Liviu Plesoianu

Nouă personalitate a politicii, despre alchimia Nopții de Înviere

674
(reînnoit 13:42 17.04.2017)
Fiecăruia dintre noi, Noaptea de Înviere îi trimite alte şoapte. Este un moment în care ceva magic se poate întâmpla. Atunci când luăm unii de la alţii lumină, luăm, de fapt, Lumină.

BUCUREȘTI, 17 apr — Sputnik. Există persoane publice din noul val care demonstrează, prin luări de poziție, profesionale sau de atitudine, că sunt și doresc altceva — nu fac parte din categoria blamată de opinia publică. Sigur, nu mă refer la blamul bazat pe culori politice sau pe manipulare; în democrație ar trebui să apreciem corect valoarea adversarului (politic) — ca într-o competiție sportivă.

Un om politic care a devenit din ce în ce mai vizibil și s-a impus prin argumentație, logică și calitatea discursului este tânărul deputat social-democrat Liviu Pleșoianu. Nu are vehemența unor purtători de mesaj, obtuzitatea unor politruci (aceasta a rămas, din păcate, singura categorisire aplicabilă), își păstrează resorturile neutralității observatorului — ceea ce se vede în analizele lucide pe care le expune în dezbateri Tv tensionate și chiar deformate de politicieni și, uneori, de moderatori.

Liviu Pleșoianu are 37 de ani, a absolvit facultatea de Jurnalism și Filosofie, s-a remarcat câștigând un concurs de proiecte și idei "pentru schimbarea României", organizat de postul Antena 3 la finele lui 2015. Atunci, Pleșoianu a câștigat cu proiectul "O Românie şi-un Bucureşti cu sens", în care propune tranformarea Bucureştiului şi a României într-un reper cultural umanist, eliberat de tensiunile demagogiei politice.

Tot despre "transformare" a scris Liviu Pleșoianu și într-un foarte interesant articol-mesaj de Paști, în care ne îndeamnă să trecem de la ceea tradiția preluată mimetic, la semnificația și puterea extraordinară a nopții de Înviere. Un text excelent, pe care-l publicăm integral, fiindcă merită citit acum, de Paști.

Lumină din lumină…

Tot ceea ce ni se întâmplă şi ceea ce vedem întâmplându-se în jurul nostru poate fi receptat şi interpretat în varii feluri. Un rând dintr-o carte, deschisă întâmplător într-o librărie, care ne răspunde perfect la o întrebare ce ne frământă de ceva vreme, poate fi "un simplu rând dintr-o carte" sau, din contră, un "semn hermeneutic", un simbol alchimic ce se aşteaptă înţeles. Poţi considera că, în viaţă, totul e accident sau, dimpotrivă, că orice mişcare se circumscrie unui sens.

La Noaptea de Înviere, de asemenea, fiecare dintre noi se raportează cât se poate de diferit: reculegere, bucurie, distracţie, indiferenţă, împăcare, iertare etc. Fiecăruia dintre noi, Noaptea de Înviere îi trimite alte şoapte.

Ceva ar fi minunat însă să simţim cu toţii, indiferent de modul personal în care alegem să trăim acest moment. Clipele acelea de miez de noapte, când lumânările îşi transmit, necondiţionat, focul… Este un moment în care ceva magic se poate întâmpla. Totul depinde de semnificaţia pe care o dăm acelor minute.

Atunci când luăm unii de la alţii lumină, luăm, de fapt, Lumină. Aşa cum fitilele lumânărilor se aprind, într-o comunitate de ceară arzândă, aşa ni se pot aprinde şi nouă inimile, străbătându-ne pe toţi purul, viul, bunul şi frumosul!

Paşte fericit şi fie să ne regăsim mai vii, mai proaspeţi şi mai puri!

Hristos a înviat! Fie să fim…

674
Tagurile:
personalitate, magic, alchimie, Noaptea Învierii, Politică
Tematic
Românii au invadat Bulgaria la sărbătorile de Paști
Paștele - cea mai importantă sărbătoare a creștinătății
Postul Paștelui: Cum facem față provocării de a nu mânca ouă, lapte sau carne
Paștele la Chișinău cu foc haric, bucate pascale și soldați americani
Paștele - cea mai importantă sărbătoare a creștinătății
Mielul de Paște, un deliciu tot mai rar pe masa românilor
Klaus Iohannis

Iohannis, acuzat în PREMIERĂ fuge de răspundere, ia o decizie de ultimă oră

148
(reînnoit 16:45 14.04.2021)
Pentru prima dată, președintele Iohannis a fost absent din spațiul public – e acuzat că fuge de implicarea în criza din sănătate și se spală pe mâini – nu numai la propriu, ci și de răspundere. În aceste condiții, Iohannis a reacționat.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. De zece zile România trece printr-o gravă criză sanitară, marcată de o tragedie și de revolta contra liderilor sistemului sanitar și anti-pandemie. Peste ele a venit și criza politică, totul într-un context internațional tensionat, care poate afecta și țara noastră.

În aceste condiții, mai mulți observatori au remarcat absența preșdintelui, mai bine zis neimplicare sa în situația gravă creată de ”guvernul său”.

Cunoscutul jurnalist de televiziune Ionuț Cristache remarcă faptul că a trecut zile de la tragedia de la Victor Babeș, ”în care 3 oameni au murit din vina STATULUI și Președintele STATULUI, Klaus Werner Iohannis, n-a găsit 1 minut în programul sau aglomerat să transmită niște gânduri familiilor îndoliate!”, scrie jurnalistul.

În plus, Cristache remarcă faptul că președinte nu a spus nimic de „tragerea la răspundere a vinovaților morali, de semnale normale într-o asemenea situație!„.

Cu toate astea, pe Agenda Președintelui nu mai figurează NIMIC încă din data de 8 aprilie! Deci, de aproape o săptămână!

”Indiferență totală”, conchide Cristache. Sau, considerăm noi, Iohannis s-a spălat pe mâini, în sens biblic, nu anti-pandemic, și și-a acoperit și ochii și urechile cu o mască performantă. Sau filtrantă!

Este pentru prima dată când președintele este acuzat că fuge de implicare – și de răspundere, dacă ne gândim că oamenii ”săi”, din „guvernul său” au creat haosul.

În aceste condiții, pe surse a apărut informația că președintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii coaliției de guvernare la consultări.

Întâlnirea va avea loc mâine, 15 aprilie 2021, conform surselor mass media.

Reamintim că USR a cerut o reuniune de urgență a Coaliției – și a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Florin Cîțu.

USR a cerut ca întâlnirea să fie azi sau mâine, dar PNL a transmis că va avea loc luni.

148
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
SRS și Călin Georgescu trag semnalul de alarmă: România, trimisă la RĂZBOI de Iohannis?
Iosefina Pascal publică DATELE care îl aruncă în aer pe Iohannis
Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL să întoarcă armele împotriva lui Iohannis”

Загрузка...
Emanuel Ungureanu

Emanuel Ungureanu distruge PNL: ”Act de AGRESIUNE și TRĂDARE politică foarte LAȘ!”

120
(reînnoit 15:55 14.04.2021)
Una dintre cele mai credibile voci din USR, Emanuel Ungureanu, atacă puternic PNL și consideră că ”Alianța PSD-PNL există”

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Cel mai implicat parlamentar în problemele Sănătății, deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză PNL și pe premierul Florin Cîțu de ”trădare politică” în urma demiterii lui Vlad Voiculescu.

”Un om de stat vorbește cu partenerii cu care este la guvernare, caută împreună, dacă este cazul, o soluție pentru un alt ministru, nu face un gest unilateral, fără să se consulte cu cei pe care îi numește parteneri”, a declarat Ungureanu pentru RFI.

Deci, consideră Emanuel Ungureanu ”este un act de agresiune pe care îl face PNL, spun eu, în înțelegere cu o parte dintre pesediștii cu care s-a înțeles tot timpul foarte bine PNL în guvernarea USL”.

”Nu schimbi niciodată ministrul într-o coaliție, fără să te consulți cu partenerii tăi. A fost un act de trădare politică, pe care eu îl consider ca fiind și foarte laș”, acuză deputatul USR PLUS.

Precizăm că deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu este membru în Comisia de Sănătate și unul dintre susținătorii principali ai lui Vlad Voiculescu.

Cu toate acestea, Emanuel Ungureanu este unul dintre principalii critici ai sistemului adoptat de Ministerul Sănătății și DSU – împărțirea spitalelor în COVID și non-COVID, acuzând că asta a dus la netratarea și chiar multor pacienți cu boli cronice.

De asemenea, Ungureanu a denunțat (chiar la DNA) fapte de corupție din pandemie săvârșite în perioada Nelu Tătaru – Ludovic Orban, inclusiv trimiterea de ”ajutoare” de proastă calitate și fără contracte de achiziție în Republica Moldova.

120
Tagurile:
PNL, Emanuel Ungureanu
Tematic
Scandalul ATI: PNL a refuzat un produs românesc pentru unul străin, cu probleme
Teodorovici: ”Cîțu, fii bărbat! Soluția e PNL să întoarcă armele împotriva lui Iohannis”
Un deputat PNL cere întoarcerea la valorile creștine românești

Загрузка...
Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei

Patrușev: Vestul ajută Ucraina la instruirea unor formațiuni diversioniste

0
(reînnoit 16:57 14.04.2021)
În Ucraina sunt create centre de instruire pentru activitățile diversioniste și de spionaj, cu sprijinul Occidentului, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Centre de instruire a unor formațiuni diversioniste și de spionaj, care ar putea fi pregătite pentru comiterea unor atentate în Rusia și altor state, sunt desfășurate în Ucraina cu susținerea Occidentului, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

“Cu susținerea sponsorilor din Occident, pe teritoriul Ucrainei sunt create centre de pregătire a unor formațiuni diversioniste și de spionaj. Nu este exclus că absolvenții acestor centre vor fi direcționați spre comiterea unor atentate, nu doar în Rusia, dar și pe teritoriul altor state”, a declarat Patrușev în cadrul unei ședințe la Sevastopol, dedicate problemelor de asigurare a securității naționale în Crimeea.

Potrivit lui, serviciile de securitate ale Ucrainei încearcă să organizeze acțiuni diversioniste și atentate teroriste în Crimeea, în primul rând, pe obiecte de infrastructură.

“Ascensiunea amenințărilor teroriste sunt determinate de politica agresivă și antirusă a Ucrainei, de tentativele de formare în peninsulă a unor celule ilegaliste ale unor organizații interzise și teroriste internaționale, precum Hizb ut-Tahrir al-Islami și Martorii lui Iehova”, a declarat Patrușev.

“Serviciile speciale și organizațiile extremiste desfășoară continuu acțiuni provocatoare la frontiera de stat, se întreprind tentative de a comite acțiuni diversionist-teroriste pe teritoriul Crimeei, în primul rând, pe obiecte de infrastructură”, a adăugat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.
0
Tagurile:
Ucraina, Terorism, Nikolai Patrușev, Rusia
Tematic
FSB a prevenit un atentat terorist în regiunea Tver
FSB a dejucat un atentat terorist în Crimeea
Un naționalist ucrainean, reținut de FSB în Rusia. Planifica un atentat la o moschee
Zaharova a criticat CNN pentru că a prezentat tancurile ucrainene drept rusești
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Putin a îndemnat FSB să curme acțiunile care servesc intereselor străine
Ucraina desfășoară exerciții militare la scară largă în apropierea Crimeei

Загрузка...