SRI

Scandal: omul lui Soros atacă dur SRI și amenință - "Ne vom ocupa de voi"

1624
"SRI șantajează oameni politici, e cert, imixtiunea lor în guvernul Cioloș era exagerată, salvarea stă în experții NATO, canaliile vor să arunce copilul odată cu apa"

BUCUREȘTI, 15 ian — Sputnik. Într-un articol publicat pe site-ul "România Curată", Alina Mungiu Pippidi, președinte al Societății Academice Române, face mai multe afirmații grave cu privirea la imixtiunea SRI în guvern, mai ales în perioada lui Dacian Cioloș. Articolul poartă titlul "Cazul Coldea văzut altfel, români nu vă lăsași aburiți".

Mungiu amintește de cele două plângeri pe care le-a făcut în 2016 contra SRI și a scris mai multe articole în care critica "imixtiunea lor cu totul exagerată în guvernul Cioloș (unde erau cei mai mari actori invizibili, deși se mai împiedicau de STS, DIPI etc.)". În acest context, Alina Mungiu ar fi primit săptămâna trecută un telefon de amenințare.

„Ce faceți, doamnă, de ce nu vă vedeți de treabă acolo în Germania etc", ar fi spus vocea, la care Alina Mungiu nu stă degeaba: "Notez numărul, iar ieri a trebuit să îmi resetez toate parolele după atacuri. Am ieșit de pe Skype și What's App, iar la telefon oricum nu vorbesc, așa că nu vă mai osteniți. Am supraviețuit eu în anii nouăzeci, când curgea cu de-astea, așa că acum e nebun cine crede că mai sperie pe cineva. Dar nici busolă nu mai aveți, dacă îmi faceți mie chestii din astea, care am canale și la NATO, și la presa străină, și unde vreau", amenință Mungiu.

Apoi, Alina Mungiu trece la contextul zilei, mai precis dezvăluirile lui Ghiță, despre care spune "se vede clar că totul e minciună și butaforie ieftină. Tot ce prezintă cade la probe elementare. Nu ai de ce să anchetezi ce zice el, pentru că nici un editor responsabil nu ar publica așa ceva", apreciază Mungiu, continuând cu o analiză în detaliu. În schimb, Mungiu spune că "SRI, MAI, STS și MAE îi dau ăstuia (Ghiță, n.n.) de ani de zile contracte de zeci și sute de milioane de euro".

"S-au dat aceste contracte în mod corupt, adică Ghiță a dat până îndărăt lui Coldea, Opriș și compania? Asta e ce trebuie să aflăm — de la DNA. Face cineva ancheta asta? Cine?", se întreabă șefa proiectului România curată.

Mungiu pune campania de dezvăluiri ale lui Ghiță în cârca CNA, și se întreabă de ce România TV nu a fost amendată pentru "diversiunile unui fugar penal". Mungiu îi consideră pe membrii CNA "singurii direct responsabili de mizeria din opinia publică".

"Sar la ora asta infractori dovediți de bucurie prin studiouri, nu cumva ceva nu e bine? Voi de ce luați salarii, și încă enorme? Vreți să ne ocupăm de voi vreo lună, în fiecare zi, că nu numai securitatea e bună la găsit lucruri ascunse", amenință Alina Mungiu.

Un atac neobișnuit se produce și la adresa USR, despre care Mungiu spune că a făcut deal-ul (nu dealul cum scrie dânsa), cu tehnocrații "în schimbul promiterii sprijinului de presă, care până atunci băgase USR sub preș", dar continuă Mungiu raționamentul "A cui presă e aceea, dacă pot să întreb, că tehnocrații în sine nu aveau nici un fel de presă".

"Putem investiga ce firme are SRI și în ce organe de presă au acțiuni direct sau indirect? Cine de fapt controlează așa de mult din presă și are birouri la Cotroceni și guvern, mai ales cea electronică, încît poate face asemenea tîrguri? Nu cumva?", se întrebă Mungiu, referindu-se evident la servicii.

Soluția vine tot de la oamenii lui Soros: "Trag nădejde că destui oameni necontrolați de nimeni au intrat totuși în USR și mă bazez pe ei să aibă inițiativa unei comisii speciale de anchetă, inclusiv cu experți independenți din țări NATO, care să înceapă din anul 2017 procesul de reașezare a serviciilor secrete în misiunea lor reală".

Încheind apoteotic articolul, Alina Mungiu își ia angajamentul apărăii justiției, care e în mare pericol, fiindcă "în acest moment climatul e de așa natură că nu se știe ce se poate întîmpla, e plin de canalii care vor să arunce și copilul odată cu apa". Ar putea rezulta din acest ultim paragraf că justiția e "copilul" serviciilor, canalele și apa rămânând interpretabile ca identificare. Alina Mungiu este unul dintre oamenii de bază ai sistemului de ONG finanțat de George Soros în România, sistem care a beneficiat și de fonduri guvernamentale substanțiale.

1624
Tagurile:
fonduri guvernamentale, amenințări, interceptări, Alina Mungiu, George Soros, București
Тема:
Cine este George Soros (120)
Tematic
Acuzații grave: Guvernul Cioloş este manevrat de SRI
Klaus Iohannis

Știrea serii: Iohannis, NUCLEARA dinaintea alegerilor!

312
(reînnoit 18:41 23.09.2020)
Ultima apariție a președintelui înaintea alegerilor locale a constituit nu numai un eleniment de presă, dar și o adevărată lovitură, Iohannis surprinzând opinia publică.

BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik. Președintele Iohannis a avut o ultimă ieșire publică înaintea alegerilor locale – deși, unele surse spun că mai pregătește una, chiar în seara de vineri.

Surpriză, Iohannis a apărut cu masca pe figură, fapt care nu era necesar. Președintele a debutat calm, explicând atât importanța alegerilor, cât și condițiile speciale în care se desfășoară acestea.

Iohannis a dat asigurări că sunt luate toate măsurile de igienă, dar a precizat că lumea trebuie să respecte regulile de bază.

”Practic, din acest punct de vedere, votul nu diferă de activitatea de zi cu zi, mersul la cumpărături, de exemplu”, a spus Iohannis.

Apoi, după un scurt preambul privind proiectele, Iohannis a dat drumul artileriei.

”Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense”, a spus Iohannis, subliniind că ”acest mod cinic de a face politică este de domeniul trecutului. România trebuie să progreseze, iar votul este cel mai important instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă - avem multe modele de administrații locale de succes”.

A atacat PSD, acuzându-l de iresponsabilitate, de legi populiste. Singurul atac a fost la Gabriela Firea, fără a o numi – ci vorbind doar de primari care nu asigură utilitățile cetățenilor – principala acuzație adusă de PNL.

”Nu văd motive de Lockdown”, a răspuns Iohannis la o primă întrebare, repetând apoi măsurile simple de igienă.

Bomba vine însă la întrebarea despre legea de rectificare – prin care se majorează pensiile cu 40%. Iohannis a spus calm, fără multe atacuri, că ”nu este momentul acestei creșteri”. Deci, NUCLEARĂ: Iohannis a anunțat clar că legea NU va fi respectată!

Un controversat ziarist a insistat în atacul la Firea, spunând că de câteva săptămâni nu poate ieși din casă decât parțial spălat, pentru că nu are apă caldă – deși până de curând au fost peste 35 de grade afară; dar Iohannis a trecut repede peste subiect, nedorind la lovească mingea ridicată la fileu. Cu alte cuvinte – NUCLEARA: nu a profitat de ocazie să îi facă un avantaj lui Nicușor Dan!

Încă o NUCLEARĂ: după declarația ministrului Nelu Tătaru că este posibil ca România să introducă teste obligatorii la intrarea în țară, Iohannis a fost întrebat dacă se va aplica o asemenea măsură pentru românii din Diaspora.

”Sigur, este o chestiune care se va discuta la Ministerul Sănătății și la Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a spus Iohannis, precizând însă că ”este o măsură care a fost introdusă de mai multe țări din UE, acolo unde numărul de infectări este într-o creștere puternică”.

Vom analiza cu foarte mare atenție, a asigurat Iohannis. ”Dacă pentru România este necesar sau nu - iar în măsura în care vom constata o creștere a numărului de cazuri, este posibil, dar … nu există o decizie. Este posibil să se introducă o formă de control”, a completat Iohannis.

Și, la final, adevărata NUCLEARĂ: Iohannis justifică prin legea votată ieri de Parlament o eventuală scădere a fondurilor europene – dar și previne o scădere a ratingului de țară. Cu alte cuvinte, Iohannis a găsit motiv să justifice faptul că marile fonduri UE vor rămâne doar… povești.

”Agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate”, a spus Iohannis. subliniind că UE ar putea tăia României o mare sumă. ”Din păcate, există nu doar avertismente, există discuţii extrem de serioase cu înalţi responsabili din Comisia Europeană care ne-au spus franc”.

Concret, Iohannis a prevenit dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ”ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor”.

312
Tagurile:
Alegeri, Klaus Iohannis

Загрузка...
Plenul Curții Constituționale din România

Orban se teme atace pensiile la CCR înainte de alegeri

59
Ludovic Orban a justificat amânarea contestării la CCR a creșterii pensiilor pe motiv că acest lucru necesită timp, dar PNL amână de fapt sesizarea până după alegeri de teama efectelor electorale.

BUCUREȘTI, 23 sept - Sputnik. PNL se află prin între ciocan și nicovală. Deși a anunțat cu surle și trâmbițe că va contesta la CCR mărirea pensiilor cu 40 la sută, votată în Parlament la inițiativa PSD, liberalii încă nu și-au pus în practică amenințarea.

Ludovic Orban a justificat această amânare pe motiv că „un atac la CCR nu se face de azi pe mâine” și a continuat să critice votul dat de PSD. Dar amânarea sezizării CCR arată că PNL se teme de impactul electoral al unei asemenea acțiuni, motiv pentru care au amânat să facă acest pas până după alegerile locale din 27 septembrie.

 „Un atac la CCR nu se face de azi pe mâine. Ziua de ieri e una neagră în istoria economică a României. Abia ce reuşisem să dobândim statutul de piaţă emergentă, a venit PSD şi ne-a dat un ciocan în cap, României nu mie”, și-a continuat Orban astăzi tirada anti-PSD, ascunzând faptul că PNL se teme să depună sesizarea la CCR cu câteva zile înainte de alegeri.

”Nu vom accepta aceste decizii populiste care riscă să ducă România spre faliment şi subdezvoltare. Noi avem un plan de relansare economică şi sunt convins că românii vor înţelege că PSD încearcă să mai obţină nişte voturi nemeritate”, a mai acuzat Orban PSD-ul.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de ieri proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40 la sută.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a anunţat ieri că liberalii vor ataca la CCR proiectele adoptate de Legislativ. Iată însă că liberalii s-au răzgândit și așteaptă să treacă votul de duminică înainte de a-și duce la îndeplinire promisiunea.

59
Tagurile:
Orban
Tematic
Viktor Orban: Liberalismul distruge principiile naționale și creștine
Ingrid Mocanu, lecție pentru Guvernul Orban – fără replică!
Luptător clujean, către Orban: Sunteți o slugă, un trădător!

Загрузка...
Maria Zaharova

Moscova: Berlinul a refuzat organizeze discuția lui Navalnîi cu anchetatorii

0
(reînnoit 18:27 23.09.2020)
Germania continuă să refuze orice cooperare cu Rusia în cazul lui Navalnîi, pentru a menține în continuare teza refuzului Moscovei de a coopera.

BUCUREȘTI, 23 sep – Sputnik. Rusia nu exclude că Germania încercă să mențină teza despre refuzul Moscovei de a coopera în cazul lui Aleksei Navalnîi, însă e o minciună. Mai mult, Berlinul nu a oferit niciun ajutor în organizarea unei discuții a anchetatorilor ruși cu Navalnîi, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“A devenit evident că Berlinul nu se grăbește deloc să ne ofere toate aceste informații, făcând declarații despre necesitatea unor acțiuni immediate ale părții ruse. Moscova nu are nici temei, nici intenții de a crede Berlinul pe cuvânt. Trebuie să înțeleagă acest lucru”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

Potrivit ei, se crează impresia că partea germană intenționat tărăgănează oferirea unui răspuns la solicitările Procuraturii Generale din Rusia, invocând de fiecare data diverse motive, care nu ar permite satisfacerea cererilor părții ruse.

“Considerăm toate aceste acțiuni sunt îndreptate spre menținerea în câmpul informațional internațional teza despre un pretins refuz din partea țării noastre de a afla motivele înrăutățirii sănătății a cetățeanului rus. Declarăm cu toată responsabilitatea că e o minciună”, a adăugat ea.

 

0
Tagurile:
Aleksei Navalnîi, Rusia, Maria Zaharova
Tematic
Peskov: Rusia încearcă să obțină date de la OPCW în cazul lui Navalnîi
Berlinul a refuzat să răspundă unde se află sticla din care a băut Navalnîi
Kremlinul a comentat situația probelor în cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost externat - e perfect sănătos

Загрузка...