Hacker, atacuri cibernetice

Atac cibernetic. Celebru ofițer român: "Plată de polițe între SRI și SIE!"

508
Ofițer de informații externe: "NATO și SIE?! NATO nu comunica DIRECT. Cred ca mai bine ar înghiți broaște vii cei din SRI decât sa recunoască ca i-a ajutat SIE!"

BUCUREȘTI, 13 mai, Sputnik. Serviciul Român de Informații a transmis un comunicat intitulat "Operațiune de securitate cibernetică" prin care anunță că s-a reușit contracararea unei "tentative de atac cibernetic derulată, cel mai probabil, de entitatea asociată grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear". Acțiunea de "contracarare" este opera Centrului Național Cyberint, structură aflată în coordonarea SRI și s-a "derulat la sesizarea NATO și a Serviciului de Informații Externe (SIE)".

În comunicat se mai afirmă că tentativa viza "instituții guvernamentale din România", dar, "datorită cooperării eficiente între instituții, a fost prevenită materializarea atacului și producerea de pagube, fiind identificate tințele vizate, precum și metodologia de atac".

O reacție la comunicatul SRI a venit de la cunoscutul veteran al informațiilor externe, Silvian Ionescu, care declară, în exclusivitate jurnalistei Goergiana Arsene (blogul "În prima Linie"), că „E o nouă plată de polițe intre SRI și SIE".

În privința așa zisei identificări a atacului — "gruparea Fancy Bear" — Georgiana Arsene pune problema cum este posibil ca un centru care are drept obiect de activitate problemele de natură informatică să nu ştie exact cine a fost în spatele atacului, dar totuși are indicii pentru a "bănui" că ar fi opera unei anumite structuri?

Silvian Ionescu consideră că, pentru a face supoziții privind autorul atacului, trebuie să ai informații, "altminteri e ca datu'n bobi", spune Ionescu.

"Însă altul e subiectul fierbinte. Cum adică "NATO și SIE? NATO nu comunică DIRECT!

Nu înțeleg, dar e o nouă plată de polițe între SRI și SIE. NATO e o structură militară, nu are nici o noimă să corespondeze cu structura informativă internă. Așa cum cred că mai bine ar înghiți broaște vii cei din SRI decât sa recunoască că i-a ajutat SIE!", a declarat Silvian Ionescu pentru blogul "În prima linie".

508
Tagurile:
contrainformații, Informații, Ofițer, Securiști, Securitate, NATO, SIE, SRI, Silvian Ionescu, România
Тема:
Atac cibernetic 2017 (6)
Tematic
SIE, pe mâna unui personaj controversat?
Cum a reacţionat SIE la informaţia privind destrămarea României

Загрузка...