Exerciții militare patronate de reprezentanți ai Pentagonului

Exerciții militare de amploare în România, conduse ca de obicei de americani

131
(reînnoit 12:52 19.09.2016)
În perioada 19-30 septembrie, militarii din Forţele Terestre Române, din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti" şi din Forţele Navale Române, de la Batalionul 307 Infanterie Marină, participă, la Tulcea, alături de militari din alte țări, la exerciţiul internațional de amploare Platinum Lynx - 16.5.

BUCUREȘTI, 19 sept — Sputnik. Modulul de pregătire Platinum Lynx 16.5 face parte din exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 16 (BSRF 16), desfășurat în poligonul Babadag din judeţul Tulcea, informează Mediafax.

Peste 200 de militari români se vor instrui împreună cu alți peste 300 de militari din Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.

Printre antrenamentele care vor fi efectuate sunt trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul subunităţilor.

Exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 16 (BSRF 16) este condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa (MARFOREUR), care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului.

Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

131
Tagurile:
BSRF 16, Black Sea Rotational Force 16, Exercițiu multinațional, Militari, Slovenia, Moldova, Bulgaria, România
Tematic
Germania critică exerciţiile NATO în Europa de Est

Загрузка...