Mass Media

Cum dezinformează "Știri pe surse"

114
(reînnoit 09:56 17.01.2017)
O știre a făcut vâlvă: au fost publicate documentele de informator ale lui Ghiță, dar este vorba de o dezinformare sau de o confuzie.

BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o știre preluată de mai multe publicații, fluxul "Știri de surse" a postat câteva documente semnate de Sebastian Ghiță cu SRI și câteva declarații olografe ale acestuia sub titlul incitant "Sebastian Ghiță, informator al SRI cu acte în regulă".

În realitate, este nu este vorba de ceva gen "angajamentul" pe care informatorii vechii Securități îl semnau, ci de o procedură pe care cei care conduc firme care prestează anumite activități trebuie să o îndeplinească. De exemplu, firmele de pază și protecție trebuie să primească aviz de la SRI și semnează asemenea documente.

În cazul lui Ghiță, ale cărui firme au furnizat partea de soft pentru procesul electoral, dar și pentru activități ale SRI, asemenea documente erau obligatorii. Cu alte cuvinte, fluxul de știri vine cu un titlu bombă, incorect, care desigur "vinde" marfa, dar și dezinformează. Sau cei de acolo nu știu despre ce este vorba.

114
Tagurile:
primească aviz, titlu bombă, fluxul de știri, Dezinformarea, SRI, Sebastian Ghiță
Tematic
Suspendarea lui Coldea: "E momentul dispariției păpușarilor lui Ponta sau Ghiță"

Загрузка...