Victor Ponta

Victor Ponta confirmă intențiile naționaliste

482
"De ce alții pot și la noi nu se poate niciodată? Trump spune de acum înainte va fi doar America pe primul loc, Serbia a votat un Președinte care pune Serbia pe primul loc

BUCUREȘTI, 5 apr — Sputnik. Printr-un text publicat acum câteva ore, Victor Ponta își exprimă acordul pentru șefii de stat care pun țara lor pe primul loc, chiar în dauna altor state sau a alianțelor din care fac parte. Acest text, curajos pentru perioada și poziția actuală a autorului, confirmă apropierea lui Ponta de zona națională.

"Donald Trump spune "Nu sunt președintele Lumii — sunt Președintele SUA, și de acum înainte va fi doar America pe primul loc", în citează Ponta pe "liderul lumii libere". "Poate că e populist, poate că greșește, poate că dacă chiar face ce spune o să ne afecteze direct și pe noi românii, o să vedem — dar dacă aș fi american m-aș bucura să aud de la Președintele meu acest lucru!", comentează fostul premier, exprimând astfel deschis suportul pentru ideile lui Trump.

Victor Ponta respinge ideea conform căreia România, fiind o țară mai mică și puțin influentă decât SUA, nu își poate permite să adopte o asemenea atitudine pro-națională- sau a interesului național.

"Un bun prieten îmi spunea "ei sunt America și își permit, noi suntem prea mici, nu avem cum"! Și eu l-am contrazis arătându-i că vecinii noștri din Serbia (cu o populație, putere economică, PIB ș.a.m.d. mult mai mici decât noi) tocmai au votat duminica trecută un Președinte care și în vorbe și în fapte pune Serbia pe primul loc. Ca să nu vă dau iar exemplul Cehiei, Solvaciei, Ungariei și chiar Bulgaria!"

Evident, exemplul Serbiei îl apropie și mai mult pe Ponta de zona naționalistă, președintele sârb Aleksandar Vucic fiind la bază un radical naționalist, la ora actuală având o politică de apropiere de Uniunea Europeană, dar în condițiile menținerii pe primul loc a intereselor Serbiei, precum și întărirea relațiilor cu partenerul tradițional, Rusia. Aceleași politici le au și celelalte țări menționate de Ponta în postarea sa.

Concluzia lui Victor Ponta vine de la sine — "De ce alții pot și la noi nu se poate niciodată?".

482
Tagurile:
Donald Trump, Victor Ponta, România, SUA
Tematic
Victor Ponta, despre Iohannis, Putin și spălații pe creier

Загрузка...