Europarlamentarul român Laurențiu Rebega

Naționaliștii îi răspund lui Klaus Iohannis

170
(reînnoit 10:14 17.05.2017)
Europarlamentarul Laurențiu Rebega a lansat un atac la adresa președintelui Iohannis din cauza felului în care acesta dezavuează criticile la adresa UE.

BUCUREȘTI, 17 mai — Sputnik. Laurențiu Rebega face referire la discursul lui Iohannis de Ziua Europei și a Independenței României, în care președintele a ținut să răspundă unor critici la adresa poziției României în Uniunea Europeană, scrie stiripesurse.ro.

Laurențiu Rebega, vicepreședintele Grupului naționalist Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, îl compară pe Iohannis cu apostolii comunismului pe motiv că a spune „Nu există altă opțiune pentru România decât dezvoltatea unei Uniuni solidare și puternice", ca Iohannis, ne aduce aminte că "în urmă cu mai puțin de 30 de ani, un alt președinte spunea cam același lucru, referindu-se, însă, la comunism".

"Atât timp cât clasa politică din România va crede că există un adevăr absolut și va face sluj în fața acestuia, nu vom fi niciodată, dar niciodată!, independenți! Dimpotrivă, trebuie spus cu toată tăria că alte opțiuni există și vor exista întotdeauna. Problema reală este de a dezbate public, de a le judeca obiectiv și de a alege în cunoștință de cauză", declară Rebega.

Mai mult, Rebega afirmă că discursul prezidențial a fost de o demagogie cutremurătoare, președintele nereușind până acum să ne convingă că este un președinte al României și nu un executant al unor ordine venite din afara țării.

Concluzia lui Laurențiu Rebega este aceea că politicienii români se raportează la problemele legate de integrarea europeană, cel puțin în discursul public, cu naivitate, demagogie și superficialitate.

170
Tagurile:
naționaliști, Klaus Iohannis
Tematic
Naționaliștii polonezi fac praf Germania
(VIDEO) Naționaliștii ucraineni au smuls steagurile UE de pe clădirile de stat
Europa e oripilată: naționaliștii olandezi – pe primul loc în sondaje
Naționaliștii maghiari cer demisia lui Orban

Загрузка...