Sergey Lavrov

Serghei Lavrov: acțiunile NATO în România au caracter destabilizator

684
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că acțiunile NATO la granița cu Rusia, în special în România şi Bulgaria, au un caracter provocator și destabilizator pentru regiune.

BUCUREŞTI, 10 feb — Sputnik. Acțiunile NATO la granița cu Rusia au un caracter provocator și destabilizator, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit Sputnik International.

Printre acţiunile NATO cu caracter destabilizator se numără cele din Polonia şi statele baltice, dar mai ales cele din România şi Bulgaria.

"Activitățile curente ale alianței în regiunile adiacente frontierelor rusești sunt cu siguranță provocatoare și destabilizatoare. Printre acestea se numără desfășurarea unor unități militare suplimentare în Polonia și statele baltice, și au existat deja discuții cu privire la posibilitatea desfăşurării unităţilor NATO în alte țări din Europa de Est, în special în Bulgaria și România", a declarat Serhei Lavrov ziarului Izvestiya.

El a adăugat că punerea în aplicare a planurilor naționale de modernizare militară de către fiecare stat în parte, construirea de noi infrastructuri militare precum și creșterea semnificativă a exercițiilor NATO în apropierea frontierelor ruse sunt văzute ca atare.

Lavrov a declarat, de asemenea, că Rusia veghează îndeaproape evenimentele militare și politice din Europa și speră la de escaladarea situaţiei tensionante.

"Noi monitorizăm îndeaproape situația militar-politică actuală și de perspectivă în Europa. Vom creiona o abordare cuprinzătoare care vizează securizarea frontierelor noastre și a intereselor naționale ale Rusiei", a spus el.

Lavrov a mai precizat că Rusia îşi va acomoda răspunsul la riscurile emergente, și în consecință va lua măsuri pentru neutralizarea potențialelor amenințări.

"Rusia este o țară pașnică. Dar pacea noastră se bazează pe capacitatea de a asigura securitatea țării în orice situație. Vom continua să susținem o cât mai rapidă de escaladare a situației militar-politice din Europa", a adăugat el.

Lavrov l-a salutat pe Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, pentru că acesta a admis recent că Rusia nu prezintă o amenințare.

684
Tagurile:
situația militar-politică, riscuri emergente, state baltice, NATO, Serhei Lavrov, Polonia, Europa, Europa de Est, Rusia, Bulgaria, România
Tematic
MAE sfidează Moscova: sistemul antirachetă de la Deveselu este defensiv

Загрузка...