Alegeri

Premieră și număr record de secții de votare în Moldova la alegerile din România

32
(reînnoit 17:24 30.11.2016)
Autoritățile române vor deschide 35 de secții de votare în Republica Moldova pentru alegerile parlamentare din decembrie, cu 12 mai multe față de alegerile din 2014, iar pentru prima data aproape 900 de cetățeni români vor vota prin corespondență.

BUCUREȘTI, 30 nov — Sputnik. Potrivit ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, nu mai puțin de 87.500 de buletine de vot au fost repartizate în Republica Moldova și vor fi deschise 35 de secții de votare, din care 12 în Chișinău, iar restul în alte 21 de localități.

Ambasadorul Daniel Ioniță a mai precizat că 880 de cetățeni români din Republica Moldova s-au înscris pentru a vota prin corespondență, ceea ce reprezintă o premieră.

Pentru a putea vota, cetățenii români din Republica Moldova, pe lângă actul de identitate românesc, vor trebui să prezinte și un act eliberat de autoritățile moldovene, care să demonstreze că au domiciliul în Republica Moldova, relatează Euractiv.

În acest an, România va deschide în total 417 secții de votare în străinătate, cu 123 mai multe decât la alegerile precedente.

32
Tagurile:
Număr, Premieră, Secții de votare, Corespondență, Republica Moldova, România
Tematic
(VIDEO) Cozi imense la secțiile de votare de la Moscova

Загрузка...