Conferință de presă susținută de Premierii Pavel Filip și Sorin Grindeanu

Grindeanu: Când va trece România la moneda euro

126
(reînnoit 10:20 11.04.2017)
Premierul român Sorin Grindeanu a participat luni la reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea României la moneda euro, iar premierul a declarat că acest lucru se va face după ce veniturile obținute de români vor fi aproape de cele ale cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

BUCURESTI, 11 apr — Sputnik. Premierul Sorin Grindeanu speră ca veniturile românilor să ajungă la nivelul veniturilor cetățenilor din Occident pentru ca România să treacă la euro, relatează psnews.ro.

Acesta a participat luni la reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea României la moneda euro.

„Să ne asigurăm că această convergență monetară se face în paralel și cu convergența veniturilor. Trecerea la euro se poate face numai după ce, credem noi, și veniturile românilor vor fi aproape de cele din alte state membre ale Uniunii Europene", a declarat Grindeanu.

Prim-ministrul a ținut să precizeze că Europa traversează o perioadă cu numeroase dezbateri privind viitorul comunității europene. În opinia premierului, acestea trebuie văzute drept o oportunitate și nu un obstacol. Grindeanu susține că statele din UE trebuie sa meargă în aceeași direcție, si nu în mai multe ritmuri.

Reuniunea a avut loc la Palatul Victoria. Au fost prezenți guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, dar și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, și cel al Economiei, Mihai Tudose.

126
Tagurile:
Uniunea Europeanu, Palatul Victoria, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Europa

Загрузка...