Dan Dungaciu

Experții pe politică externă din România cer reluarea dialogului cu Rusia

1575
(reînnoit 11:37 04.10.2016)
Mai mulți experți pe politică externă din România au atras atenția asupra faptului că România, spre deosebire de alte state din Europa de Est, nu are un dialog constructiv cu Rusia, motiv pentru care consideră că Bucureștiul trebuie să-și reconsidere poziția față de Moscova.

BUCUREȘTI, 4 oct — Sputnik. Ultimele evenimente legate de politica regională și alianțele geo-strategice impun o schimbare de viziune a modului în care România se poziționează în relație cu Rusia. Aceasta este concluzia la care au ajuns mai mulți experți pe politică externă de la București, printre care Iulian Fota, Dan Dungaciu și fostul ministru de externe Cristian Diaconescu, invitați la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV.

"Este nevoie de construirea unui dialog cu Rusia. Suntem singurul stat din regiune care în acest moment nu are un dialog cu Rusia, în timp ce alte state din regiune au făcut pași importanți. La Moscova au loc lansări de carte privind istoria Ungariei, Poloniei, etc, dar despre istoria României nu se știe nimic. România trebuie să-și schimbe această atitudine și să intre în dialog cu Rusia", a declarat profesorul Dan Dungaciu.

1575
Tagurile:
Relații cu Rusia, Dan Dungaciu, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (196)
Tematic
De ce o parte a tezaurului României ar putea rămâne pentru totdeauna în Rusia

Загрузка...