Adrian Severin

Europarlamentar condamnat la 4 ani de închisoare

35
(reînnoit 16:13 17.11.2016)
Adrian Severin, fost europarlamentar şi ministru de externe al României, a fost condamnat miercuri la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că a luat mită şi a făcut trafic de influenţă în Parlamentul European.

BUCUREŞTI, 16 nov — Sputnik. În prima instanţă, Adrian Severin a fost condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare, dar luni procurorii DNA au cerut mărirea pedepsei la şase ani şi jumătate de închisoare cu executare, plus un spor de pedeapsă, scrie ziare.com 

Decizia instanţei supreme este definitivă. În dosar, Adrian Severin este acuzat că ar fi acceptat, în perioada decembrie 2010 — martie 2011, promisiunea a doi jurnalişti de la "Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Pe Facebook, Adrian Severin a scris că într-o colonie nu există stat de drept.

"Așa cum mă așteptam, ceea ce a început ca o farsă jurnalistică s-a sfârșit printr-o farsă judiciară. Aceasta nu a fost lupta dintre cinste și corupție, ci dintre patrie și dușmanii ei. Într-o colonie nu există stat de drept", scrie Severin.


Patru judecători din complet au decis condamnarea lui Severin, în timp ce magistratul Lavinia Lefterache a facut opinie separată, ea optând pentru achitare. De asemenea, unul dintre avocaţii fostului demnitar a cerut desecretizarea unor documente ale SRI şi expertize tehnice ale înregistrărilor din dosar, dar cererea a fost respinsă de instanţă.

Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.     

35
Tagurile:
Executare, Adrian Severin, Corupție, Închisoare, Condamnare, PSD, Adrian Severin, România

Загрузка...