Sorin Grindeanu

Guvernul PSD şi-a prezentat bugetul pe 2017. Creşteri în domeniul public-privat

114
(reînnoit 14:58 06.02.2017)
Partidul Social Democrat a alocat pentru chletuielile privind investiţiile 4,8% din PIB, în crestere cu 0,9 % faţă de bugetul pe anul 2016, alocările bugetare crescând pentru mai multe ministere.

BUCUREŞTI, 6 feb — Sputnik. Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, în cadrul şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor, că au crescut semnificativ bugetele pentru unele ministere.

Astfel, pentru Apărare s-a alocat 2% din PIB, 16,3 miliarde lei, cu 52 % mai mult faţă de anul 2016. Ministerul Sănătăţii are o creştere bugetară de 18%, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate are o creştere de 10,3%.

Bugetul alocat Ministerului Agriculturii are o creştere de 83,2% faţă de anul precedent. Ministerul Transporturilor are o creştere bugetară de 60,5%.

"Personalul plătit din fondurile publice sau administraţiile publice locale beneficiază de la 1 februarie 2017 de o creştere de 20%. Creşteri cu 50% a cuantumului brut al salariilor personalului din instituţiile publice", a declarat premierul Grindeanu.

Pensia minimă se majorează de la 1 martie de la 400 de lei la 520 lei. De la 1 iulie 2017 punctul de pensie va creşte cu 9%. Studenţii înmatriculaţi la zi în instituţiile de învăţământ superior beneficiază de bilete gratuite la transportul intern feroviar.

Cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse şi protecţia socială a studenţilor s-a stabilit la 201 lei pe lună. De asemenea, vor fi scutite de impozit pensiile mai mici sau legale cu 2000 de lei.

"Construcţia bugetară are o nouă viziune şi noi priorităţi", a precizat Grindeanu.

Investiţiile publice în infrastructură, prin mecanisme moderne de finanţare care să atragă şi investiţii private reprezintă o prioritate, conform cabinetului Grindeanu. Fondul Suveran de Investiţii este necesar, iar reducerea taxelor s-a concretizat prin eliminarea a 102 taxe.

114
Tagurile:
bilete de transport, protecţia socială, transportul intern feroviar, bilete gratuite, Guvernul, Camera Deputaților, Sorin Grindeanu
Tematic
Economist: Multinaționalele sunt interesate de acțiuni contra guvernului
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

245
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

245
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

181
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

181
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia

0
Fanii suedezi celebrează la Stockholm victoria asupra echipei Poloniei cu scorul 3:2, în cadrul Euro 2020

Fanii selecționatei naționale a Suediei au întâmpinat cu mult entuziasm victoria în meciul cu echipa Poloniei, în cadrul Euro 2020.

Urmăriți imaginile video ale momentului.

0

Загрузка...