Ion Cristoiu

Ion Cristoiu: UE, un fel de CAER pentru ţările socialiste

206
După Summitul de la Bratislava, preşedintele Klaus Iohannis a adus România în postura de slugă care se luptă cu celelalte slugi de dragul Germaniei, scrie jurnalistul Ion Cristoiu.

BUCUREŞTI, 19 sept — Sputnik. Intervenţia de la Cotroceni a preşedintelui Klaus Iohannis, de dupa Summitul de la Bratislava, reprezintă cel mai bine poziţia României în Europa, comentează Ion Cristoiu în analiza de luni, 19 septembrie, publicată pe evz.ro.

Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană cu ajutorul Serviciilor care cunosc foarte bine ce este interesul naţional pentru că "Uniunea Europeană s-a transformat dintr-o formulă de armonizare a intereselor naționale într-un fel de fost CAER pentru țările socialiste", scrie Cristoiu.

Astfel, România a optat pentru poziţia Germaniei în confruntarea din interiorul Uniunii Europene. Acest lucru se datorează, scrie Cristoiu, nevoii lui Klaus Iohannis de a avea şi el un Mare Licurici.

”Așa cum au sesizat euroscepticii din Anglia, Uniunea Europeană a devenit un instrument de călcare în picioare a intereselor naționale ale țărilor membre. Și nu prin impunerea de către Birocrația de la Bruxelles a unor norme rigide, absurde uneori, ci prin folosirea UE de către noua putere continentală — Germania", scrie jurnalistul.

Interesul Germaniei este aducerea din Orientul Mijlociu a unei forțe de muncă educate pentru a face faţă depopulării. Aşadar, criza imigranților şi cotele obligatorii își au rostul, argumenteaza Ion Cristoiu. Atitudinea lui Klaus Iohannis în acest context este foarte gravă pentru interesul naţional deoarece ţările din Est au cel mai mult de pierdut de pe urma politicilor germane.

"Cele mai afectate, așadar, de transformarea UE într-o Divizie a noului Reich sînt fostele țări din Est", argumenteaza Crisoiu.

El mai adaugă că Grupul de la Vișegrad, cerând o reformă profundă a UE astfel încît parlamentele naționale să aibă un cuvînt mai greu de spus ca pînă acum, protestează în mod legitim. Numai că agenţii Germaniei se opun.

206
Tagurile:
Interes național, Confruntare, Eurosceptici, UE, Ion Cristoiu, CAER, Uniunea Europeană, Klaus Iohannis, Ion Cristoiu, Germania, Europa, România
Tematic
Ion Cristoiu: ambasadorul SUA de la București e stăpânul României

Загрузка...