Exercițiile militare Sea Breeze în Marea Neagră

Forțele Navale ale României și Ucrainei vor colabora în domeniul militar

26
(reînnoit 15:34 24.11.2016)
Comandanții Forțelor Navale ale Ucrainei și României s-au întâlnit la Izmail, pentru a discuta despre perspectivele de cooperare în domeniul militar.

CHIȘINĂU, 24 nov — Sputnik. Reprezentantul părții ucrainene, Igor Voroncenko, a discutat cu contraamiralul Alexandru Mirșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale despre perspectivele colaborării dintre flotele celor două țări, a anunțat joi serviciul de presă al Ministerului Apărării din Ucraina.

La deschiderea întâlnirii, comandantul Forțelor Navale ale Ucrainei a subliniat importanța dezvoltării cooperării bilaterale, consolidarea stabilității în partea de nord-vest al bazinului Mării Negre, precum și asigurarea securității navigației  în regiune, se spune în comunicatul.

Discuțiile celor doi oficiali militari sunt centrate pe analiza situației de securitate din bazinul Mării Negre și au ca obiectiv principal dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre forțele navale române și cele ucrainene în domeniul instrucției pe mare, prin participarea marinarilor militari români și ucraineni la exerciții comune, în domeniul terestru lagunar-deltaic, din zona Deltei Dunării, prin organizarea unor exerciții întrunite, la care să participe infanteriștii marini români și ucraineni, precum și în domeniul învățământului militar de marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaționale, care să cuprindă schimburi de studenți și elevi militari de la instituțiile de învățământ de marină din cele două țări și participarea acestora la diferite module de instruire, se spune într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

De asemenea, partea română și-a confirmat intenția de a participa la exercițiile militare ucraineano-americane "Sea Breeze" din Marea Neagră.

26
Tagurile:
Sea Breeze, Forțele Navale, Igor Voroncenko, Alexandru Mirșu, Marea Neagră, NATO, Ucraina, România, Alexandru Mirșu, Igor Voroncenko, Izmail, Ucraina, România

Загрузка...