Klaus Iohannis

Președintele, dator și fără casă - urmări grave

500
(reînnoit 17:05 22.02.2017)
Justiția română s-a pronunțat definitiv, anchetele presei sibiene s-au dovedit adevărate, păgubiții familiei Iohannis pot cere alte drepturi, poate începe o altă anchetă

BUCUREȘTI, 22 feb — Sputnik. Curtea de Apel Pitești a respins contestația în anulare formulată de familia Iohannis față de sentința Curții de Apel Brașov, care dăduse o hotărâre definitivă prin care președintele Klaus Iohannis pierdea casa din centrul Sibiului.

Această hotărâre pune capăt unui lung proces, început în 2001; prin prezenta hotărâre, familia președintelui este obligată să plătească cheltuielile, dar se pune problema restituirii către stat a banilor încasați de necuvenit timp de peste 15 ani, o sumă totală de peste 600.000 euro. În 2015, presa consemna chiar un mesaj al președintelui conform căruia acesta "va returna imediat banii de chirie".

"Dl Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții funciare nr. 9331 Sibiu în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. Dl Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi fără nici o îndoială va returna imediat sumele care i-au fost virate în bază contractului de închiriere începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Braşov", a precizat Administraţia Prezidenţială pentru HotNews.ro.

Este posibil și ca familia Baștea, care a intentat procesul, să solicite alte despăgubiri de la președintele Iohannis. Casa a fost închiriată chiar din 2001 băncii Reiffeisen, al cărei președinte pe România s-a remarcat prin prezența la manifestațiile antiguvernamentale.

Implicațiile ulterioare ar putea însemna și o verificare a cumpărării de către familia președintelui, printr-un act declarat azi definitiv ilegale, a unui imobil din orașul condus. Din 2000, chiar de Klaus Iohannis. În acest sens, presa, mai ales publicația sibiană "Justițiarul", condusă de Marius Albin Marinescu, și "Evenimentul zilei" condus de Dan Andronic, au publicat anchete în care acuzau preluarea și cumpărarea abuzivă de case de către Ioahannis.

500
Tagurile:
deciziei civile, presa, închiriată, Casa, hotărârea justiţiei, imobil, contestația în anulare, Curtea de Apel Pitești, Curtea de Apel Braşov, Dan Andronic, Klaus Iohannis
Tematic
Academician, către Iohannis: "Justiția a reabilitat nazismul"
Adrian Năstase

Năstase vorbește de căderea Guvernului cu sprijinul lui Cîțu

223
Fostul premier Adrian Năstase cataloghează drept ”ingenios” un posibil plan al echipei lui Cîțu de a da jos Guvernul Cîțu pentru a renegocia pozițiile din Guvern

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Adrian Năstase își începe postarea făcând trimitere la atacurile la adresa președintelui PNL Ludovic Orban și care ar fi legate de faptul că acesta a cedat USR/PLUS trei ministere importante.

Năstase spune că echipa care îl sprijină pe Florin Cițu ar fi găsit modalitatea de a se reveni la masa negocierilor. Invocând surse apropiate de foștii membri PDL, Năstase descrie în postarea sa posibilitatea ca moțiunea de cenzură să fie votată, ”urmând ca noul premier (tot Cîțu) să angajeze noile negocieri pentru a oferi doar 1-2 portofolii, dintre cele mai puțin importante, USR Plus”.

Și fostul premier acordă un calificativ mai mult decât generos acestui plan, confirmând astfel posibilitatea ca el să aibă și loc. ”Ingenios!”, spune Năstase despre această posibilă mișcare a echipei Cîțu.

223
Tagurile:
cădere, România, Guvern, Florin Cîţu, Cristian Ghinea, Adrian Năstase
Tematic
Adrian Năstase, efect principal și secundar după vaccinare
Adrian Năstase demască ipocrizia lui Cioloș și Rareș Bogdan
Adrian Năstase îl face praf pe Iohannis, arătă cât de ridicol e președintele!

Загрузка...
Ludovic Orban

Ludovic Orban - declarații despre revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber

157
Președintele Camerei Deputaților spune că se va discuta revocarea din funcție a actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, căreia îi reproșează încălcarea Constituției și a legilor țării. Când vom avea un nou Avocat al Poporului.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Soarta actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, pare să fie una deja stabilită. Cel puțin, asta reiese din declarațiile făcute de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a vorbit despre revocarea acesteia.

Liberalul spune că îi reproșează lui Weber încălcarea Constituției și a legilor țării.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților a explicat că se va discuta revocarea din funcție a Renatei Weber și că, după ședința birourilor permanente reunite, comisiile juridice se vor întâlni pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti până la ora de începe a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare.

Întrebat dacă va pune în această sesiune parlamentară un nou Avocat al Poporului, Ludovic Orban a dat asigurări că da.

”Vom face acest lucru”, a declarat Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Acesta a dat asigurări că va face publică noua decizie privind noul Avocat al Poporului.

Precizăm că ieri, 15 iunie 2021, în plenul reunit, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins rapoartele de activitate privind Avocatul Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus că astăzi, 16 iunie 2021, a decis împreună cu președintele Senatului, Anca Dragu, să convoace birourile permanente reunite pentru a stabili o reuniune de plen.

”La această reuniune de plen, dacă sunt îndeplinite condiţiile procedurale, vom dezbate şi cererea de revocare a Avocatului Poporului. De asemenea, va trebui să găsim o soluţie şi la CNA. Votul de astăzi va fi o fundamentare pentru cererea de revocare a Avocatului Poporului”, a spus preşedintele Camerei.

La rândul său, Avocatul Poporului susține că respingerea, de către Parlament a rapoartelor de activitate pentru anii 2018, 2019 și 2020 ale instituției încalcă dispozițiile constituționale și legale.

 

157
Tagurile:
avocatul poporului, Revocare, Renate Weber, Ludovic Orban

Загрузка...
Summitul Vladimir Putin - Joe Biden

VIDEO LIVE: Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu Biden

0
(reînnoit 13:38 16.06.2021)
Președintele rus Vladimir Putin a ajuns la Geneva pentru discuții cu liderul american Joe Biden. Avionul acestuia a decolat în această dimineață de la Soci.

Locul primei întâlniri dintre Putin și Baden a fost ales în vila La Grange din Geneva.

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA >>>

Anterior, Kremlinul a menționat că negocierile vor consta în trei părți: una în format restrâns și două în format lărgit, cu o pauză pentru ceai și cafea. Cu o zi înainte, o sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat pentru RIA Novosti că summitul este programat pentru 4 ore și 45 de minute.

Din delegația rusă fac parte consilierul prezidențial Iuri Ușakov, ministrul de Externe Serghei Lavrov, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, ambasadorul Federației Ruse în Statele Unite, Anatoli Antonov, șeful Statului Major General al Forțelor Armate RF Valery Gerasimov și viceministrul de Externe Serghei Riabkov.

Kremlinul a vorbit despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden >>>

De asemenea, sunt invitați șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și trimisul special prezidențial pentru Siria, Alexander Lavrentiev.

Summitul este primul după anul 2018 în care Putin a purtat discuții la Helsinki cu predecesorul lui Biden în funcția de președinte al Statelor Unite, Donald Trump.

0

Загрузка...