NATO

Pe lângă țintă nucleară, România devine o bază de spionaj

906
(reînnoit 17:18 12.04.2017)
România devine parte într-un conflict informațional al superputerilor, e previzibil un referendum pentru aprobarea subordonării totale a deciziei strategice față de NATO

BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik. România a devenit cel mai important avanpost al NATO în estul Europei.

Avioane britanice și canadiene, trupe, tancuri și, mai ales, baza de rachete de la Deveselul. În luna iunie în România se va desfășura cel mai important exercițiu NATO, la care vor participa 25.000 de militari din 11 țări. Toate acestea pentru a contracara "pericolele" care ar amenința Alianța la granița est europeană. România este cel mai apropiat teritoriu european NATO de Crimeea, unde se află cea mai importantă bază militară rusă din zona Mării Negre.

Este interesant cum aceste masări de arme și trupe, dar și exercițiile militare, manevrele zilnice pe teritoriul și în spațiul aerian al României nu au fost niciodată supuse unei aprobări publice, prin referendum. De fapt, acest aspect nu este neglijat de NATO, ci se consideră că nu este de ajuns de bine pregătit, rezultatele unui referendum putând fi nedorite. Cu toată propaganda aberantă referitoare la pericolul rus, cu toată reclama deșanțată a "beneficiilor prezenței trupelor NATO", ei bine se pare că ideea transformării României într-un avanpost militar la dispoziția militarismului atlantist nu este o idee suficient de agreată. Ca atare, NATO a decis să ia măsuri.

Odată cu menționatul exercițiu militar, în România va fi deschis un centru e contraspionaj al NATO — un "NATO Counterintelligence Unit". În acest sens președintele Iohannis a trimis Parlamentului o scrisoare prin care solicită aprobarea înființării Detașamentului de Contrainformații, care își va desfășura activitatea pe lângă Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud Est din Capitală. Acest centru ar urma să acționeze contra "amenințărilor raportate", și să susțină structurile NATO contra spionajului și sabotajului "forțelor ostile". De altfel, într-o declarație făcută luna trecută, ambasadorul SUA, E.S. Hans Klemm, "menționa intențiile ostile ale unor țări vecine".

"Detașamentul pentru Contrainformații al Comandamentului Aliat ((ACCI Bucharest Detachement- BuDET) urmează să ofere sprijin, antrenament și educație în domeniul contrainformațiilor pentru acele forțe NATO din regiune și să desfășoare investigații de contrainformații în privința amenințărilor raportate, în parteneriat cu națiunea gazdă", se precizează biroul de presă al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE).

În România, tot apropiat de domeniul Intelligence NATO a înființat Unitatea de Integrare a Forţelor NATO (NATO Force Integration Unit — NFIU, condusă de colonel C. Ticulescu) şi Comandamentul Multinaţional de Divizie (general O. Uifăleanu).

În 2015, NATO anunța construirea în Polonia, la Cracovia, a unui "centru de competenţă şi de formare pentru contraspionaj şi combaterea terorismului", iar surse NATO declarau că "Înfiinţarea sa ar trebui să fie un semnal demonstrativ către Moscova". Conducerea acelui centru urmau să o asigure Polonia împreună cu Slovacia, în proiect fiind implicate și alte zece state, bineînțeles că și România.

De menționat că NATO are până în prezent câteva zeci de centre de excelenţă și formare la nivel mondial. Acestea sunt unități de Intelligence, create pentru a "contrabalansa" activitatea rusă, mai ales după alipirea Crimeei la Rusia, considerată de NATO drept o anexare ilegală.

Imediat după episodul de la Kiev și reacțiile din Crimeea și Donbass, starea dintre cele două state a revenit la nivelul din timpul "războiului rece". SUA și NATO au expulzat personal diplomatic rus din Bruxelles și au întocmit "liste negre" cu interdicții pentru personalități din Federația Rusă.

Conform presei alternative, în toate țările NATO a crescut nivelul interceptărilor și supravegherii convorbirilor și a activității internautice, unele dintre aceste acțiuni ajungând în presă, fiind vorba de personalități din conducerea unor state. Cu toate acestea, principalul obiectiv declarat, "combaterea terorismului", nu a fost îndeplinit, dimpotrivă, se înregistrează tot mai multe asemenea acte.

Este de așteptat ca în urma deschiderii BuDet (coincidență, în rusă s-ar traduce prin "va fi", cu sensul "va reuși") să se intensifice supravegherea electronică, mai ales a site-urilor, blogurilor și a celor care manifestă o anumită independență față de atitudinea NATO. Ținta este modificarea opiniei publice în sensul acceptării cvasi-totale a activității SUA (NATO) în România, atitudine care se manifestă deja la nivelul suprastructurii politice. În momentul în care se va atinge o cotă de convingere suficientă, este previzibil un referendum pentru aprobarea subordonării totale a deciziei strategice, militare și chiar diplomatice române față de NATO.

O mențiune se cuvinte și atitudinii unor militari în rezervă, care își manifestă opoziția față de diminuarea exagerată a ramatei române, dar și a prezenței acesteia pe teatre de război din puncte fierbinți ale lumii.

Totodată, prin acest centru, România se transformă într-un centru de spionaj în zonă, ținta fiind "activitatea de spionaj și sabotaj", evident din partea rusă. În acest fel, pe lângă definirea țării noastre ca o țintă pentru eventuale lovituri preventive în cazul unui conflict, România devine parte într-un conflict informațional al superputerilor. 

906
Tagurile:
Centru de spionaj, Țintă nucleară, CIA, România
Tematic
România acuzată la CEDO pentru găzduirea închisorilor secrete de tortură ale CIA
Adrian Năstase

Năstase vorbește de căderea Guvernului cu sprijinul lui Cîțu

245
Fostul premier Adrian Năstase cataloghează drept ”ingenios” un posibil plan al echipei lui Cîțu de a da jos Guvernul Cîțu pentru a renegocia pozițiile din Guvern

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Adrian Năstase își începe postarea făcând trimitere la atacurile la adresa președintelui PNL Ludovic Orban și care ar fi legate de faptul că acesta a cedat USR/PLUS trei ministere importante.

Năstase spune că echipa care îl sprijină pe Florin Cițu ar fi găsit modalitatea de a se reveni la masa negocierilor. Invocând surse apropiate de foștii membri PDL, Năstase descrie în postarea sa posibilitatea ca moțiunea de cenzură să fie votată, ”urmând ca noul premier (tot Cîțu) să angajeze noile negocieri pentru a oferi doar 1-2 portofolii, dintre cele mai puțin importante, USR Plus”.

Și fostul premier acordă un calificativ mai mult decât generos acestui plan, confirmând astfel posibilitatea ca el să aibă și loc. ”Ingenios!”, spune Năstase despre această posibilă mișcare a echipei Cîțu.

245
Tagurile:
cădere, România, Guvern, Florin Cîţu, Cristian Ghinea, Adrian Năstase
Tematic
Adrian Năstase, efect principal și secundar după vaccinare
Adrian Năstase demască ipocrizia lui Cioloș și Rareș Bogdan
Adrian Năstase îl face praf pe Iohannis, arătă cât de ridicol e președintele!

Загрузка...
Ludovic Orban

Ludovic Orban - declarații despre revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber

164
Președintele Camerei Deputaților spune că se va discuta revocarea din funcție a actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, căreia îi reproșează încălcarea Constituției și a legilor țării. Când vom avea un nou Avocat al Poporului.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Soarta actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, pare să fie una deja stabilită. Cel puțin, asta reiese din declarațiile făcute de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a vorbit despre revocarea acesteia.

Liberalul spune că îi reproșează lui Weber încălcarea Constituției și a legilor țării.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a explicat că se va discuta revocarea din funcție a Renatei Weber și că, după ședința birourilor permanente reunite, comisiile juridice se vor întâlni pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti până la ora de începe a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare.

Întrebat dacă va pune în această sesiune parlamentară un nou Avocat al Poporului, Ludovic Orban a dat asigurări că da.

”Vom face acest lucru”, a declarat Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta a dat asigurări că va face publică noua decizie privind noul Avocat al Poporului.

Precizăm că ieri, 15 iunie 2021, în plenul reunit, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins rapoartele de activitate privind Avocatul Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus că astăzi, 16 iunie 2021, a decis împreună cu președintele Senatului, Anca Dragu, să convoace birourile permanente reunite pentru a stabili o reuniune de plen.

”La această reuniune de plen, dacă sunt îndeplinite condiţiile procedurale, vom dezbate şi cererea de revocare a Avocatului Poporului. De asemenea, va trebui să găsim o soluţie şi la CNA. Votul de astăzi va fi o fundamentare pentru cererea de revocare a Avocatului Poporului”, a spus preşedintele Camerei.

La rândul său, Avocatul Poporului susține că respingerea, de către Parlament a rapoartelor de activitate pentru anii 2018, 2019 și 2020 ale instituției încalcă dispozițiile constituționale și legale.

 

164
Tagurile:
avocatul poporului, Revocare, Renate Weber, Ludovic Orban

Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Certificatul digital european Covid 19 a fost lansat în Belgia

0
Certificatul de călătorie Covid-19 a fost lansat în Belgia, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un anunț în acest sens.

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Europene și-a prezentat în fața presei propriul certificat digital Covid, anunțând că Belgia a lansat acest sistem începând de astăzi, dar că toate statele UE îl vor avea implementat de la 1 iulie.

Documentul va conține fie date privind starea de vaccinare Covid a unei persoane, sau un test PCR negativ, fie confirmarea că persoana s-a vindecat recent de coronavirus. Certificatul va avea format hârtie sau pe smartphone.

Certificatul digital COVID la nivelul UE va fi utilizat timp de 12 luni,

Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile europene într-un timp record de 62 de zile.

Certificatul digital COVID al UE nu împiedică libera circulație la nivel european, iar persoanele care nu sunt vaccinate au voie să călătorească, a arătat Comisia Europeană.

0
Tagurile:
Certificat de vaccinare

Загрузка...