Alegerile prezidențiale din Transnistria

Alegeri în stânga Nistrului: a fost depășit pragul de validare

21
(reînnoit 14:28 11.12.2016)
În prima jumătate a zilei, prezența de vot în alegerile prezidențiale din autoproclamata Republica Moldovenească Nistreană a constituit 30 la sută.

TIRASPOL, 11 dec — Sputnik. Prezența la urnele de vot din regiunea Transnistreană a depășit pragul de validare de 25 la sută. În acest fel, alegerile pot fi considerate valabile, au declarat reprezentanții CEC-ului de la Tiraspol.

"Până la amiază au votat în jur de 28,5 la sută din alegători. Alegerile pot fi considerate valabile. Cea mai mare prezență a fost înregistrată la Grigoropol — în jur de 35 la sută la ora 12:00. Camenca — 34 la sută. În restul raioanelor prezența variază între 27 și 30 la sută din numărul persoanelor incluse în listele electorale", a anunțat președintele CEC-ului local, Elena Gorodețkaia.

Pentru funcția de președinte al autoproclamatei RMN se confruntă șase candidați: actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc, președintele legislativului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselksi, liderul Partidului Comunist — Oleg Horjan, fostul președinte al Curții Constituționale de la Tiraspol — Vladimir Grigoriev, procurorul RMN — Aleksandr Deli și șomera Irina Vasilachi.

Autoritățile de la Chișinău nu recunosc alegerile din raioanele din stânga Nistrului.

21
Tagurile:
Alegerile prezidențiale, Tiraspol, Transnistria, Transnistria, Tiraspol
Tematic
Alegerile din Transnistria au gust plăcut şi sunt frumos mirositoare
Incident la Tiraspol: CEC-ul a fost deconectat de la sursa de curent electric

Загрузка...