TV

Caz unic în istorie: presa română, patronată de pușcăriași

300
(reînnoit 15:33 10.01.2017)
Uite cine spune adevărul - cele mai importante organe de presă sunt proprietatea sau au fost înființate de persoane aflate după gratii, iar câteva aparțin unor condamnați sau urmăriți.

BUCUREȘTI, 10 ian — Sputnik. Odată cu statutul de urmărit internațional dat lui Sebastian Ghiță, se poate face o constatare sumbră: pentru prima dată în istoria națională — și situație unică pe plan mondial — patronii marilor televiziuni și ai unor importante ziare sunt fie în pușcărie, fie condamnați sau au efectuat condamnarea, fie urmăriți sau trimiși în judecată. Și atenție, nu ne referim la delicte de presă, cum ar fi insulta sau calomnia, ci la infracțiuni vizând, în general, corupția.

Dan Voiculescu, fondatorul celui mai mare trust de presă român Intact — Antena — Jurnalul, execută o condamnare de 10 ani pentru infracțiuni combinate. Trustul a fost trecut în proprietatea fiicei lui Dan Voiculescu, Camelia, urmărită și ea penal, alături de directorul general Sorin Alexandrescu.

Adrian Sârbu, fondatorul trustului PRO, cel care deține televiziunea lider de audiență, ProTV, este trimis în judecată pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni, imputându-i-se sume de zeci de milioane de euro. Alături de el sunt trimiși în instanță alți directori ai trustului. Surse din presă susțin că Adrian Sârbu este actualmente proprietarul unor canale de sport.

Sorin Vântu, proprietarul trustului Realitatea, efectuează o condamnare de doi ani, este condamnat în alte două cauze la peste 6 ani și este urmărit sau trimis în judecată pentru alte cauze.

Maricel Păcuraru, patronul firmei care administrează trustul Realitatea, execută o condamnare de 4 ani pentru spalare de bani. Este urmărit și în alte dosare, alături de partenerul său Cozmin Gușă.

Dan Grigore Adamescu, patronul cotidianului "România Liberă" este încarcerat pentru pentru 4 ani și 4 luni.

Dan Diaconescu, patronul OTV, a fost condamnat și execută 5 ani și jumătate pentru șantaj.

Grupul de la Constanța, Sorin Strutinschi, Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre, fondatori ai trustului de presă "Neptun", este fie în închisoare, fie în faze înaintate ale urmării penale, asupra acestora planând acuzații grave.

Sorin Roșca Stănescu, patronul cotidianului Ziua și co-fondator al OTV și-a ispășit condamnarea dar are alte dosare, unul dintre ele alături de Bogdan Chireac, patron al agenției DC News, care, la rândul său, este implicat în alte dosare.

Cristian Burci, fondatorul Prima TV, este urmărit pentru evaziune și spălare de bani pentru sume de peste 20 milioane de euro.

Cornel Penescu, patronul unui important trust de presă din Muntenia, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru infracțiuni combinate.

Oameni politici importanți care s-au implicat în presă au fost condamnați — cazul Miron Mitrea (prima TV), sau sunt urmăriți ori trimiși în instanță — cazurile Viorel Hrebenciuc (ziarul Adevărul) și Constantin Niță (presă locală).

Lista ar putea continua cu patroni de presă din București și provincie, iar concluzia este clară — pentru prima dată în istoria României, "câinele de pază al democrației", presa, este în lanțuri la propriu, nu la figurat. O imagine care pune sub multe semne de întrebare atât democrația românească, dar și evoluția societății românești, în general.

300
Tagurile:
TV, patroni de presă, dosare penale, Închisoare, Prima TV, Adevărul, Ziua, DC News, OTV, Antena, ProTV, Realitatea, Radu Mazăre, Viorel Hrebenciuc, Sorin Roșca Stănescu, Sorin Vântu, Adrian Sârbu, Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu, Cozmin Gușă, Sebastian Ghiță, București, România
Tematic
Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, a fost ridicat de DIICOT
TVR consumă un buget de trei ori mai mare decât bugetul unor TV private
Vizitarea Stației de comprimare gaze naturale Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - Faza I

Iohannis, apariție neobișnuită: nu a fost recunoscut!

19
Președintele României a surprins pe toată lumea în timpul unei vizite de lucru, după ce șeful statului a decis să adopte o vestimentație mai puțin obișnuită pentru el. Cum a apărut în public.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat, astăzi, 28 noiembrie 2020, Stația de comprimare gaze naturale Jupa, din județul Caraș Severin.

Iohannis a făcut, însă, senzație, stârnind comentariile oamenilor. Aceștia l-au comparat cu celebrul Zorro, din pricina vestimentației alese pentru participarea la vizită.

Mai exact, Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu mască pe față și cu o pălărie neagră. Mai mult decât atât, președintele a purtat și mănuși negre.

De altfel, el a fost singurul dintre cei prezenți care a avut pălărie și mănuși și este o premieră în mandatul prezidențial când poartă așa ceva.

Alături de președinte au mai fost premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela și ministrul Economiei, Virgil Popescu, informează stiripesurse.ro..

 

  

 

 

 

 

19
Tagurile:
Klaus Iohannis
Tematic
Iohannis și Orban, PRINȘI în fapt – au încălcat legea!
Iohannis a promulgat legea: zile libere pentru părinți
Iohannis și PNL – o probă de incultură și aroganță semidoctă!
Ultima oră: Iohannis schimbă foaia, dă o palmă grea PNL!

Загрузка...
Mircea Geoană

Tragedie în familia lui Mircea Geoană: doliu uriaș

1434
(reînnoit 16:13 28.11.2020)
Secretarul general adjunct al NATO a anunțat, în urmă cu scurt timp, pe pagina sa de Facebook, faptul că asupra sa s-a abătut o mare nenorocire. Despre ce este vorba.

BUCUREȘTI, 28 nov – Sputnik. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, trece prin clipe de mari încercări. Mama acestuia s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut chiar de Mircea Geoană, pe pagina sa de Facebook.

”Astăzi ne-a părăsit pentru totdeauna, iubita mea mamă, Elena Iuliana Geoană. Un om bun, blând și iubitor, o soție, mamă, bunică și o prietenă fără pereche. Se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi”, a scris secretarul general adjunct al NATO.

Acesta este convins că toți oamenii care au cunoscut-o vor avea un cuvânt bun de spus și vor rosti o rugăciune în amintirea ei.

”Dumnezeu să o așeze între Cei Drepți și să ne ajute să trecem prin aceste clipe de mare tristețe și durere”, a încheiat Geoană.
1434
Tematic
Maria Zaharova a avut dreptate – Geoană confirmă! Intenția NATO în România, dată în vileag
Ciolacu, în conducerea ONU?! Doi cunoscuți analiști îl asociază cu Mircea Geoană
ProstăNATO Geoană, între declarații aberante și trădare a intereselor României

Загрузка...