Sebastian Ghiță

Azil politic pentru Ghiță - există toate motivele

1439
Sebastian Ghiță are toate șansele să demareze procedura obținerii azilului politic în Serbia, fapt care ar pune pe jar multe personaje importante din România

BUCUREȘTI, 15 aprilie — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum afirmam într-un articol anterior, Sebastian Ghiță, despre care se cunoaște că a fost capturat de poliția sârbă având asupra sa acte false de cetățean sloven, ar putea cere azil politic în Serbia. Trebuie luate în calcul mai multe elemente.

Primul ar fi motivația fostului deputat — iar aici Sebastian Ghiță și-a pregătit cu minuțiozitate argumentația. Este vorba de materialele video difuzate de principalele televiziuni de știri au generat nu doar reacții în mass media, dar au avut ecouri puternice în suprastructura statului. Lideri de partid au preluat mesajul, l-au dezbătut în comisii parlamentare, ba chiar s-a propus ca acuzațiile fugarului să fie baza unor anchete parlamentare și în serviciile secrete. Confirmarea cea mai importantă a venit chiar de la servicii, șeful militar al celui mai important serviciu de informații demisionând, chiar dacă, în prealabil, o anchetă internă, ocultată publicului, în găsise nevinovat de acuzațiile aduse de Ghiță.

Toate acestea conturează veridicitatea celor spuse de Ghiță: deputatul dezvăluie meandrele obscure, profund nedemocratice ale unui sistem (sau ale "Sistemului"), iar acesta încearcă să îl oprească, să îl încarcereze făcându-l să tacă, sau chiar să îl distrugă.

Pe de altă parte, Ghiță a vorbit de prezența la întâlnirile sistemului a rezidentului CIA la București; de asemenea, Ghiță este cel care, în recenta campanie electorală, a atacat vehement mașinațiunile miliardarului George Soros și ale atotputernicei sale rețele sale din România. Cu alte cuvinte, Sebastian Ghiță a atacat cele două componente fundamentale ale expansiunii oculte a imperialismului (american), după cum susțin diverși teoreticieni conspiraționaționiști — dar și multe partide eurosceptice.

Nu este de omis aportul presei, ca portavoce a opiniei publice; una dintre cele mai puternice televiziuni, RTV, la care se mai adaugă alte televiziuni, printre care Antena 3, difuzează și susțin acuzațiile lui Ghiță. Aceste demersuri vor continua, probabil, de unde rezultă că Ghiță este susținut și de opinia publică, prin presă. Fuga lui Ghiță devine, prin gura presei și a politicienilor, perfect justificată — "Ghiță spune adevărul, dar forțele obscure care conduc România vor să îl distrugă".

Cu siguranță omul de afaceri are avocați suficient de mulți și de buni care să adune toate aceste motive și să redacteze concluzii serioase pentru a obține un eventual azil politic. De remarcat că fie și numai acțiunea admisă și procedura începută de instanțele sârbe poate dura multe luni.

O altă problemă se pune din: cine este în spatele sistemului care l-ar face pe Ghiță să ceară sprijinul Serbiei și nu al altei țări, să zicem Rusia, precum Snowden?

Serbia este o țară care are vederi pro-europene, dar respinge, din motive întemeiate, asocierea în NATO. De asemenea, Soros nu are actanți semnificativi la Belgrad. Dar, în primul rând, Belgradul nu este Moscova, astfel încât cei care i-au susținut acuzațiile și tezele în țară nu trebuie să se dea înapoi cu strigătul "Rușii, rușii!". În afară de asta, Ghiță, ca om care a lucrat cu serviciile, știe că nu e bine să te dai pe mâna unui imperiu, fiindcă oricând există interese majore care te pot transforma într-o marfă.

O ultimă chestiune — care sunt resorturile pe care s-ar putea baza Ghiță în ipoteza că ar solicita azil politic în Serbia?

În primul rând, Serbia e o țară semnatară a Convenției de la Paris din 1957, ori pe aceasta se bazează în primul rând cererea de extrădare formulată de organele legii din România, plus pe câteva protocoale adiționale. Serbia are propriile nemulțumiri față de reacțiile Europei la problema kosovară, inclusiv România are o atitudine ambiguă, iar cereri de extrădare trimise de Belgrad în țări UE sunt tergiversate — am menționat exemplu unui fost premier kosovar.

Apoi, nu este deloc de neglijat este legătura dintre cercurile de apropiați ale lui Sebastian Ghiță cu cei care au asigurat furnizarea de combustibil în Serbia, în perioada embargoului impus Belgradului. În Serbia, relaționarea a fost multiplă, în sensul că de asta s-au ocupat atât oficialitățile, cât și puternicele clanuri sârbe, cu exponente paramilitare, cum a fost de exemplu Clanul "Zemun", cea mai importantă grupare interlopă balcanică, condus de celebrul Arkan, mai apoi de "Legija", liderii celor mai periculoase grupări paramilitare sârbe, "Tigrii lui Arkan", apoi "Beretele roșii". Influența celor care au făcut legea în Serbia în perioada războaielor iugoslave și contra NATO este încă suficient de mare.

În fine, se vorbește de legătura de prietenie dintre noul președinte sârb Aleksandar Vucic și Victor Ponta. Având în vedere că între Ponta și Ghiță există o strânsă legătură, sigur că există posibilitatea unor speculații pe această direcție.

De asemenea, Sebastian Ghiță, unul dintre cei mai importanți finanțatori și susținători ai baschetului românesc a avut și are legături cu omologii săi sârbi, Serbia fiind cea mai mare pepinieră de talente baschetbalistice din Europa.

Concluzia este că Sebastian Ghiță are toate șansele să demareze procedura obținerii azilului politic în Serbia, fapt care ar pune pe jar multe personaje importante din România. În plus, Serbia este suficient de aproape pentru ca Ghiță să aibă permanent contact cu afacerile, dar și cu surse de informații, dar și de cei care îi difuzează mesajele.

Se mai pune o singură întrebare: de ce nu a făcut asta el asta de la început și s-a jucat cu acte false? Oare așa să fie? Poate că vom afla zilele următoare. În orice caz, e interesant cum de două surse care au legături cu serviciile și cu zona atlantistă, mă refer la un "investigator" de la "Cațavencii" și un așa-zis analist militar, au anunțat că Ghiță s-ar afla în Serbia aparent… înainte ca el să ajungă acolo. Se tem oare unii de ce va spune Ghiță sub protecția altor servicii?

1439
Tagurile:
Belgrad, Azil politic, Sebastian Ghiță, NATO, RTV, Antena 3, CIA, Serbia, România
Tematic
Ghiță vrea să-i elimine pe sorosişti, la fel ca Erdogan pe puciști
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae dezvăluirea zilei, din interiorul Sistemului!

742
“Priviți cu atenție și îi veți descoperi cu ușurință”: senatorul scoate la iveală un mecanism creat de Sistem, cu componente diverse, aparent opuse ca mesaj – dar cu multe puncte comune

BUCUREȘTI, 2 dec – Sputnik. Rămas în topul preferințelor unui anumit electorat, Șerban Nicolae este un om care știe multe… chiar din interiorul Sistemului.

Să nu uităm că senatorul a fost liderului grupului PSD, a condus Comisia Juridică, comisii speciale – dar a fost și ministru. Dar, poate mai important, a fost consilier prezidențial.

În afară de asta, senatorul a fost unul dintre cei care s-au luptat ca „Statul paralel” să nu devină stăpânul… statului – și nici ca străinătatea să pună mâna pe România, printr-o preluare „ostilă”.

A eșuat senatorul în această bătălie? A eșuat… România? Vom vedea, inclusiv prin încercarea de duminică, 6 iunie.

Până atunci, în baza vastei sale cunoașteri, senatorul Șerban Nicolae publică o dezvăluire remarcabilă despre „PĂPUȘARII SISTEMULUI ȘI MARIONETELE LOR ANTI-SISTEM”.

Veți afla lucruri noi! ”Noii securiști, ticăloși și trădători, scuipă pe jurământul depus și pe haina militară și se preocupă doar de stomacul personal”, începe în forță Șerban Nicolae, subliniind că ”la adăpostul anonimatului "profesional", intervin în economie, în presă și în politică”.

”Au creat două cooperative politice, aparent opuse, dar pe care le trădează lipsa de imaginație și de inteligență a autorilor - unii se pretind europeni, internaționaliști, progresiști și globaliști, alții se dau creștini, tradiționaliști, naționaliști și suveraniști”, scrie senatorul.

Dar, punctează Șerban Nicolae, „Sursa fiind aceeași, trăsăturile comune sunt multe”.

De exemplu, ambele grupări ”sunt alcătuite din persoane cu pregătire profesională cețoasă sau chiar lipsă, fără o ocupație vizibilă și legitimă, agresivi și vocali dar fără consistență în idei, fără coerență și fără soluții”.

Sau, ambele grupări ”dispun de resurse materiale și financiare aproape nelimitate”. Sau, atât  unii, cât și ceilalți ”au un trecut legat de finanțări consistente din rețeaua Soros și sunt protestatarii de serviciu, indiferent de temă”.

De asemenea, printre ei sunt ”Adulatori fervenți și "pupători" de Băsescu-Petrov, Macovei și alții ca ei”.

”Se declară anti-sistem doar pentru că aproape tot ceea ce fac e ilegal – dar niciodată nu sunt sancționați, în ciuda ilegalităților flagrante”, scrie Șerban Nicolae, arătând că respectivii ”își fac un titlu de glorie din faptele ilicite și din lipsa ori blândețea sancțiunilor și pretind că asta înseamnă inteligență și creativitate”.

Tot aceștia mint și fură, dar ”dau permanent vina pe ceilalți și chiar devin agresivi când li se cere socoteală”.

În fine, senatorul dezvăluie dă aceste figuri, ”deși acționează de ani buni în spațiul public, se pretind de fiecare dată a fi "oamenii noi" în politică, imaculații care cer "o șansă pentru schimbare" și confiscă toate temele populiste”. Șerban Nicolae îi cataloghează pe aceștia ca fiind ”cei mai ticăloși” și invită lumea să privească atent ”și îi veți descoperi cu ușurință”.

Dar, mai mult, ”Sistemul și-a creat propriile marionete anti-sistem”, spune Șerban Nicolae. ”Unii resping Biblia și atacă bisericile și preoții, ceilalți își fac, în public, semnul Crucii cu gesturi largi, teatrale și superficiale”.

”Unii sunt clienții  chermezelor din ambasade și beneficiarii exclusivi ai "burselor de studii" pe la instituțiile UE, ceilalți se înfășoară în Tricolor și se împopoțonează ridicol și ostentativ cu simboluri naționale”, dezvăluie senatorul.

Concluzia dezvăluirii lui Șerban Nicolae? ”Nu votați marionete! Nu votați hoți și mincinoși!”.

742
Tagurile:
Șerban Nicolae
Tematic
Șerban Nicolae, observații incendiare legate de SUA
Șerban Nicolae, victorie! Ar putea amâna alegerile
Știind adevărul din interior, Șerban Nicolae demască jocul!

Загрузка...
Alegeri locale în România, poster cu Nicușor Dan

Ultima oră: Nicușor Dan, schimbare radicală TRĂDARE?!

508
(reînnoit 15:25 02.12.2020)
Primarul Capitalei face anunțul momentului – și aruncă în aer opinia electoratului care l-a susținut în politică!

BUCUREȘTI, 2 Dec – Sputnik. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut acum puțin timp un anunț care aruncă în aer scena politică! Fondatorul USR anunță că va vota PNL, dar nu numai atât – el desființează, practic, USR!
”Opțiunea mea pentru votul de duminică este Partidul Național Liberal”, a spus Nicușor Dan, cerând electoratului să iasă în număr cât mai mare la vot.

Argumentele sunt din categoria ”un guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment” – dar și faptul că USR este, de fapt, un ”experiment”!

”Chiar dacă sunt fondatorul USR-ului, consider cu toată onestitatea că PNL este varianta cea mai bună pentru România astăzi”, a subliniat Nicușor Dan, arătând că liberalii au cel mai bun program de guvernare – și el trebuie aplicat, pentru că avem de cheltuit 80 de miliarde bani europeni.

Au urmat și laude la adresa lui Orban și Iohannis: ”PNL a negociat această finanțare europeană și este partidul care a îndeplinit mecanismele de implementare, PNL are cea mai bună variantă de premier, Ludovic Orban”.

Desigur, este același Orban despre care, acum câțiva ani, același Nicușor Dan spunea că primește genți cu bani!

Acum însă, Nicușor Dan a mărturisit - ”Nu vreau să spun mai multe despre USR și nu vreau să intru în polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale”.

”Însă, noi decidem acum viitorul României pentru următorii 4 ani - e o chestiune extrem de serioasă”, spune primarul. ”De aceea, consider că este un act de responsabilitate să vin în fața dumneavoastră, să-mi exprim și opțiunea și mai ales argumentele care stau la baza ei”.
508
Tagurile:
București, Nicușor Dan
Tematic
Cât vor mai fi închise școlile în București - Nicușor Dan
Nicușor Dan s-a compromis total! Cea mai stupidă decizie!
Alfred Bulai: “Nicușor e un pion, rezultatul unui CARCALETE”

Загрузка...

Austria: restricţii relaxate de Crăciun, ţara se redeschise

889
(reînnoit 20:25 02.12.2020)
Pârtiile de schi vor funcţiona în Austria începând cu Ajunul Crăciunului, iar școlile primare și magazinele se vor redeschide de luni, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, țara urmând să relaxeze restricţiile împotriva coronavirusului.

BUCUREŞTI, 2 dec – Sputnik. Totuşi, va fi impusă carantina de 10 zile persoanelor care intră în Austria din țări unde au fost peste 100 de cazuri de Covid-19 la 100.000 în ultimele două săptămâni, restricţia aplicându-se schiorilor care vin din ţările vecine Italia și Germania.

Kurz a declarat miercuri că noile măsuri sunt menite să reducă numărul infectărilor până pe 23 decembrie, pentru a permite populaţiei adunări de până la 10 persoane din gospodării diferite în perioada 24-26 decembrie și pe 31 decembrie, potrivit RT. 

Totuşi, Kurz a adăugat că se așteaptă la o creștere a cazurilor după perioada sărbătorilor. Anunțul cancelarului că pârtiile de schi se vor redeschide din 24 decembrie este important, având în vedere cele 2.000 de teleschiuri din Austria, care susțin o industrie a sporturilor de iarnă în valoare de 15 miliarde de euro.

Pe de altă parte, hotelurile și restaurantele vor rămâne închise până pe 7 ianuarie, în timp ce va fi reintrodusă restricţia ieşirii din casă între 20:00 la 06:00.

Noile restricţii mai puțin severe, care înlocuiesc măsurile mai stricte din ultimele două săptămâni, permit întâlnirea între două gospodării. Bibliotecile, muzeele și serviciile personale, cum ar fi frizeriile, se vor redeschide.

„În perspectivă, vom reveni la normal la vară, dar mai sunt șase luni până atunci”, a adăugat Kurz, spunând că acest lucru ar fi posibil doar cu restricții și teste în masă.

În ultimele 24 de ore, Austria a raportat alte 3.972 de cazuri de Covid-19 şi 121 de decese, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

889
Tagurile:
Austria
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Cum aplică Austria planul de testare în masă al populației
Fotbal: Austria-România se duelează în această seară - formula lui Rădoi
Austria a anunțat al doilea val de coronavirus
Austria intervine în conflictul dintre Erdogan și Macron
FOTBAL: Meciul România - Austria -doi jucători indisponibili
Austria trece la testarea în masă pe model slovac

Загрузка...