de a-l fi dat jos pe Vlad Voiculescu. Cel puțin asta reiese din declarații – fapt care îl revoltă pe Dan Chitic, una dintre cele mai puternice și consecvente voci care au protestat contra fostului ministru.

”Ciolanu ne explică la tv cum el și PeeeSeeeDeee-ul l-au dat jos pe VVoiculescu”, scrie ironic Dan Chitic, atrăgând atenția că Ciolacu ”mai spune cum el nu cere oamenilor sa iasă in stradă “ca sa nu se îmbolnăvească”.

În plus, Chitic remarcă un altă pretenție a lui Ciolacu - că opoziția nu ar face-o strada, ci ”o face el hotărât din Parlament” – adică ”de acolo de unde au votat de doua ori si starea de Urgenta a Gauleiterului Iohannis, Legile 55 și 136/2020 și cele 2 guverne Orban”, punctează avocatul.

Ei bine, pe lângă arogarea meritelor în cazul Voiculescu, Ciolacu a anunțat și că PSD va intra în ”grevă parlamentară” – un procedeu neobișnuit, pe care Dan Chitic îl ironizează în contextul dat: ”Atât de ferm și eficient e încât ce poate face e doar “greva parlamentară”.

”Păi de ce să facă greva? Oricum nu au făcut nimic pana acum, nici nu ne vom da seama că sunt în grevă”, punctează dur Dan Chitic.

De fapt, ”orice cuvânt în plus e prea mult pentru acest nimic”, îl nimicește Chitic pe Ciolacu, subliniind un aspect recunoscut de majoritatea analiștilor: ”Clar e că singura opoziție a regimului a fost aia din stradă”.

Și, la fel de clar este că ”pentru 2024 trebuie să construim o opoziție viabilă și credibilă și în Parlament”, conchide Dan Chitic, subliniind – ”în rest, oricâte procente ar avea în sondajele alea făcute din pix, singura concluzie pe care o pot trage după ce l-am ascultat 5 minute pe Ciolacu e R.I.P. PSD!”

Ca un post scriptum, Dan Chitic preia un comentariu în care i se spune că ”Nu e frumos sa spui "RIP PSD!" . Trebuie spus pe de-a dreptul MU(…)E PSD”.

”Cu asta s-au învățat și nu le mai este greață”, spune comentatorul citat de Dan Chitic, argumentând cu alte fapte ale PSD: ”Carmen Avram a votat la Bruxelles legea LGBT precum și aia cu Pașaportul de vaccinare. Alături de Manda Olguței. Numai patrihoți unul si unul”.

Cam asta e imaginea noului PSD – european, aliniat la grupul progresist.

355
Tagurile:
PSD, Marcel Ciolacu, Dan Chitic

Загрузка...
Heiko Maas

Germania respinge modificarea granițelor în Balcani

0
Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că Germania respinge redesenarea graniţelor în vestul Balcanilor, ideea fiind ”pusă în sertar”.

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Ministrul de Externe de la Berlin, Heiko Maas, a vrut să închidă controversatul subiect al redesenării unor granițe în Balcani și a respins categoric această idee care a apărut într-o notă diplomatică neoficială a Uniunii Europene.

Documentul, care a agitat mult spiritele, i-a alarmat pe bosniaci, care au văzut-o ca pe o ameninţare la adresa unităţii teritoriale a ţării lor.

În document se vorbea despre posibilitatea ca prin crearea Serbiei Mari, a Albaniei Mari şi a Croaţiei Mari să se rezolve tensiunile naţionale care împiedică integrarea europeană a regiunii.

"Ideea că lucrurile pot fi rezolvate cu linii noi pe o hartă nu este doar nerealistă, dar este periculos să iniţiezi chiar această discuţie", a declarat Maas reporterilor din Pristina, capitala Kosovo.

El a precizat că ideea schimbării frontierelor este una pe care guvernul german o respinge vehement și a arătat că se bucură că ideea a fost "pusă înapoi într-un sertar sau, sperăm, în tocătorul istoriei".

Nota diplomatică a UE a apărut prima oară în presa din Slovenia, dar premierul sloven Janez Jansa a negat relatările presei potrivit cărora el ar fi trimis nota preşedintelui Consiliului European Charles Michel ca o propunere cu privire la modul de tratare a regiunii după ce Slovenia va prelua preşedinţia UE în iulie.

0
Tagurile:
Heiko Maas, Balcani
Tematic
Kusturica va juca într-un film despre agresiunea NATO în Balcani
Primul stat modern aromân din Balcani: Principatul Pindului
Cine își dorește o recroire a granițelor în Balcani și care ar fi consecințele
Statele Unite prevăd un conflict armat în Balcani în 2019. Ce vor de la Rusia?
Bombardamente din 1999: Hiroshima și Nagasaki în Balcani - Cum au fost afectați românii
Justiția bulgară a deblocat procesul de extindere a Turkish Stream în Balcani
Coșmar seismic: 30 de cutremure și replici în Balcani în 13 ore – cutremur și în România!

Загрузка...