Euro, dolari, ruble, bancnote

Președintele țării va avea un salariu de trei ori mai mic

85
(reînnoit 15:44 11.01.2017)
Parlamentul intenționează să taie de trei ori salariu șefului statului.

BUCUREȘTI, 11 ian — Sputnik. Salariul președintelui României ar putea fi micșorat de trei ori, odată cu micșorarea salariului șefilor celor două camere ale Parlamentului. Cu o astfel de poziție a venit președintele Camerei Deputaților și lider al PSD, Liviu Dragnea.

„Sunt patru oameni în statul român acum care au același salariu — președintele României, președintele Senatului, al Camerei — adică eu — și primul ministru — 215 milioane de lei (21.500 RON — nota red.). Mie mi se pare exagerat, în condițiile în care discutăm de salariul minim de 1450 de lei. Și eu vreau ca această ordonanță să pice şi să revenim la ceea ce era înainte, adică în loc de 159 de milioane să fie 68 de milioane. Mi se pare suficient și putem discuta de salarii mari doar dacă se leagă salariile demnitarilor ca multiplu față de salariul mediu pe economie. De ce? Crește România, cresc şi salariile astea, pentru că noi vorbim de demnitarii care ar putea pune umărul ca România să se dezvolte, să crească", a declarat acesta la postul de televiziune Antena 3.

Declarația a fost făcută în contextul în care ordonanța de urgență Oprea, prin care au fost majorare salariile demnitarilor, se află pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților din luna ianuarie. 

85
Tagurile:
Parlamentul, Camera Deputaților, Salariu, Senat, Călin Popescu-Tăriceanu, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, România

Загрузка...