Liviu Dragnea

Dragnea: "Președintele e autorul moral al violențelor„

97
(reînnoit 10:53 11.04.2017)
Mașinărie de dezinformare ca la Revoluție, jandarmii să nu se lase intimidați de președinte, planurile sunt făcute în străinătate, SRI a trimis un SMS târziu, de nefolosit.

BUCUREȘTI, 2 feb — Sputnik. Așteptată cu maxim interes, declarația lui Liviu Dragnea după ședința Comitetului Executiv Național al PSD a fost extrem de cuprinzătoare, abordând atât temele zilei, cât și problema care îl vizează personal, legătura între Ordonanța pe justiție și dosarul său pe rol.

Dragnea a spus că în ședință s-a discutat despre situația politică actuală, subliniind că "PSD a câștigat alegerile corect, printr-un vot masiv", iar ulterior "a exercitat legitim puterea" prin intermediul Guvernului. Dragnea a declarat că Executivul beneficiază în continuare de sprijinul partidelor din coaliție.

"Guvernul și partidele sunt în continuare decise să exercite în mod legitim puterea și în continuare, iar orice încercare de subminare a autorității este o tentativă de destabilizare a ordinii de stat în România", a spus Liviu Dragnea.

Referindu-se la manifestații, Dragnea le-a cauționat prin "campania de minciună și dezinformare, aici citând-o pe Olguța Vasilescu — "dacă aș fi stat numai la tv, fără să mai uit pe decizia CCR și pe ce a propus Guvernul, aș fi ieșit și eu în stradă".

"Au mai fost momente când s-au folosit mașinării de dezinformare, ca la Revoluție, de exemplu. Respectăm opinia manifestanților, avem tot respectul pentru ei, rugămintea noastră față de acești oameni cinstiți și de bună credință este să se delimiteze de oamenii violenți", a declarat Dragnea.

Referitor la violențe, șeful PSD a spus că nu știe "în mintea bolnavă a cui a apărut acea idee" și speră ca MAI să afle cine "a gândit, a organizat, a plătit mișcările violente de azi noapte". Mai mult, Dragnea consideră că "Președintele e autorul moral al violențelor de azi noapte, poate a vrut să-i intimideze pe cei care au asigurat ordinea". Președintele PSD i-a felicitat pe jandarmi și pe cei din servicii, pe toți care și-au îndeplinit sarcinile și "să nu se lase intimidați nici măcar de președinte".

"Informările de la SRI au venit târziu, la ora 18, pe SMS, nu foloseau la nimic", a spus Dragnea. "I-am solicit domnului Țuțuianu să se verifice, dacă este posibil, prin Comisia de control a SRI dacă acesta este un mod firesc de lucru între instituții", a mai declarat Dragnea, concluzionând că "nu este normal ca președintele să îi certe pe cei care și-au făcut datoria".

Despre Legea răspunderii magistraților, un subiect pe agenda publică, Dragnea a precizat că va fi de acord doar dacă aceasta va reuși să protejeze magistrații de influența oricărei instituții sau persoane — "judecătorii trebuie să gândească liber, e un proiect la care nu renunț".

În fine, despre presupusa manipulare despre comasarea DNA cu DIICOT, Dragnea spune că e o dezinformare lansată de Realitatea TV. Dragnea a amintit că Raluca Prună a declarat acum un an că unul dintre proiectele sale "este comasarea DNA cu DIICOT, culmea ipocriziei este că ea participă acum la organizarea mitingurilor", a spus Dragnea.

"Nu avem această intenție", a declarat Dragnea. "Planul a fost să arunce cineva la o televiziune o minciună și să fie preluată apoi de procurorul general, de președinte". Dragnea a mai vorbit de un site care scrie despre "un plan al PSD de a pune mâna pe justișie, cum vrem să luăm puterea în justiție — sunt planuri de dezinformare care nu știu că dacă nu sunt făcute în țară".

În privința manifestațiilor propuse de unii lideri PSD, Dragnea e declarat că "nu am de gând să scot în stradă un milion de oameni, ar fi o luptă între români". În schimb, Dragena a cerut liderilor PSD să se declanșeze o strângere de semnături "pentru a-și demonstra susținerea".

97
Tagurile:
agenda publică, manipulare, Violențe, Dezinformarea, semnături, Comitetului Executiv Național al PSD, CCR, SRI, PSD, DNA, DIICOT, Liviu Dragnea
Тема:
Acțiunile de protest din România împotriva guvernului Grindeanu (55)
Tematic
Reacţia lui Dragnea: „Iohannis vrea să declanşeze o criză politică în România”
Klaus Iohannis

Știrea serii: Iohannis, NUCLEARA dinaintea alegerilor!

598
(reînnoit 18:41 23.09.2020)
Ultima apariție a președintelui înaintea alegerilor locale a constituit nu numai un eleniment de presă, dar și o adevărată lovitură, Iohannis surprinzând opinia publică.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Președintele Iohannis a avut o ultimă ieșire publică înaintea alegerilor locale – deși, unele surse spun că mai pregătește una, chiar în seara de vineri.

Surpriză, Iohannis a apărut cu masca pe figură, fapt care nu era necesar. Președintele a debutat calm, explicând atât importanța alegerilor, cât și condițiile speciale în care se desfășoară acestea.

Iohannis a dat asigurări că sunt luate toate măsurile de igienă, dar a precizat că lumea trebuie să respecte regulile de bază.

”Practic, din acest punct de vedere, votul nu diferă de activitatea de zi cu zi, mersul la cumpărături, de exemplu”, a spus Iohannis.

Apoi, după un scurt preambul privind proiectele, Iohannis a dat drumul artileriei.

”Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense”, a spus Iohannis, subliniind că ”acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă - avem multe modele de administrații locale de succes”.

A atacat PSD, acuzându-l de iresponsabilitate, de legi populiste. Singurul atac a fost la Gabriela Firea, fără a o numi – ci vorbind doar de primari care nu asigură utilitățile cetățenilor – principala acuzație adusă de PNL.

”Nu văd motive de Lockdown”, a răspuns Iohannis la o primă întrebare, repetând apoi măsurile simple de igienă.

Bomba vine însă la întrebarea despre legea de rectificare – prin care se majorează pensiile cu 40%. Iohannis a spus calm, fără multe atacuri, că ”nu este momentul acestei creșteri”. Deci, NUCLEARĂ: Iohannis a anunțat clar că legea NU va fi respectată!

Un controversat ziarist a insistat în atacul la Firea, spunând că de câteva săptămâni nu poate ieși din casă decât parțial spălat, pentru că nu are apă caldă – deși până de curând au fost peste 35 de grade afară; dar Iohannis a trecut repede peste subiect, nedorind la lovească mingea ridicată la fileu. Cu alte cuvinte – NUCLEARA: nu a profitat de ocazie să îi facă un avantaj lui Nicușor Dan!

Încă o NUCLEARĂ: după declarația ministrului Nelu Tătaru că este posibil ca România să introducă teste obligatorii la intrarea în țară, Iohannis a fost întrebat dacă se va aplica o asemenea măsură pentru românii din Diaspora.

”Sigur, este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătății și la Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a spus Iohannis, precizând însă că ”este o măsură care a fost introdusă de mai multe țări din UE, acolo unde numărul de infectări este într-o creștere puternică”.

Vom analiza cu foarte mare atenție, a asigurat Iohannis. ”Dacă pentru România este necesar sau nu - iar în măsura în care vom constata o creștere a numărului de cazuri, este posibil, dar … nu există o decizie. Este posibil să se introducă o formă de control”, a completat Iohannis.

Și, la final, adevărata NUCLEARĂ: Iohannis justifică prin legea votată ieri de Parlament o eventuală scădere a fondurilor europene – dar și previne o scădere a ratingului de țară. Cu alte cuvinte, Iohannis a găsit motiv să justifice faptul că marile fonduri UE vor rămâne doar… povești.

”Agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate”, a spus Iohannis. subliniind că UE ar putea tăia României o mare sumă. ”Din păcate, există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc”.

Concret, Iohannis a prevenit dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ”ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor”.

598
Tagurile:
Alegeri, Klaus Iohannis

Загрузка...
Plenul Curții Constituționale din România

Orban se teme atace pensiile la CCR înainte de alegeri

88
Ludovic Orban a justificat amânarea contestării la CCR a creșterii pensiilor pe motiv că acest lucru necesită timp, dar PNL amână de fapt sesizarea până după alegeri de teama efectelor electorale.

BUCUREȘTI, 23 sept - Sputnik. PNL se află prin între ciocan și nicovală. Deși a anunțat cu surle și trâmbițe că va contesta la CCR mărirea pensiilor cu 40 la sută, votată în Parlament la inițiativa PSD, liberalii încă nu și-au pus în practică amenințarea.

Ludovic Orban a justificat această amânare pe motiv că „un atac la CCR nu se face de azi pe mâine” și a continuat să critice votul dat de PSD. Dar amânarea sezizării CCR arată că PNL se teme de impactul electoral al unei asemenea acțiuni, motiv pentru care au amânat să facă acest pas până după alegerile locale din 27 septembrie.

 „Un atac la CCR nu se face de azi pe mâine. Ziua de ieri e una neagră în istoria economică a României. Abia ce reuşisem să dobândim statutul de piaţă emergentă, a venit PSD şi ne-a dat un ciocan în cap, României nu mie”, și-a continuat Orban astăzi tirada anti-PSD, ascunzând faptul că PNL se teme să depună sesizarea la CCR cu câteva zile înainte de alegeri.

”Nu vom accepta aceste decizii populiste care riscă să ducă România spre faliment şi subdezvoltare. Noi avem un plan de relansare economică şi sunt convins că românii vor înţelege că PSD încearcă să mai obţină nişte voturi nemeritate”, a mai acuzat Orban PSD-ul.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de ieri proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40 la sută.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat ieri că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ. Iată însă că liberalii s-au răzgândit și așteaptă să treacă votul de duminică înainte de a-și duce la îndeplinire promisiunea.

88
Tagurile:
Orban
Tematic
Viktor Orban: Liberalismul distruge principiile naționale și creștine
Ingrid Mocanu, lecție pentru Guvernul Orban – fără replică!
Luptător clujean, către Orban: Sunteți o slugă, un trădător!

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...