Teodor Meleșcanu și Hans Klemm

Ministrul de Externe al României „i-a dat peste nas” ambasadorului SUA

1991
(reînnoit 18:34 20.01.2017)
Ministrul de Externe al României i-a sugerat ambasadorului SUA la București să înceteze să dialogheze cu autoritățile prin intermediul presei și să respecte practicile diplomatice.

CHIȘINĂU, 20 ian — Sputnik. Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a exprimat o poziție dură, dar diplomatică în fața ambasadorului SUA le București, Hans Klemm, în cadrul unei întrevederi oficiale care a avut loc astăzi.

Potrivit comunicatului oficial al diplomației române, Meleșcanu a „argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale".

În opinia ministrului român de Externe, acest dialog trebuie să fie unul "în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice".

Ambasadorul american la București a fost învinuit în mai multe rânduri de foști diplomați și politicieni români de imixtiuni în politica internă a României.

Într-un ultim interviu oferit agenției News.ro, ambasadorul Hans Klemm a criticat dur ordonanța de urgență a Guvernului Grindeanu cu privire la amnistie și grațiere, declarând că SUA o susțin pe actualula șefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

1991
Tagurile:
Corupție, Declarații, Diplomație, DNA, Ambasador, Ministerul Afacerilor Externe, Laura Codruţa Kovesi, Teodor Meleșcanu, Hans Klemm, SUA, România

Загрузка...