Partidul Popular European

PPE, acuzat în România de “bolșevism” și „trădarea valorilor morale”

241
(reînnoit 17:46 09.06.2017)
Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat din România acuză PPE de „bolșevism”, trădarea valorilor și principiilor morale

BUCUREȘTI, 9 iun — Sputnik. Președintele Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat (PNȚCD), Aurelian Pavelescu, a adus acuzații dure Partidului Popular European, cea mai mare forță politică din Uniunea Europeană, învinuindu-l de criza în care a ajuns Europa și trădarea valorilor europene și principiilor morale.

"PPE, vechiul partid al fondatorilor, a încetat să mai existe de ceva vreme, principiile constitutive au fost total abandonate. Azi, partidul este un conglomerat de socialiști, liberali, conservatori și liber-schimbiști. Astăzi, partidul acesta, responsabil de criza uriașă în care a adus Europa, și-a executat ultima amintire, a Europei principiilor și moralității!", a scris pe Facebook Aurelian Pavelescu.

Reacția liderului PNȚCD a venit după ce PPE a anunțat despre excluderea partidului românesc din rândurile sale. Potrivit lui, PPE și-a motivat decizia prin faptul că PNȚCD nu a mai intrat în parlament din anul 2000 și că nu și-a achitat cotizațiile de membru.

Într-o ședință a Adunării Generale a PPE, în cadrul căreia a fost pusă în discuție excluderea PNȚCD-ului, pe lângă toate, lui Aurelian Pavelescu i s-a reproșat și faptul că a făcut alianță cu ANR (Alianța Noastră România), condusă de Marian Munteanu, acuzat în presa românească și de ONG-urile din rețeaua miliardarului american, George Soros, de promovarea unor idei "fundamentaliste" și "extremiste".

Președintele PNȚCD s-a arătat revoltat și de faptul că nu a fost lăsat să aducă argumente în cadrul Adunării Generale a PPE, excluderea formațiunii românești fiind decisă rapid, cu o majoritate de voturi.

"Halucinant: vot masiv pentru excludere, cu nemții de la CDU în bloc, primii, cei care dau de obicei tonul", a relatat Pavelescu.

Politicianul român afirmă că PNȚCD-ul a fost exclus într-un "stil bolșevic" pentru pozițiile exprimate față de politica imigraționistă, dar și pentru critica adusă măsurilor anti-naționale impuse de Bruxelles României.

"Cu siguranța este vorba despre poziția partidului împotriva politicii de migrație a PPE, de opiniile PNȚCD împotriva politicilor anti-naționale venite de la Bruxelles, de la avertismentele ca PPE este văzut în România cu ochi răi de populație, după o politica de austeritate devastatoare, de încălcarea principiilor democratice", a scris Pavelescu pe contul său de Facebook.

 

Fiind solicitat de portalul Tomis News să comenteze excluderea formațiunii din PPE, președintele filialei din Constanța, Adrian Țapliuc, a declarat că PNȚCD ar putea adera la alte grupuri politice paneuropene.

"Nu e problemă, mergem înainte, ne aliniem cu alte grupări, că solicitări avem. Oricum, politica PPE este dezastruoasă în România, se vede, se simte, au pierdut mult teren și vor pierde în continuare", a spus liderul PNȚCD Constanța.

Țapliuc este de părere că țărăniștii români trebuiau să părăsească demult PPE, acuzând alte formațiuni politice românești că s-au folosit de PNȚCD pentru a accede în această strutură politică paneuropeană.

"Nu este o veste tristă! Trebuia să ieșim mai demult de acolo! PPE nu ne-a ajutat cu nimic, nu a făcut absolut nimic pentru noi, din contră: noi am băgat toate partidele în PPE și s-au întors toți cu spatele, în tradiția românească cunoscută! Dacă nu eram noi nu intra nimeni în PPE, nici UDMR, nici PDL, nici PMP, noi i-am băgat de bună credință și sunt vai de mama lor, dar istoria îi va judeca", a declarat șeful țărăniștilor constănțeni publicației electronice Tomis News.

Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat a fost înființat în decembrie 1989 de Corneliu Coposu, considerându-se continuator al Partidului Național Țărănesc din perioada interbelică. Formațiunea s-a aflat la guvernarea României în perioada 1996-2000, pentru care a fost aspru criticată. Începând cu anul 2000, PNȚCD nu a mai reușit să acceadă în Parlamentul României de sine stătător, cu excepția alegerilor din anul 2012, când a reușit să treacă pe listele Alianței România Dreaptă, formată de PDL, Forța Civică și PNȚCD.

PNȚCD nu este prima formațiune care pleacă cu scandal din Partidului Popular European. În anul 2009, Partidul Conservator din Marea Britanie a anunțat că părăsește grupul PPE, înființând Alianța Conservatorilor și Reformiștilor din Europa. Conservatorii britanici erau nemulțumiți de politica federalistă promovată de popularii europeni. În anul 2012, Partidul Popular Creștin-Democrat (PPCD) din Republica Moldova a anunțat că părăsește PPE, învinuind grupul politic paneuropean de trădarea valorilor morale, promovarea unui discurs și unei agende radical liberale, precum și acceptarea și susținerea unor „persoane dubioase și demnitari corupți". Îndeosebi, PPCD se arătase nemulțumit de susținerea masivă pe care a acordat-o PPE-ul lui Vlad Filat, liderul de atunci al PLDM și prim-ministrul al Republicii Moldova, condamnat ulterior pentru corupție și trafic de influență.

"Vechea pleiadă a iluștrilor politicieni europeni, care s-a afirmat după cel de-al Doilea Război Mondial, a fost înlocuită de cele mai multe ori de niște succesori care au pierdut orice relație cu valorile politice și morale ale înaintașilor lor. Documentele și discursurile oficialilor PPE sunt pătrunse de un limbaj radical liberal, iar din atașamentul față de valorile Bisericii Creștine nu a mai rămas nici urmă. Numele lui Iisus Hristos a fost suprimat, iar morala creștină a fost substituită cu un pragmatism cinic și un melanj ideologic ateu, fără nici un sistem de referință solid", se spunea într-un comunicat de presă dat publicității de PPCD.

În prezent, trei formațiuni politice din România mai au calitatea de membru al PPE: Partidul Național Liberal (PNL), Uniunea Democratică a Maghiarilor din România (UDMR) și Mișcarea Populară.

241
Tagurile:
Scandal, Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat, PNȚCD, PPE, Partidul Popular European, Alianța Noastră România, Aurelian Pavelescu, Marian Munteanu, România
Tematic
SURSE: Klaus Iohannis a refuzat-o pe Maia Sandu la Congresul PPE
Parlamentul Republicii Moldova

Fost deputat român vrea ajungă deputat la Chișinău

99
Fostul deputat din România Cristian Rizea, condamnat la închisoare în țară, vrea să ajungă deputat în Republica Moldova acolo unde a cerut azil politic

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Cristian Rizea, fostul deputat de România condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, vrea acum să devină deputat în Republica Moldova.

Rizea vrea să se înscrie în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova în calitate de candidat independent și s-a deplasat la Comisia Electorală Central pentru ca să se informeze asupra condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească și să demareze procesul de înregistrare în calitate de candidat independent.

Rizea ar trebui să adune 2500 de semnături ca să se înscrie în cursa electorală din 11 iulie.

Situația lui Cristian Rizea

Situația lui Cristian Rizea este însă tulbure. El s-a refugiat în Republica Moldova ca să scape de pedeapsa cu închisoare din România, dar a ajuns la închisoare și în Moldova în vederea extrădării în România.

Rizea a fost reținut pe 3 noiembrie 2020 la Chișinău, la puțin timp după ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia, Rizea urmând să fie expulzat spre România. Fostul președinte a explicat atunci că nu el l-a protejat pe Rizea care ar fi depus actele pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova pe 14 noiembrie 2017, pentru ca, pe 28 decembrie 2017, să obţină deja paşaportul moldovenesc.

Rizea se confruntă în Republica Moldova și cu un dosar trimis în judecată în luna martie a acestui an de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Fostul deputat român este acuzat de procurori că, în cadrul acestei proceduri, în formularul completat pentru a dobândi cetățenia, Rizea a indicat date care nu corespund adevărului, el nerecunoscând atunci că era cercetat penal de autoritățile judiciare române și că avea statut de inculpat pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, fapt care nu i-ar fi permis obținerea cetățeniei.

La începutul lunii mai, Rizea a fost eliberat însă din închisoare pentru că expirase termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

Până să ajungă să candideze, Rizea se confruntă așadar în Republica Moldova cu două decizii ale autorităților: dacă va fi extrădat în România și care este situația cetățeniei sale din Moldova, pentru că, dacă nu i se mai recunoaște cetățenia, Rizea nici nu poate candida.

În România îl așteaptă însă pedeapsa cu închisoare. El a  fost trimis în judecată în martie 2016 de către DNA alături de omul de afaceri Lucian Coltea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidențială din București și la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, iar magistrații au decis și confiscarea sumei de 300.000 de euro. El a fugit însă dinainte în Republica Moldova ca să evite executarea pedepsei, prevăzând că sentința ar putea fi una cu executare.

 

 

99
Tagurile:
Cristian Rizea

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu: Revenirea la economie, posibilă numai prin succesul vaccinării

79
Premierul României a îndemnat românii să îi convingă rudele, prietenii și cunoscuții să se vaccineze, afirmând că numai printr-o campanie de vaccinare de succes se poate trece la următoarea etapă, în care atenția să se focuseze pe economie și pe măsurile economice.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Premierul României a declarat că maratoanele vaccinării vor începe în toate municipiile din țară, pe toată vara.

Acesta a subliniat că foarte mulți români s-au vaccinat, dar e important ca ei să își convingă rudele, prietenii, pe toată lumea să vină să se vaccineze.

”Este singura soluție de a trece la următoarea etapă, etapa post pandemie în care ne concentrăm din nou pe economie, pe lucrurile importante. Am fost concentrați pe sănătate, pe pandemie un an de zile, dar trebuie să revenim la perioada post pandemie. Am pregătit măsurile economice, dar trebuie să trecem de această perioadă și numai prin vaccinare, printr-o campanie de vaccinare de succes putem să ajungem mai repede la această perioadă”, a declarat premierul României, Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că lucrurile arată foarte bine în economie în acest moment, că investițiile sunt în creștere și sunt resurse financiare din PNRR și fonduri europene.

Cîțu a vorbit despre posibilitatea unei explozii economice în următorii ani – locuri de muncă, construcții de autostrăzi, de spitale, adică fix ce nu s-a construit în ultimii 30 de ani.

”Le putem face acum, dar mai avem acest lucru: să trecem peste pandemie și trebuie să ne vaccinăm”, a subliniat Florin Cîțu în cadrul unei declarație făcută după vizita la Centrul de vaccinare drive-through din Suceava.
79
Tagurile:
Suceava, Vaccinare, Florin Cîţu

Загрузка...
Proteste la București, România, împotriva restricțiilor COVID

STOP dictaturii! Spre o „nouă normalitate” totalitară?

0
(reînnoit 21:20 14.05.2021)
Oamenii au dreptul să fie informaţi corect şi să aleagă! Respectarea Constituţiei şi a drepturilor şi libertăţilor noastre inalienabile constituie fundamentul unei societăţi democratice, în care dorim să credem că trăim.

BUCUREŞTI, 14 mai – Sputnik. Astăzi, Ministerul Culturii a informat că accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri, 14 mai 2021 și sâmbătă, 15 mai 2021, de instituțiile din subordine va fi permis numai persoanelor vaccinate. De exemplu, persoanele care doresc să participe la evenimentele culturale de la Opera Națională București vineri, 14 mai 2021, la Teatrul Național București, pe 15 mai, și la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, pe 15 mai, vor fi verificate informatic dacă s-au vaccinat sau nu.

Astfel, angajaţii vor scana cărțile de identitate ale spectatorilor și vor putea vedea dacă spectatorul respectiv ajuns în fața lui este vaccinat sau nu (cu ambele doze).

Mai mult, aflăm că, în Iaşi, conducerea facultăţii de Medicină UMF „Gr. T. Popa” a decis să condiţioneze participarea la examene a studenţilor de prezentarea unei dovezi a vaccinării sau a unui test RT-PCR negativ.

Decizia a fost luată chiar dacă studenţii de la UMF se împotrivesc, creând şi o Petiție Online, care a fost semnată până acum de peste 2100 de studenți.

Este şocant cum, într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene, pot fi luate astfel de decizii discriminatorii, neconstituţionale şi ilegale, de natură mai curând dictatorială! Asta în cazul în care sunt multe controverse în mediul ştiinţific cu privire la aceste vaccinuri experimentale (după cum se menţionează şi în prospectele lor), netestate suficient, aflate în faza de studiu, neomologate definitiv şi care nici măcar nu împiedică infectarea. Chiar în prospectul vaccinului Comirnaty (Pfizer/ BioNTech) se scrie că „este posibil să nu le ofere protecție tuturor persoanelor vaccinate”, deci să nu oprească transmiterea comunitară. Şi nu se ştie ce efecte vor avea aceste vaccinuri în timp, ideea că „nu se ştie”, fiind menţionată inclusiv în prospecte.

Potrivit datelor oficiale, făcute publice de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, peste 4.300 de români s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce au fost vaccinați cu ambele doze, în perioada 27 decembrie 2020 – 9 mai 2021.

Dar situaţia cu adevărat tragică este reprezentată de sutele de decese în urma vaccinurilor anti-covid, menţionate în documentele oficiale ale UE şi SUA. Astfel, potrivit datelor oficiale, au fost 6.479 de cazuri cu reacţii adverse la Vaccinul Pfizer/BioNTech - Comirnaty, dintre care cel puţin 173 fatale (cauzatoare de moarte) au fost înregistrate în scriptele Uniunii Europene de la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid, până pe 23 ianuarie 2021. De asemenea, potrivit datelor  publicate de Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) din America, într-un raport de 339 de pagini, date colectate până la data de 27 ianuarie 2021, au fost 317 cazuri de decese înregistrate în urma vaccinurilor anti-Covid și alte mii de efecte adverse severe.

Mai mult, potrivit datelor VAERS, publicate într-un raport pe 16.04.2021, în perioada 1.01.2020-31.03.2020 (când nu exista vaccin anti-covid), au fost 36 morţi în SUA în urma vaccinurilor (fiind vorba de vaccinurile convenţionale). În 2021, în aceeaşi perioadă (1.01-31.03), numărul de morţi în urma vaccinurilor (în această perioadă fiind incluse şi vaccinurile anti-Covid) a fost de 2.810 (!).

Şi în România s-a relatat despre cazuri de decese şi despre un număr mare de efecte adverse după vaccinurile anti-covid, mai multe cazuri ieşind la iveală în presă, însă de ce nu se fac şi în România astfel de rapoarte? Nu avem dreptul să fim informaţi corect?

De asemenea, agenţia Food and Drug Administration din Statele Unite a publicat documentul în care menţionează posibilele efecte adverse ale vaccinurilor anti-COVID (p. 17), printre care decesul, accident vascular cerebral, boli autoimune, infarct miocardic acut, anafilaxie, trombocitopenie, boli agravate de vaccin etc.

Ca să nu mai menţionăm numărul mare de medici şi specialişti din toată lumea care pun la îndoială fie vaccinurile, netestate suficient, fie necesitatea vaccinării în masă, unii dintre ei – cum este, ca să dăm doar exemplu, Dr. Geert Vanden Bossche, expert în virologie și microbiologie, autorul a peste 30 de studii de specialitate – cerând în scrisori deschise oprirea urgentă a vaccinării în masă, avertizând cu privire la pericolele implicate, printre care apariţia unor variante şi mai infecţioase. Ei argumentează că mult mai eficiente sunt tratamentele antivirale specifice, existând şi studii cu privire la eficacitatea, dar şi la siguranţa mai mare a acestora. De asemenea, recent, un grup de 28 de experţi medicali suedezi au cerut, într-o scrisoare deschisă, oprirea vaccinării în masă.

Iar cu privire la testele RT-PCR, sunt studii care arată lipsa de relevanţă a diagnosticării virusului SARS-CoV-2 cu ajutorul procedurii RT-PCR. Şi chiar OMS a publicat o notificare, în decembrie 2020, în care admite (după aproape un an de zile) că un număr prea mare de cicluri de amplificare duce la rezultate fals pozitive.

Având în vedere toate acestea, faptul de a fi reticent, în urma aflării tuturor datelor necesare, a studierii prospectelor şi a opiniilor atâtor experţi care ridică, de la înălţimea poziţiei lor, probleme cu privire la aceste vaccinuri, faptul de a-ţi pune întrebări, de a alege ce să faci cu propriul tău corp, dacă doreşti să îl supui sau nu unui act medical, se pare că nu mai este un act democratic, bazat pe dreptul la informare liberă şi la libertatea de alegere, ci te plasează automat în tabăra stigmatizată a „conspiraţioniştilor”. Nu ne dăm seama că practica aplicării de etichete stigmatizante celor care îşi afirmă dreptul de a alege şi de a gândi altfel decât cum decid „autorităţile” este una total nedemocratică şi dictatorială?

Ni se spune că vaccinarea este voluntară, însă, în fapt, ea este transformată într-un act medical obligatoriu şi într-un instrument de discriminare. Cu privire la decizia UMF Iasi, prin care se condiţionează prezentarea studenţilor la examene de dovada vaccinării sau a unui test RT-PCR negativ, într-o corespondenţă cu Zsolt Molnar, Adjunctul Avocatului Poporului, corespondenţă parvenită ActiveNews, Ministerul Sănătăţii răspunde că o astfel de condiţionare este în afara legii: „Referitor la ilegalitatea deciziei de a restricționa accesul studenților la examene, Ministerul Sănătății a subliniat că, potrivit HG 1031/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie). Ca atare, «Accesul studenților Universităților de Medicină și Farmacie din România în spitalele unde aceștia își desfășoară stagiile de practică, nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2. (…) Dacă nu poate fi condiționată de vaccinare prezența în cadrul stagiului de practică, unde studentul intră în directă legătură cu pacienți, cu atât mai mult nu poate fi condiționată prezența în cadrul examenelor obligatorii. Decizia rectorului UMF Iași este anti-Constituțională.»”

Oamenii au dreptul să fie informaţi corect şi să aleagă! Respectarea Constituţiei şi a drepturilor şi libertăţilor noastre inalienabile constituie fundamentul unei societăţi democratice, în care dorim să credem că trăim. Or, discriminarea, cenzura, încălcarea de drepturi şi libertăţi garantate prin Constituţie, introducerea de paşapoarte sanitare, vaccinarea forţată / prin vicierea consimţământului, motivarea vaccinării (a unui act medical) prin stimulente, favoruri, bonusuri sau creşterea numărului de vaccinaţi prin inducerea temerii lipsirii de drepturi, prin exercitarea de presiuni în acest sens, sau printr-o publicitate deşanţată a unor produse medicale, fără informare completă şi corectă, nu mai au legătură cu democraţia, ci cu o „nouă normalitate” totalitară.

0
Tagurile:
Dictatura
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Arafat anunță relaxarea restricțiilor după Paște, dar sunt condiții
Știrea nopții: restricții care s-ar ridica de la noapte
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: la ce să fim atenți

Загрузка...