Brigada ATITERO a Serviciului Român de Informații

Posibile acte teroriste în România: precauție și măsuri de excepție

280
(reînnoit 11:45 23.05.2017)
În urma atentatului de la Londra, la București s-au luat măsuri de excepție în zonele locațiilor ale corpului diplomatic, dar s-au suplimentat efectivele în zonele aglomerate

BUCUREȘTI, 23 mai — Sputnik. Atentatul terorist de la Manchester a pus în alertă întreaga Europă. Nimic nu prevedea atentatul din marele oraș industrial britanic. Cu toate acestea, atentatorul sinucigaș a lovit într-unul dintre cele mai semnificative locuri pentru cultura britanică, marea sală dedicată muzicii pop rock — de fapt cea mai mare sală de spectacole din Europa dedicată muzicii moderne.

În acest context, autoritățile din țările UE iau măsuri excepționale; ca și în alte cazuri, un atentat care a făcut multe victime este un exemplu pentru alți criminali fanatici. Cu atât mai mult cu cât în zona în care acționează nucleul ISIL, forțele siriene, susținute de Rusia, au cucerit cele mai importante puncte strategice.

România este o țară considerată ca fiind la marginea zonei de risc terorist, cu toate acestea, participarea românilor la acțiunile NATO în Orientul apropiat pune noi probleme specialiștilor în informații și antiterorism.

În urma atentatului de la Londra, la București s-au luat măsuri de excepție în zona ambasadelor, a rezidențelor și a altor locații ale corpului diplomatic acreditat la București. Jandarmeria română a anunțat că masurile în zona obiectivelor diplomatice au fost intensificate, dar s-au suplimentat efectivele în zonele aglomerate din Capitală. Jandarmeria menționează că toate măsurile au caracter preventiv.

Principala instituție de Intelligence și combatere a pericolului terorist, Serviciul Român de Informații, consideră că "informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist", iar indicativul specific acestui nivel de alertă este "albastru", adică "precaut", conform SNAT (Sistemul Național de Alertă Teroristă).

280
Tagurile:
SRI
Тема:
Atentatul terorist de la Manchester (13)
Tematic
Situația din Manchester după atentatul terorist
Explozie puternică la Manchester. Zeci de persoane ucise şi rănite

Загрузка...