Liviu Dragnea

Dragnea: "Salariile mici au fost abordare criminală pentru români"

43
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că pentru ca românii să se întoarcă în țară este nevoie de o mărire consistentă a salariului minim, astfel încât acesta să ajungă la cel puțin 2000 de lei.

BUCUREȘTI, 6 dec — Sputnik. Potrivit liderului PSD, faptul că România a reprezentat o atracție pentru capitalul străin deoarece aici salariile erau foarte mici față de media europeană a reprezentat o abordare dezavantajoasă pentru statul român.

"Cea mai mare problemă pentru care au plecat românii din țară — și încă mai pleacă — e nivelul de salarizare. A fost o abordare greșită ani de zile a statului român în a prezenta și promova România ca fiind o țară atractivă datorită salariilor mici. Asta mi s-a părut o abordare profund dezavantajoasă pentru România ca stat și criminală pentru români", a declarat Liviu Dragnea la B1TV.

Acesta a mai spus că de câte ori PSD-ul a mărit salariul minim erau voci care spuneau "că se blochează businessul, se blochează mediul de afaceri, se blochează firmele".

"Nimic mai fals. Nu s-au blocat deloc firmele, dimpotrivă, au înțeles că trebuie să mai incline balanța, pentru că acum 60% din ceea ce se produce se duce în capital, doar 40% în forță de muncă. Acum mulți ani de zile era invers. Trebuie sa fie raportul corect, 50%. Pentru asta, o creștere a salariului minim, nu contează că e 2000 brut sau 1450 de lei net, este același lucru, va forța și creșterea salariului mediu", a mai spus Dragnea.

43
Tagurile:
Alegeri parlamentare, Români, Salarii mici, PSD, Liviu Dragnea, România
Tematic
Dragnea atac la Cioloș: "100.000 de români au fost traşi pe sfoară"

Загрузка...