Gabriela Firea

Gabriela Firea, acuzată de complicitate la un furt de proporții

486
(reînnoit 13:36 23.09.2016)
Un specialist în aparatură medicală rupe tăcerea în cazul primarului Capitalei

BUCUREȘTI, 23 septembrie — Sputnik. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este acuzată de complicitate la un "jaf" de proporții din spitalele bucureștene.

După ce primarul Capitalei s-a lăudat cu faptul că în Consiliul General a fost votat un plan de investiții de aproximativ 30 de milioane de euro pentru dotarea spitalelor din subordinea municipalității, un specialist în aparatură medicală rupe tăcerea.

Desen pe asfalt
© Sputnik / Мариус Баранаускас

„Stiti ce se vota aici? Jaful din spitalele bucureștene. Dna Firea și PSD au alocat milioane fără nicio justificare concreta, ci doar așa, pe o lista pregatită de ASSMB. Pentru cunoscători, știți, de exemplu, la ce valoare este cotat în această listă un Echipament Fortigate 100 D, ce va fi achiziționat de Spitalul Carol Davila (și necunoscătorii pot cauta pe net)? La 5.892.000 lei!!!!! Da, da citiți bine! Peste 1 milion de euro. Pe net veți gasi că el costă în jur de 4000 EUR. Poate presa de investigații va cerceta atent ce se întâmplă cu milioanele date azi doar unor spitale… că așa se dau banii, în funcție de simpatie sau antipatie. Și în administrația noastră, asa dupa cum stim, simpatia costa!", a scris pe Facebook Oana Gheorghiu, specialist în aparatură medicală.

Conform proiectului de hotărâre, "se suplimentează cu suma de 130.359,95 mii lei la credite de angajament și cu 15.000 mii lei la credite bugetare, bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București". În consecință, spitalele aflate în subordinea ASSMB pot angaja fonduri in valoare de 130.359,95 milioane lei pentru dotări și echipamente medicale specifice, Primăria Capitalei decontând, pana la sfârșitul anului, din aceastaă sumă, 15 milioane de lei.

"Este vorba despre dotarea și utilarea celor 19 spitale aflate în subordinea Consiliului General. ASSMB a solicitat managerilor acestor spitale necesarul de dotări și aparatură, avem în acest moment un inventar al aparaturii necesare, astfel încât spitalele din București să arate la nivel european și să ofere servicii de calitate pacienților care ajung în aceste spitale. Este vorba printre altele, de câteva spitale care au și recunoaștere națională, mă refer la spitalul Foișor, spitalul de copii Gomoiu, spitalul Carol Davila, spitalele Colțea, Malaxa, Filantropia, Colentina și Victor Babeș", a declarat Firea.

486
Tagurile:
Echipament medical, Complicitate, Suspiciuni, Jaf, Gabriela Firea, România
Tematic
Berecleanu s-a maritat a doua oară. Nunta oficiată chiar de Gabriela Firea
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

95
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
95
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

134
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

134
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...