Elena Udrea

DNA: pedeapsă maximă pentru Elena Udrea. Vezi câţi ani de închisoare

412
(reînnoit 13:24 13.03.2017)
Judecătorii de la Înalta Curte urmează să dea azi un verdict în dosarul Gala Bute, procurorii DNA cerând o pedeapsă spre limita maximă pentru Elena Udrea, aproape 21 de ani de închisoare.

BUCUREŞTI, 13 mar — Sputnik. Abuz în serviciu, folosirea de date false şi luare de mită pentru obţinerea de fonduri europene sunt acuzaţiile aduse Elenei Udrea de procurori DNA, informează Realitatea.

Elena Udrea riscă ani grei de închisoare în dosarul "Gala Bute", procurorii DNA cerând 21 de ani de închisoare pentru fostul ministru al Turismului. Pedepsele maxime pentru abuzul în serviciu sunt de 7 ani, iar pentru luarea de mită pedepsele merg până la 10 ani.

"Se cere condamnarea, dar se cere şi achitarea, eu mă aştept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnări pe denunţuri mincinoase, neprobate timp de doi ani cu nimic în instanţă", a spus Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a mai spus că şi-a iertat demult denunţătorii şi că speră ca aceştia să fie achitaţi.

Elena Udrea consider că Kovesi şi Coldea au dorit să o scoată din lumea politică. Procesul a început pe 22 aprilie 2015 și a parcurs 40 de termene.

Pe 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

412
Tagurile:
abuzul în serviciu, corupție, Închisoare, DNA, Elena Udrea
Tematic
DNA cere încuviințarea arestării finului Elenei Udrea, deputat PMP

Загрузка...