Klaus Iohannis

Iohannis legitimează dorințele străzii. Toate?

80
(reînnoit 21:49 04.02.2017)
Președinția și-a făcut publică poziția față de declarația din această seară a prim-ministrului Grindeanu

BUCUREȘTI, 4 feb, Sputnik. Președinția a reacţionat după declarația premierului Sorin Grindeanu în legătură cu ordonanţa de modificare a Codului Penal. Printr-un mesaj mai puțin obișnuit pentru instituție, Iohannis apreciază decizia lui Sorin Grindeanu ca pe "un pas important spre normalizare". Dar, continua președinția, "totodată, se face un pas important pentru a corecta situația creată". 

"Guvernul a greșit flagrant și guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o", a transmis purtătoarea de cuvânt a preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. "Oamenii care au protestat au avut cerințe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie să înțeleagă că cetățenii nu acceptă nimic mai puțin".

Nu putem să nu observăm în comunicat existența unor idei care ar necesita mai multe precizări, mai ales "cerințele" care ar fi "corecte și legitime", pentru că, așa cum s-a remarcat, la manifestații au fost foarte multe și diverse cereri ale participanților — începând cu demisia guvernului, continuând încarcerarea unor lideri PSD, dar și altele de acest fel.  

80
Tagurile:
Ordonanța de Urgență, Declaraţie, Guvern, Sorin Grindeanu, Klaus Iohannis
Тема:
Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)

Загрузка...